Κατερίνα Καινούργιου. Μια κατηγορία από μόνη της. Δεν σε απογοητεύει ποτέ. Κάθε μέρα και μια αποκάλυψη, η χαρά του διαδικτύου. Η Κατερίνα δεν παρουσιάζει απλά μια εκπομπή, κάνει πρωινό reality. Και αυτό δεν είναι καθόλου, μα καθόλου, κακό. Δεν είναι καν τόσο εύκολο όσο μπορεί να φαίνεται. Χτες αποκάλυψε ότι έχει χασιμότο, και όλοι πέσαμε πάνω στη google να μάθουμε τι είναι αυτό. Σήμερα τσακώθηκε (μόνη της) με τον τραγουδιστή Νικηφόρο στον αέρα και στο τέλος της εκπομπής τον αγάπησε ξανά.

Η επιτυχία τελικά δεν είναι ποτέ τυχαία. Μπορεί να είναι ομαδική δουλειά, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση το εξώφυλλο αυτής της επιτυχίας έχει αποκλειστικά το πρόσωπό της. Δεν θα κρύψει τον χωρισμό της, την κρυοσυντήρηση ωαρίων, θα διαφωνήσει στον αέρα με τον αρχισυντάκτη της, θα ξεκαρδιστεί, θα απαντήσει σε όσους νιώθει ότι την έχουν αδικήσει, θα συγκινήσει και θα συγκινηθεί. Ένα ρολερκόστερ συναισθημάτων, ωμής, συχνά, ειλικρίνειας και πηγαίου αυθορμητισμού, που δεν έχεις συνηθίσει στις παρουσιάστριες του είδους της.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια τέχνη που εγκαινίασε στην ιδιωτική τηλεόραση Ρούλα Κορομηλά, απογείωσε η Ελένη Μενεγάκη και συνέχισε η Φαίη Σκορδά ως η πρώτη παρουσιάστρια που έκανε καθημερινή εκπομπή με τον άντρα της. Όλες τους καθιερώθηκαν από την πρωινή ζώνη, τυχαίο; Η ζώνη που παραδοσιακά απευθυνόταν σε ένα πιο «λαϊκό» (με την αυθεντική έννοια του όρου) κοινό, αλλά πλέον λόγω του διαδικτύου είναι προσβάσιμη σε όλους. Είναι αυτό που μου είχε παλιότερα ένας παρουσιαστής, ότι το πρωί σε βλέπουν λιγότεροι άνθρωποι αλλά η αναπαραγωγή είναι τόσο εκτενής που τελικά έχεις τη μεγαλύτερη απήχηση.

Έτσι λοιπόν η χτεσινή μέρα ήταν μία από τις πιο γόνιμες για τη Super Κατερίνα. Στην post covid εποχή που το celebrity lifestyle φαίνεται να αφορά όλο και λιγότερους, τα ποσοστά της εκπομπής ξεπέρασαν το 20% στο δυναμικό κοινό. Η Δανάη Μπάρκα ακολούθησε με 14%, η Φαίη Σκορδά με 10,6% και ο Γιώργος Λιάγκας τερμάτισε τέταρτος με 10,3%.

Την ίδια στιγμή η Ελένη Μενεγάκη, έχοντας επιλέξει συνειδητά να απέχει από κάθε είδους βαριά θεματολογία, σημειώνει μόλις 8,8%. Αυτό σημαίνει ότι η Ελένη της περασμένης δεκαετίας με τα τριπλάσια νούμερα ήταν καλύτερη παρουσιάστρια; Τα θέματα της εκπομπής της ήταν πιο ελκυστικά; Ή μήπως η ζωή της αφορούσε τελικά πιο πολύ από ότι αφορά τώρα; Ο γάμος (σε ζωντανή μετάδοση) με τον Γιάννη Λάτσιο, τα παιδιά, ο χωρισμός (με δελτίο τύπου), ο νέος έρωτας, το άγριο κυνηγητό με τους παπαράτσι, η εγκυμοσύνη στα 45.

Η εξωστρέφεια της Ελένης και οι συνεχείς αλλαγές στη ζωή της, την έκαναν να πρωταγωνιστεί κάθε εβδομάδα στα εξώφυλλα. Το κοινό- και εμείς- ήθελε να ξέρει τι γίνεται στη ζωή της και εκείνη μας τροφοδοτούσε με πληροφορίες- με και χωρίς τη θέλησή της. Προφανώς και το 2022 το 10% ήταν σαν να κάνεις 20% το 2012, αλλά οι παρουσιάστριες όπως η Ελένη έγιναν σταρ όχι μόνο λόγω του ταλέντου τους και της ομορφιάς τους αλλά και γιατί η προσωπική τους ζωή είχε το ίδιο, ή και μεγαλύτερο, ενδιαφέρον από την επαγγελματική τους.

Είναι τυχαίο πως από τις γυναίκες αυτές, η μόνη που εξακολουθεί να δίνει συνεντεύξεις είναι η Κατερίνα Καινούργιου; Πότε είδαμε τελευταία φορά εξώφυλλο τη Φαίη και την Ελένη; «Δεν έχουμε κάτι να πούμε» είναι η συνήθως η απάντησή τους, ενώ στην πραγματικότητα έχουν πάρα πολλά να πουν. Αλλά δεν το επιθυμούν. Γιατί δεν έχουμε δει τον σύντροφο της Φαίης Σκορδά; Τι θα έλεγε τώρα για τον Γιώργο Λιάγκα; Μία φορά μίλησε φέτος η Φαίη στις κάμερες- και αυτό επειδή την ώθησε η Κουτσελίνη- και την επόμενη μέρα όλοι μιλούσαν για εκείνη.

Επίσης, θα μάθουμε τι συμβαίνει με την περιβόητη έπαυλη της Ελένης Μενεγάκη και του Γιάννη Λάτσιου που θα έβγαινε σε πώληση και το νέο σπίτι που αγόρασε με τον Μάκη στην Κηφισιά; Γιατί η τηλεοπτική της συνάντηση με την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου ανέβασε αμέσως τα νούμερά της; Γιατί πίσω από όλο αυτό, το κοινό ήθελε να δει, όχι (μόνο) την κοιλίτσα της Κωνσταντίνας, αλλά την επανασύνδεση δυο διάσημων γυναικών που υπήρξαν κολλητές και μετά δεν μιλιόντουσαν για χρόνια.

Καλώς ή κακώς όταν κάνεις μια δουλειά που ασχολείται με τις ζωές των άλλων, έστω και με τον πιο κομψό τρόπο, και αμείβεσαι πλουσιοπάροχα γι’ αυτό, είσαι «υποχρεωμένος» να να παραχωρήσεις και ένα δικό σου κομμάτι στο κοινό. Γιατί έτσι σε νιώθουν πιο δικό τους άνθρωπο, αξιολογούν την ειλικρίνειά σου και επιλέγουν να ταυτιστούν μαζί σου. Η Ελένη έχασε πόντους γιατί απομάκρυνε από την καθημερινότητά της το πιστό κοινό της, σταμάτησε να του κλείνει το μάτι όπως παλιά. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πώς κάθε- σπάνια- φορά που λέει κάτι για την οικογένειά της, γίνεται αμέσως θέμα στα sites. Τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ψυχρότητα με συνεργάτες της, όπως τον Δημήτρη Ουγγαρέζο, σίγουρα δεν την ευνοούν. Θα πει κανείς, αυτά δεν γίνονταν πάντα στις εκπομπές; Γίνονταν απλά τώρα μένουν λιγότερο στη σκιά. Το καλό με τις σκιές είναι στο χέρι σου αν θα μείνεις κάτω από αυτές ή θα βγεις ξανά στο φώς….

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ