Πολλές συζητήσεις προκάλεσε η ατάκα της Ζήνας Κουτσελίνη για την Ελένη Μενεγάκη το βράδυ της Δευτέρας. «Η Ελένη δεν αδικεί» είπε η πρώτη για την παλιά της συνεργάτιδα και οι περισσότεροι εύλογα συμπέραναν ότι η Ζήνα πήρε θέση υπέρ της Ελένης.

Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική. Επειδή το ψάξαμε λίγο το θέμα, αυτό που εννοούσε η Ζήνα είναι ότι η Ελένη Μενεγάκη ακόμα και αν έχει κάνει λάθος στην κρίση της, στο τέλος κάνει το σωστό. Και το έκανε. Όχι μόνο ο Δημήτρης επέστρεψε στο πάνελ, αλλά ανέβασε και φωτογραφία με την ομάδα της και στη λεζάντα έγραφε μόνο για τον Δημήτρη. Από την ομαδική φωτογραφία όμως, απουσίαζε ο Σάββας Πούμπουρας, ο οποίος βλέπει πλέον τον δικό του ρόλο να συρρικνώνεται- σήμερα εμφανίστηκε μόνο στη στήλη της μαγειρικής. Λεπτομέρεια τυχαία, μπορεί και όχι: Για έκτη συνεχόμενη μέρα ο Σάββας εμφανίζεται με μαύρα ρούχα.

Γενικά η τηλεόραση είναι ένα περίεργο σπορ, και για να λέμε αλήθειες, δεν απαρτίζεται από τους πιο πράους ανθρώπους που θα συναντήσεις εκεί έξω. Είναι πολλά τα χρήματα (όχι για εμάς τους συνοδευτικούς), μεγάλη η ανασφάλεια, σκληρός ο ανταγωνισμός, βάλε στην εξίσωση και ένα μιξ φιλοδοξίας/ματαιοδοξίας, συν την αμείλικτη κριτική συναδέλφων και κοινού και καταλαβαίνεις γιατί οι συνθήκες δεν ευνοούν να βγάλεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό.

Δυστυχώς μετά από δύο (και κάτι) δεκαετίες στον χώρο, αυτό που έχω δει είναι ότι αν είσαι πολύ γλυκούλης και καλούλης, στη χειρότερη καταλήγεις στο σπίτι σου, αλλά, στη χειρότερη, δεν έχεις ποτέ πρωταγωνιστικό ρόλο. Γιατί πάντα θα βρεθεί κάποιος πιο αποφασισμένος (έως και αδίστακτος) από σένα που θα κάνει τα πάντα για να κερδίσει τη θέση σου. Αυτή είναι η ωμή αλήθεια και δεν ισχύει μόνο στα εγχώρια αλλά και στα διεθνή.

Πάμε τώρα στο λαϊκό πρόγραμμα. 16 Δεκεμβρίου ξεκινάει τις εμφανίσεις της η Άννα Βίσση στο Hotel Ermou, ενώ αυτή την Παρασκευή κάνει πρεμιέρα η Δέσποινα Βανδή με τις Μέλιsses και όχι σε ρόλο guest όπως αρχικά νομίζαμε. Το πρόγραμμα θα είναι πολύ ωραία μοιρασμένο και η Δέσποινα θα βγαίνει στη σκηνή λίγο μετά τις δύο με haute couture δημιουργίες Celia Kritharioti. Άρα θα πρέπει κυριολεκτικά να διακτινίζεται μετά το τέλος το J2US για να προλάβει να φτάσει από το Γαλάτσι στην Πειραιώς. Καλού κακού εκεί στο Enastron να έχετε έτοιμη καμία εισαγωγή 10λεπτη με μπαλέτα, μάγους και ταχυδακτυλουργούς μέχρι να «καλωδιώσουν» τη σταρ!

Πάντως η Δέσποινα θα δώσει το παρών και την επόμενη Δευτέρα στην επίσημη πρεμιέρα του μιούζικαλ «Γεια» στο θέατρο Ριάλτο.

44,7% έκανε χτες το πρώτο ημίχρονο του αγώνα Γαλλία-Αυστραλία στους νεαρούς άντρες 15-24. Νούμερα που είχε πολύ καιρό να δει ο ΑΝΤ1 στην prime time ζώνη αλλά δεν μπορεί να ευχαριστηθεί μετά το φιάσκο του ΑΝΤ1+. Προς το παρόν γίνεται damage control με πολύωρες συσκέψεις στο Μαρούσι, αλλά όλοι θεωρούν πως μόλις η μπόρα κοπάσει, κάποιος ή κάποιοι θα πρέπει να πληρώσουν το μάρμαρο. Και το συγκεκριμένο έπεσε βαρύ…

Έρχονται πολύ ωραία -και μη αναμενόμενα- πράγματα από την Barking Well και τον Νίκο Κοκλώνη. Δεν γράφω τίποτα παραπάνω προς το παρόν γιατί βλέπω να μου ακυρώνουν την κάρτα εισόδου στο κτίριο!

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα κείμενα του Νίκου Γεωργιάδη για το Nikopolis Blog.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ