Στις 12 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο φιλανθρωπικό γκαλά στο Μόντε Κάρλο για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας. Εκεί, θα βρεθεί ως επίσημη προσκεκλημένη η Μιμή Ντενίση και μάλιστα θα βραβευτεί από τον ίδιο τον πρίγκιπα Αλβέρτο.

Η Μιμή που ετοιμάζεται να ταξιδέψει ξανά στην Αμερική για επαγγελματικούς λόγους, θα δει σύντομα και την ταινία της «Σμύρνη μου αγαπημένη» στο Netflix. Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην αμερικανική πλατφόρμα και την εταιρεία παραγωγής Tanweer βρίσκονται στην τελική ευθεία και μένουν μόνο κάποιες τυπικές λεπτομέρειες στο συμβόλαιο για να μπουν οι υπογραφές και να βγει η επίσημη ανακοίνωση.

Αυτό φυσικά θα είναι ένα όπλο στα χέρια της Μιμής για την πραγματοποίηση της κινηματογραφικής συνέχειας με τίτλο «Από Σμύρνη Σαλονίκη», καθώς ένας επενδυτής δίνει πιο εύκολα τα χρήματά του σε μια παραγωγή με διεθνείς βλέψεις.

Πάμε τώρα στο δικό μας τηλεοπτικό τοπίο, που δυστυχώς δεν έχει διεθνείς βλέψεις. Κάθε μέρα και μια ένταση στα πλατό που χαρίζει αιχμηρούς τίτλους σε sites, τηλεστάρ και μη, απαντούν ο ένας στον άλλον, και μια τηλεόραση που γυρίζει γύρω από τον εαυτό της τόσο γρήγορα που στο τέλος ζαλίζεται και η ίδια και δεν ξέρει τι λέει. Είναι και ο ανάδρομος Ερμής σε δράση, είναι και κάποια συμβόλαια στον αέρα, είναι και κάποιοι παρατρεχάμενοι που μεταφέρουν αλλοιωμένες τις πληροφορίες, οπότε δεν θέλει πολύ να φουντώσει ο παρουσιαστής.

Την ίδια στιγμή που σε παγκόσμιο επίπεδο έχει ήδη ξεκινήσει η μεγάλη μάχη της Τεχνητής Νοημοσύνης, εμείς εδώ ασχολούμαστε μία εβδομάδα με τον χωρισμό της Αλεξάνδρας Παναγιώταρου και του Στάθη Σχίζα. Πέντε κανάλια την περίμεναν, λέει, χτες στην μπουτίκ της στο Κολωνάκι, ενώ εκείνος έδωσε συνέντευξη στον Γρηγόρη Αρναούτογλου, στην οποία απλά δεν λέει τίποτα περισσότερο από όσα δήλωσε στις τις τέσσερις κάμερες που τον περίμεναν έξω από το στούντιο.

Κατά τα άλλα όλα δείχνουν ότι στη Eurovision θα φάμε πόρτα από τον Τελικό, η Καμίλα Πάρκερ θα πάρει και επίσημα τον τίτλο της βασίλισσας το μεσημέρι του Σαββάτου, το debate των πολιτικών αρχηγών στις 10 Μαΐου θα μας στερήσει το Survivor, ο Ζουράρις αποκαλεί «κωλόπαιδα» στον αέρα τα παιδιά που φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία και πανεπιστήμια, η Ελεονώρα Μελέτη δεν μας απαντάει ακόμα στο κουίζ που συζητάμε τρεις μέρες και η Ιωάννα Μαλέσκου δεν λέει να γεννήσει (εκτός αν έχει ήδη γεννήσει και μας παραπλανεί για την αφήσουμε ήσυχη).

Αχ Ελένη!

Βγαίνει και η Ελένη Χατζίδου σήμερα και ασκεί κριτική στην Ελένη Μενεγάκη που άσκησε κριτική στην Κατερίνα Καινούργιου (με αφορμή την εξομολόγησή της στον Μουτσινά). Έτσι για να είμαστε όλοι μια ωραία ατμόσφαιρα. «Εμένα μου έκανε εντύπωση που το είπε αυτό η Ελένη Μενεγάκη για την Κατερίνα ενώ της Ελένης τα ξέρουμε όλα» είπε η Ελένη του Star για την Ελένη του Mega. «Είναι μια παρουσιάστρια που πάντα έλεγε πράγματα για την οικογένειά της, τα παιδιά της». Η Ελένη του Mega, όταν ήταν Ελένη του ANT1 και μετά του Alpha, έδινε πάντα φιλτραρισμένες τις πληροφορίες για τη ζωή της. Άρα δεν τίθεται θέμα σύγκρισης.

Η Ελένη έμαθε να εκμεταλλεύεται τη διαπεραστική δύναμη της κάμερας, σε μια άλλη εποχή, χωρίς social media, χωρίς τοξικό αντίλογο, χωρίς σκληρό ανταγωνισμό. Έχτισε την εικόνα που ήθελε η ίδια να διαμορφώσει για το τηλεοπτικό προϊόν της και όταν τα προσωπικά της δεδομένα άλλαξαν μαζί με την εποχή, έβαλε με αυστηρότητα τα όριά της και κράτησε τις αποστάσεις της, εξασφαλίζοντας την πρόσβαση σε ελάχιστους ανθρώπους. Αυτό μπορεί να της στοίχισε σε τηλεθέαση ή σε points αγάπης από τον χώρο της, προστάτευσε όμως τον εαυτό της.

Από την άλλη μεριά, η Κατερίνα Καινούργιου, δημιούργησε τη δική της τηλεοπτική σχολή, που είτε απορρίπτεις, είτε αποδέχεσαι, οφείλεις να παραδεχτείς ότι την παρακολουθείς (ειδικά αν κρίνεις από τα νούμερα τηλεθέασης). Δεν ωραιοποίησε τη ζωή της ούτε την τηλεοπτική της παρουσία. Στην ίδια συνέντευξη του Νίκου Μουτσινά, παραδέχτηκε ότι δεν θέλει ο σκηνοθέτης της να κάνει κοντινά πλάνα στα γόνατά της γιατί δεν την κολακεύουν, είπε τον εαυτό της «40άρα» ενώ μόλις έκλεισε τα 38, και ότι δεν θεωρεί τον εαυτό της κορυφαία παρουσιάστρια αλλά τουλάχιστον δουλεύει πολύ.

Μίλησε για άντρες που πέρασαν από τη ζωή της που τους έκανε «μάγκες» κερδίζοντας δημοσιότητα στην πλάτη της, για τις επισκέψεις της στον ψυχίατρο, αποκάλυψε ότι μόλις είχε πλακωθεί με το αφεντικό της και κολλητό της, Νίκο Κοκλώνη (λήξη συναγερμού: αγαπιούνται πολύ ακόμα).

TMI (Too Much Information) που λένε και οι Αμερικάνοι; Πολύ πιθανόν, αλλά άμα δεν ενοχλεί εκείνη που το λέει, γιατί να ενοχλήσει εσένα;

Εγώ ας πούμε, δεν τα είχα βρει τηλεοπτικά μαζί της, δεν κουρδιστήκαμε καλά και τις δυο φορές που το επιχειρήσαμε. Ευτυχώς μπορέσαμε και τα διαχωρίσαμε αυτά (μας πήρε λίγο χρόνο, όπως σε κάθε χωρισμό) και τώρα η σχέση μας είναι πιο υγιής από ποτέ.

Για να ξαναγυρίσουμε εκεί που ξεκινήσαμε, το σχόλιο της Ελένης Χατζίδου σε κάνει να νιώθεις ότι έγινε για να συζητηθεί στα sites, αφού το όνομα «Μενεγάκη» είναι από μόνο του αρκετό για βγάλει τίτλους. Μήπως έχουμε γίνει πολύ καχύποπτοι ή είναι θέμα εμπειρίας; Τη δουλειά του την έκανε μέχρι ένα σημείο, απλά όταν θες να «παίξεις» σε αυτή την πίστα η έλλειψη ουσιαστικού επιχειρήματος -και, κυρίως, αντιλόγου-, κινδυνεύει να εκθέσει τη συμπαθέστατη και όμορφη παρουσιάστρια του Breakfast που, αύριο, μεθαύριο θα κληθεί να παρουσιάσει τα νέα της τραγούδια στην εκπομπή της Ελένης!

Το κουίζ της Πέμπτης

Ποια συμπαρουσιάστρια έκανε τέτοια φασαρία στο πλατό κατά τη διάρκεια του break που πάγωσε κυριολεκτικά το αίμα πολλών παρευρισκομένων από τα κοσμητικά επίθετα που εκτόξευσε; Η ίδια φαίνεται πως είχε… μαζέψει πολλά -και δικαιολογημένα- τους τελευταίους μήνες και το ξέσπασμά της θα συνεχιζόταν ακάθεκτο αν η εκπομπή δεν έβγαινε ξανά στον αέρα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα κείμενα του Νίκου Γεωργιάδη για το Nikopolis Blog.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ