Γνωρίζουμε όλοι ότι η τηλεόραση είναι ένα άκρως ελκυστικό αλλά ταυτόχρονα σκληρό σπορ. Αυτό όμως δεν δίνει το δικαίωμα σε κανέναν να μιλάει τόσο απαξιωτικά και ειρωνικά για τους ανθρώπους που βιοπορίζονται από αυτή. Διορθώνω τον εαυτό μου. Δημοκρατικό δικαίωμα έχουν, απλά όσοι το κάνουν κρίνονται ταυτόχρονα από τα κείμενά τους, ή τα σχόλιά τους μπροστά σε ένα μικρόφωνο.

Κακά τα ψέματα, ο χώρος μας δεν φημίζεται για τις αληθινές σχέσεις του, δεν είναι λίγες οι φορές που η χαιρεκακία δεν κρύβεται.

Τα πιο πρόσφατα θύματα αυτής της αρνητικής διάθεσης ήταν τόσο η Ιωάννα Μαλέσκου όσο και το δίδυμο Παπίλα- Καρτελιά. Συνάδελφοί τους, έδειξαν να χαίρονται με την αποδόμησή τους. Να γυρίσουν στην Κρήτη, στη Χαλκίδα και να μην τους ξαναδούμε στα μέρη μας, πώς τόλμησαν να πάρουν έτσι πρωταγωνιστικούς ρόλους στην Αθήνα; Μας ρώτησαν;

Θαυμάζω πάντως την ψυχραιμία και των τριών. Στην περίπτωση του διδύμου, η χημεία με την αρχισυντάκτρια, Ελεάνα Τρυφίδου, δεν πέτυχε ποτέ. Οι σχέσεις έμειναν τυπικές μέχρι το τέλος. Όσο για τη Μαλέσκου, πέρσι σίγουρα έκανε λάθη. Φέτος ήταν καλύτερη. Το λένε και οι συνεργάτες της. Αλλά δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό το «εγωκεντρικό» τρέιλερ της εκπομπής της στην αρχή της σεζόν. Πιο λάθος promo σε νέο, ουσιαστικά, πρόσωπο, ίσως να μην έχει γίνει στην ιστορία της τηλεοπτικής ψυχαγωγίας. Προσωπικά, δεν θα ήθελα να μην είναι του χρόνου στην τηλεόραση. Εδώ βρήκε τον δρόμο της η Σπυροπούλου που κάποτε όλοι στον χώρο μας τη θεωρούσαν «καταδικασμένη», δεν θα τον βρει η όμορφη Ιωάννα;

(Instagram/imaleskou)

Ο ΑΝΤ1 δεν θέλει φυσικά να αποχωριστεί τη Φαίη Σκορδά. Οι λόγοι φυσικά δεν είναι συναισθηματικοί. Ο χώρος της τηλεόρασης δεν έχει τέτοιες ευαισθησίες. Η Φαίη έχει εμπορική δύναμη, όπως έχει η Καινούργιου και η Μενεγάκη. Τα τρία αυτά ονόματα αυτά φέρνουν τα πιο πολλά χρήματα, έχουν και δυνατό Instagram και οι πελάτες κάνουν ουρά.

(NDP)

Αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι στον ΑΝΤ1 δεν υπήρχε plan b. Έμοιαζαν σίγουροι πως οι συζητήσεις με την παρουσιάστρια θα είχαν αίσιο τέλος. Το συμβόλαιό της, όπως σωστά έγραψε ο συνάδελφος Γιώργος Μπέζας, λήγει την επόμενη Πέμπτη -και όχι στις 31 Ιουλίου. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν θα ολοκληρώσει κανονικά τη σεζόν- αν και όλα τα έχουμε δει.

Άκουσα σήμερα έναν πρώην συνεργάτη (και, θεωρητικά φίλο της) να τη χαρακτηρίζει «ανεπαρκή». Άδικο. Όπως και το σχόλιό του για τον επίσης φίλο του (υποτίθεται) Γιώργο Λιάγκα, τον οποίο χαρακτήρισε «εκτεθειμένο» χωρίς εκείνη. Μπορεί να υπάρχει ένας πυρήνας (ημι)αλήθειας σε όλα αυτά, αλλά ο τρόπος ήταν λάθος.

(NDP)

Ο Γιώργος και η Φαίη πήγαν φέτος καλά γιατί αλληλοσυμπληρώνονται, γιατί η επικαιρότητα τους ευνόησε, γιατί οι «κόντρες» στον αέρα ενός πρώην ζευγαριού έχουν σίγουρα ένα πικάντικο ενδιαφέρον. Στην τελική όμως, είναι δικαίωμά τους να μην θέλουν να συνεχίσουν μαζί. Μπορεί οι εντάσεις στη δουλειά να επηρέασαν τη σχέση τους και έξω από αυτή. Μπορεί η Φαίη να έχει καλύτερη πρόταση. Μπορεί ο Γιώργος να βρει άλλη παρτενέρ γιατί, αν φύγει τελικά η Φαίη, θα επανέλθει φαντάζομαι το concept μιας ενιαίας εκπομπής. Γιατί, όπως μου είχε πει κάποτε η Τζένη Μπαλατσινού στο ΟΚ!, «η ζωή είναι προκύπτουσα».

Αυτή η φράση ταιριάζει και σε ένα άλλο πρώην ζευγάρι που πρωταγωνίστησε τον τελευταίο χρόνο για τους λάθος λόγους. Με έκπληξη είδα τον Βασίλη Γκουρούση να λέει, λίγο πολύ, ότι ο γάμος του με την Τέτα Καμπουρέλη περνούσε κρίση από το 2007 και εκείνος «φυτοζωούσε». Εγώ γιατί ξέρω την ιστορία αλλιώς; Περισσότερα δεν μπορώ να πω γιατί αφορούν σε προσωπικά δεδομένα. Εξάλλου, όπως κατάλαβα, η ίδια ετοιμάζεται τις επόμενες μέρες να λύσει τη σιωπή της. Και εκεί μπορεί να ακουστούν κάποιες άβολες αλήθειες. Φυσικά σε αυτή την περίπτωση, η αλήθεια της δεν ταυτίζεται με την αλήθεια του…

(NDP)

Κλείνοντας, να ευχηθώ καλή «νέα αρχή» στην αγαπημένη μου, Κατερίνα Καραβάτου. Όπου κι αν είναι αυτή. Οι τελευταίες δύο χρονιές ήταν εξαιρετικά δύσκολες για εκείνη. Αλλά άμα είσαι καλό παιδί και αγαπάς τη δουλειά σου, το σύμπαν θα κάνει τη δουλειά του και θα σε δικαιώσει στο τέλος.

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα κείμενα του Νίκου Γεωργιάδη για το Nikopolis Blog.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ