Δεν θέλω. Δεν θέλω και δεν μπορώ να πιστέψω όσα διαβάζω και ακούω για την «Κιβωτό του Κόσμου» και τον Πατέρα Αντώνιο. Γιατί είναι τόσο έντονο το συναίσθημα της αποστροφής που σου προκαλεί αυτή η είδηση ώστε το συνειδητό προσπαθεί να την απορρίψει. Από την άλλη σου μεταφέρουν κάποιες άλλες θεωρίες συνωμοσίας γύρω (και) από (αυτό) το θέμα- και το ύποπτο timing των τελευταίων σοκαριστικών αποκαλύψεων- που σε κάνουν να φτάνεις στο όριο της απόγνωσης. Οπότε θα αφήσω τις αναλύσεις στους εξειδικευμένους συναδέλφους και, κυρίως, τη Δικαιοσύνη με την ελπίδα ότι η αλήθεια, όποια κι αν είναι αυτή, θα νικήσει στο τέλος.

Με τα μάτια του Δημήτρη (χωρίς τα μάτια της Ελένης)

Φίλοι εκτός χώρου με ρωτάνε για τον Ουγγαρέζο, γνωρίζοντας ότι είχαμε υπάρξει φίλοι και συνεργάτες στο παρελθόν. Το κλίμα στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη, είναι, ας πούμε, τροπικό. Και αυτή την περίοδο διανύει την εποχή των μουσώνων, με πολλές καταιγίδες και ελάχιστη ηλιοφάνεια. Μου μεταφέρουν λοιπόν πως κάτι έχει ενοχλήσει πάρα πολύ την παρουσιάστρια και ενώ την προπερασμένη Παρασκευή είχε χαιρετήσει με καλή διάθεση την ομάδα, τη Δευτέρα εμφανίστηκε πολύ σκοτεινιασμένη. Αυτά φυσικά δεν έχουν συμβεί πρώτη φορά στην εκπομπή της Ελένης.

Και για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, άνθρωποι που με δάκρυα την αγκαλιάζαν στην τελευταία της εκπομπή στον Alpha, πίσω από την πλάτη της δεν μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια. Και κάποια από αυτά τα λόγια, τα γνώριζε και η ίδια. Γιατί, όταν είσαι τηλεοπτική βασίλισσα, πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν να είναι στην αυλή σου και να σου μεταφέρουν ό,τι λένε για σένα προκειμένου να δείξουν έμπρακτα την αφοσίωσή τους.

Από την άλλη, η περίπτωση της Ελένης στην τηλεόραση θυμίζει λίγο αυτή του Κιμούλη στο θέατρο (δεν μιλάμε φυσικά εδώ για τις ακραίες συμπεριφορές που τον κατηγόρησε η Ζέτα Δούκα). Ακόμα και αν γνώριζες, αν σε είχαν προειδοποιήσει ότι δεν θα περνούσες καλά μαζί τους, ήθελες να είσαι εκεί δίπλα τους, να παίρνεις φως από τη λάμψη τους. Γιατί ήταν ένα σοβαρό credit να έχεις δουλέψει μαζί τους, είχες μετά μεγαλύτερη ζήτηση.

Και κάτι άλλο σημαντικό. Οι συνεργάτες της Ελένης αμείβονται πάντα πολύ καλά. Δηλαδή, ας πούμε, ο Ουγγαρέζος αυτή τη στιγμή είναι ίσως ο πιο ακριβοπληρωμένος πανελίστας στην Ελληνική τηλεόραση. Θες Ελένη μου να με βγάζεις πέντε λεπτά στην εκπομπή και να μου δίνεις πέντε χιλιάδες ευρώ (λέμε τώρα). Μη με βγάζεις και καθόλου. Τις εξετάσεις μου τις έχω δώσει ήδη, ξέρουν ποιος είμαι, δεν συστηθήκαμε τώρα. Αυτό θα μπορούσε να σκέφτεται τώρα ο Δημήτρης. Αυτό που μου μεταφέρουν πάντως είναι ότι τώρα δεν θα θα τον βρεις πεσμένο στα πατώματα, όπως πιστεύουν οι περισσότεροι. Φυσικά, η Ελένη, επειδή λολή δεν είναι σίγουρα, μπορεί να έχει σοβαρούς λόγους για την κίνησή της αυτή, τους οποίους- φυσικά- δεν θα μας αποκαλύψει ποτέ. Γιατί αν είναι γνωστή για κάτι η Ελένη, είναι ότι δεν απαντάει ποτέ σε όσα της προσάπτουν. Επίσης, μην σου κάνει εντύπωση καθόλου, αν αύριο ο Δημήτρης κάθεται δίπλα στην Ελένη σε όλη την εκπομπή, έχουν ξαναγίνει αυτά. Γιατί άμα θέλει η κεντρικιά να μας τρελάνει όλους, μπορεί!

Και για να κλείσω το θέμα εδώ, δεν είναι μόνο ο Δημήτρης Ουγγαρέζος που έχει παράπονα από την εκπομπή. Περισσότερα θα έχουμε να λέμε από αύριο τηλεοπτικά….

Και μαζί και χώρια

Έχουμε περάσει σε μια νέα εποχή, που πολλά ζευγάρια χωρίζουν αλλά δεν το παραδέχονται. Γνωρίζω τουλάχιστον τρία από αυτά, που ζουν ξεχωριστές ζωές, μένουν σε διαφορετικά σπίτια, έχουν προχωρήσει με νέους συντρόφους, αλλά όταν τους ρωτήσεις, το διαψεύδουν κατηγορηματικά. Νέα ήθη, νέα έθιμα.

Wanna be on top?

Επειδή γίνεται πολύς λόγος για το GNTM τελευταία, η αλήθεια είναι πως το Star δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα συνεχιστεί του χρόνου. Τα δεδομένα θα είναι πιο ξεκάθαρα τον Μάρτιο, που θα έχει φανεί πια ξεκάθαρα και η πορεία του Master Chef. Αυτό όμως που ξεχνάνε πολλοί, είναι ότι στις εκπομπές αυτές δεν μετράνε μόνο τα νούμερα, αλλά και τα έσοδα από τις εμπορικές τοποθετήσεις. Και σε αυτή την περίπτωση τα χρήματα είναι πολλά.

Ακόμα και για το Asia Express που δεν έκανε και θρίαμβο στην τηλεθέαση, αλλά δεν παύει να είναι ένα ελκυστικό προϊόν, ακούγεται ότι θα γίνει δεύτερος κύκλος, και μάλιστα ότι θα προστεθούν μέρη που δεν είχαν γίνει γυρίσματα στον πρώτο κύκλο λόγω κορωνοϊού. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το Star την επόμενη σεζόν θα επενδύσει πιο σοβαρά από ποτέ στη μυθοπλασία, αφού το κοινό έχει δείξει πλέον την προτιμάει. Πάντως μην σας κάνει εντύπωση αν δείτε του χρόνου να επιστρέφει, ριζικά ανανεωμένο, το Dancing with the Stars.

Το χρήμα πολλοί εμίσησαν, την τηλεθέαση ουδείς

Ο Alpha λέει ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να συνεχιστεί ο «Σασμός» για τρίτη σεζόν. Ακριβώς τα ίδια έλεγαν στον ANT1 τέτοια εποχή στη δεύτερη χρονιά των «Μελισσών». Κάποιος μου σφύριξε όμως ότι έγινε ήδη μια διερευνητική κρούση σε περιζήτητο πρωταγωνιστικό πρόσωπο της σειράς ώστε να μην «κλείσει» ακόμα κάπου αλλού για την επόμενη σεζόν…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ