Πάλι ο Δημήτρης Ουγγαρέζος έμεινε μόνος του στη μαγειρική σήμερα με τον Γιώργο Παπακώστα. Η Ελένη μάλλον μετράει μέρες πλέον μέχρι να αποχαιρετήσει το Μεγάλο Κανάλι και κάνει τα απολύτως απαραίτητα στην εκπομπή, όπως έκανε λίγο πριν από τη λήξη του συμβολαίου της με τον Alpha -εκεί βέβαια τα συναισθήματα ήταν πιο… γκρίζα. Πάντως τόσο με τους συνεργάτες της Ελένης Μενεγάκη όσο και με τους συνεργάτες της Ελεονώρας Μελέτη που έχουν συμβόλαια και όχι συμβάσεις δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο ραντεβού με τη διοίκηση ώστε να τους απελευθερώσουν και τυπικά ή να τους πουν ότι τους θέλουν για την επόμενη σεζόν.

Και όχι, αν και οι λασπομαχίες είναι πολύ της μόδας τελευταία στην τηλεόραση, η Ελεονώρα Μελέτη δεν κρέμασε τους δικούς της συνεργάτες. Όσες φορές μίλησε με τη διοίκηση του καναλιού, το ζητούμενό της ήταν να μην μείνουν στον αέρα οι άνθρωποι της εκπομπής. Ακόμα και αν δεν την πιστεύει κάποιος όταν επιμένει ότι η πρόταση για την Ευρωβουλή ήρθε μετά το κόψιμο της εκπομπής της, μετά από 20 χρόνια στο τιμόνι ψυχαγωγικών εκπομπών, κάτι μελανό θα είχε ακουστεί.

Και βγαίνει σήμερα ο φίλος Λιάγκας και λέει με καμάρι: «Τη μέρα που κόπηκε το “Mega Καλημέρα” η Ελεονώρα Μελέτη δέχτηκε πρόταση από μεγάλο κανάλι». Γιώργο καλά τα λες αλλά θα σε βοηθήσω λίγο: Η παρουσιάστρια δέχτηκε δύο προτάσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το κανάλι της δεν επιθυμεί να συνεχιστεί η συνεργασία τους και μάλιστα σε καθημερινή βάση αν δεν καταφέρει να μπει στην Ευρωβουλή, πράγμα σχεδόν απίθανο σύμφωνα με τα ανεπίσημα polls. Παρεμπιπτόντως, οι διαπραγματεύσεις για το δικό του συμβόλαιο έχουν καθυστερήσει λίγο παραπάνω καθώς τα «θέλω» του είναι ισχυρά και αμετακίνητα ειδικά τώρα που μιλάει από θέση ισχύος.

Πάντως, κουβέντα που ανοίξαμε γύρω από το διακριτικό φλερτ επανασύνδεσης ανάμεσα στη Φαίη Σκορδά και τον ΑΝΤ1 είναι κάτι που εντυπωσίασε πολλούς. Πάμε να πούμε ένα δυο μικρές αλήθειες. Η Φαίη δεν σταμάτησε ποτέ να αναπολεί τις γλυκές στιγμές της στον ΑΝΤ1, άσχετα αν στο τέλος αποχώρησε πικραμένη. Υπάρχουν σχέσεις εκτίμησης και σεβασμού που η ίδια έχει διατηρήσει με πολλά στελέχη του ομίλου και κάποια από αυτά βλέπουν θετικά το ενδεχόμενο επιστροφής της. Και αυτό δεν διαψεύδεται από κανέναν, ούτε καν από την ίδια την ιδιοκτησία που της είχε, άλλωστε, προτείνει τον Ιούνιο του 2022 να μείνει στο payroll του καναλιού και να κάθεται σπίτι της.

Αυτή η περιβόητη κουβέντα, όπως θα αποκαλύψουμε τώρα εδώ, δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται. Έγινε και πριν από έναν χρόνο ακριβώς, όταν η Φαίη μπορούσε άνετα να σπάσει το συμβόλαιό της με τον ΣΚΑΪ επειδή θα άλλαζαν ζώνη προβολή της εκπομπή της. Μέχρι που θα μπορούσε και εκεί να κάθεται και να πληρώνεται αν επέμενε, όπως θα μπορούσε να έχει κάνει από την πρώτη στιγμή και η Μαρία Μπακοδήμου, που είχε κλείσει για καθημερινό και μετακινήθηκε στο Σαββατοκύριακο. Και για να ξεκαθαρίσουμε κάτι, επειδή το χαλασμένο τηλέφωνο το παίζαμε μικροί, αλλά τώρα (δυστυχώς) έχουμε πια μεγαλώσει: Η λέξη «κουβέντα» είναι συνώνυμη με τη «συζήτηση» και όχι με την «πρόταση» και ο νοών νοείτο.

Μετά το Πάσχα πάντως έχουν προγραμματιστεί τα ραντεβού με τους παρουσιαστές και τη δίοικηση του ΣΚΑΪ. Προς το παρόν όλοι νηστεύουν…

Kiss and tell

«Είναι χυδαίο να σε εκθέτουν με φωτογραφίες που μπορεί να είσαι αγκαλιά με κάποιον» είπε σήμερα η Δανάη Μπάρκα και όλοι έπιασαν το υπονοούμενο. Βαριά λέξη το «χυδαίο» θα πούμε εμείς, με όλο τον σεβασμό. Αντιλαμβάνομαι ότι μπορεί να είναι σκληρό να σε εκθέτουν στο πανελλήνιο, ειδικά αν έχεις κάτι που βρίσκεται στην αρχή του -γιατί η άλλη πλευρά μπορεί να τρομάξει και να φύγει. Από την άλλη όταν αποφασίζεις να γίνεις δημόσιο αγαθό και να απολαμβάνεις όσα σου δίνει η διασημότητα, οφείλεις να προσέχεις. Γιατί τίποτα δεν έρχεται χωρίς αντίτιμο. Είτε σου έχει χαριστεί, είτε έχεις δουλέψει σκληρά γι’ αυτό. Έτσι κι αλλιώς η γραμμή αφετηρίας της Δανάης στη δουλειά αυτή, ήταν 100 μέτρα πιο μπροστά από των περισσοτέρων, ήταν ήδη διάσημη πριν καν δώσει τις εξετάσεις της.

Πηγαίνεις λοιπόν να διασκεδάσεις σε έναν club που ξέρεις ότι όλοι γύρω σου είναι με ένα κινητό στο χέρι και θες να εκδηλώσεις την τρυφερότητά σου με τον άνθρωπό σου -και πολύ κάνεις αφού έτσι το αισθάνεσαι. Μετά δεν έχει νόημα να κλάψεις πάνω από το χυμένο γάλα. Δεν θα σε συμπονέσει κανείς. Εγώ δεν σε κρίνω αν το έτερόν σου ήμισυ ήταν πρώην μιας φιλενάδας σου, γιατί μπορεί η καρδιά σου να είναι μάρκας Tesla και να οδηγεί μόνη της. Σε αυτό που θα συμφωνήσω όμως με την κάθε Δανάη, γιατί είναι όντως χυδαίο, είναι η άνεση ανθρώπων και κυρίως γυναικών, να εκφράζονται απρεπώς για έναν άλλον άνθρωπο κρυμμένοι πίσω από ένα πληκτρολόγιο. Και αυτό καμία Δανάη δεν το αξίζει.

Ελένη Χατζίδου (για Ελένη Μενεγάκη): «Οι εποχές όμως αλλάζουν, αυτά που θέλουν να δουν οι τηλεθεατές αλλάζουν και αυτό αποτυπώνεται στα νούμερα τηλεθέασης καλώς ή κακώς». Μια μικρή συμβουλή εδώ με ειλικρινή αγάπη και εκτίμηση: Ο Βολταίρος είχε κάποτε πει ότι «η σκάλα της επιτυχίας πρέπει να στηριχτεί πρώτα σε κάτι σταθερό προτού μπορέσεις να την ανέβεις».

Διαβάστε επίσης: Ο διακοπές της Μενεγάκη, ο Λιάγκας στο ναυτικό και η σιωπή της Θεοδωρίδου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ