Τα ρεπορτάζ γύρω από τους καλλιτέχνες που έχουν υποβάλει προτάσεις στην ΕΡΤ για τον επόμενο διαγωνισμό της Eurovision έχουν ήδη ξεκινήσει. Μέχρι στιγμής τα ονόματα που έχουν ακουστεί έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Και αυτό γιατί, σε αντίθεση με τις συμμετοχές της Αμάντας Γεωργιάδη και της Στεφανίας Λυμπερακάκη που ήταν άγνωστες στο ελληνικό κοινό, αυτή τη φορά οι τρεις υποψήφιοι μας έχουν ήδη συστηθεί. Πρόκειται για τον Leon of Athens, την Evangelia και την Αρετή Κοσμίδου.

Υπάρχει όμως άλλη μια πρόταση που έχει κατατεθεί στην ΕΡΤ για την Eurovision και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει γνωστή, αφού κανείς δεν την επιβεβαιώνει επίσημα. Για την ακρίβεια επιθυμία όλων ήταν από την αρχή να κρατηθεί μυστική. Πρόκειται για την 37χρονη Monika ή αλλιώς Μόνικα (Λεμονιά) Χριστοδούλου που μέχρι πρόσφατα ανήκε στο δυναμικό της Panik Oxygen. Η υποψηφιότητά της έχει ενθουσιάσει τα στελέχη της ΕΡΤ και αυτή τη στιγμή θεωρείται ότι έχει σαφές προβάδισμα έναντι των άλλων τριών συμμετοχών, που ανήκουν σε νεότερη γενιά. Μαθαίνουμε επίσης ότι ο φάκελός της δεν περιλαμβάνει μόνο ένα τραγούδι και πως το ύφος των κομματιών της μοιάζει πολύ με το Die Together της Αμάντας Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με το βιογραφικό της, η Μόνικα Χριστοδούλου ασχολείται με το τραγούδι και τη σύνθεση από τα τέλη της δεκαετίας του ΄90, ενώ στη δισκογραφία βρίσκεται από το 2008. Την περασμένη χρονιά υπέγραψε το soundrack της πολυβραυμένης ταινίας του Netflix, The Lost Daughter με την Ολίβια Κόλμαν. «O Εντ Χάρις που παίζει στην ταινία είναι κουμπάρος μας, μας έχει παντρέψει με τον άντρα μου» έχει αποκαλύψει στην Athens Voice.

Επίσης είχε επιλεγεί από την κυβέρνηση να τραγουδήσει ζωντανά στη εκδήλωση που είχε γίνει τον Ιούνιο του 2021 στο Ζάππειο Μέγαρο για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή κοινότητα. Επίσης η Ελληνική Ολυμπιακή επιτροπή την είχε επιλέξει να ντύσει μουσικά τα αποκαλυπτήρια του νέου φωτισμού στο Καλλιμάρμαρο. «O ίδιος ο Καπράλος μού ζήτησε να γράψω τον ύμνο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για το Παναθηναϊκό Στάδιο. Θα έλεγες όχι σε μία τέτοια εμπειρία;» έχει αναφέρει. Έχει εμφανιστεί επίσης στο Ηρώδειο και το Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου.

Με τη Μαρέβα Μητσοτάκη και τη Δήμητρα Κολοτούρα της Zeus +Dione.

Έχει μεγάλη αδυναμία στην τετράχρονη κόρη της που απέκτησε με τον Σταύρο Ξενίδη. Για τις δημόσιες εμφανίσεις της επιλέγει δημιουργίες του οίκου Zeus + Dione. Αγαπημένος της προορισμός είναι οι Σπέτσες, το νησί που γυρίστηκε το The Lost Daughter. «Eίναι ο τόπος που έχω επιλέξει να έχω την ιδιωτική μου ζωή» ομολογεί. «Η βάση μου, τα τελευταία τρία χρόνια, είναι εκεί. Τα πράγματά μου είναι μισά στη Νέα Υόρκη, τα άλλα μισά στο Λος Άντζελες και ό,τι περισσεύει σε δύο πολύ μικρά διαμερισματάκια που έχουμε, στο Κολωνάκι και στο Θησείο».

Με τον σύζυγό της Σταύρο Ξενίδη

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα κείμενα του Νίκου Γεωργιάδη για το Nikopolis Blog.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ