«“Το Πρωινό” με τον Γιώργο Λιάγκα, στην παρέα του η Δούκισσα Νομικού». Η επίσημη ανακοίνωση του ΑΝΤ1 μπορεί να καθυστέρησε, αλλά οι ισορροπίες ήταν πολύ λεπτές και έπρεπε να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Δεν ήταν τυχαίο άλλωστε που στις φωτογραφίες του δελτίου Τύπου, δεν υπήρχε λήψη μόνο με τους δύο παρουσιαστές. Μικρή «νίκη» της Δούκισσας, η παρουσία της στη συνέντευξη του κεντρικού καλεσμένου.

Κατά τ’ άλλα ο Γιώργος γύρισε το τρέιλερ την Πέμπτη και την επόμενη μέρα αναχώρησε με τους γιους του στο Λονδίνο, ενώ η Φαίη έμεινε στην Αθήνα προετοιμάζοντας τη νέα της εκπομπή στον ΣΚΑΪ. Με την πρεμιέρα της να πηγαίνει μάλλον μία εβδομάδα μετά. Θυμάμαι πάντως τον Γιώργο που έλεγε παλιότερα ότι δεν θα ήθελε να κάνει εκπομπή απέναντι στη μάνα των παιδιών του, αλλά τελικά η ζωή είχε άλλα σχέδια. Εντάξει, θα σου πει, δική της απόφαση ήταν να φύγει από τον ΑΝΤ1, εκείνος έκανε ό,τι μπορούσε για να τη μεταπείσει.

Η Φαίη όμως ήταν ανένδοτη μέχρι τέλους. Αυτό που λέει εκείνη είναι ότι δεν ήθελε να φύγει από τον ΑΝΤ1 χωρίς να κρύβει την απογοήτευσή της για την εξέλιξη. Τι και αν στον ΣΚΑΪ πήρε περισσότερα χρήματα, τι κι αν της παραχώρησαν τον έλεγχο του περιεχομένου της εκπομπής της (κάτι που δεν είχε ο πρώην της στο ίδιο κανάλι), τι κι αν η εκπομπή της θα τελειώνει στις 12 που έρχεται ο τυφώνας Ζήνα.

Η Φαίη ένα πράγμα ζητούσε: Να έχει ξεχωριστή εκπομπή από τον Γιώργο. Το κανάλι να αποφάσιζε αν την ήθελε να βγαίνει πριν ή μετά από εκείνον. Ούτε η διάρκεια την ένοιαζε -έτσι μου μεταφέρουν. Απλά να μην είναι η ίδια εκπομπή. Αισθάνεται προδομένη από τον ΑΝΤ1, λένε, γιατί εκείνη ήταν που έφερε τον πρώην σύζυγό της πίσω. Και ότι την περσινή σεζόν έγιναν κάποιες υπερβολές στο θέμα Πισπιρίγκου, με τις οποίες εκείνη δεν ήταν καθόλου σύμφωνη. Αλλά ειδικά από τα μέσα της σεζόν, ο Γιώργος είχε πάρει πλέον τον έλεγχο της εκπομπής και επειδή τα νούμερα είχαν ανέβει, και εκείνη δεν είχε στήριξη από πουθενά.

Το κανάλι ήταν ανένδοτο. Το πρωινό τους πρόγραμμα, ακόμα και αν ο Γιώργος με τη Φαίη δεν συναντιόντουσαν ποτέ στο πλατό, θα ήταν ενιαίο, τρίωρης διάρκειας. Η Φαίη δεν κατάφερε να επιβάλλει τα θέλω της, και έτσι κατέληξε στον ΣΚΑΪ που ένιωθε να την καλύπτει περισσότερο.

Όσο για τα πρώτα δημοσιεύματα που έλεγαν ότι η εκπομπή της Φαίης θα είναι μόνο ψυχαγωγική, διαψεύστηκαν γρήγορα. Η Φαίη πήρε μεταγραφή και τον αστυνομικό συντάκτη Θεοδόση Πάνου από την Τατιάνα Στεφανίδου ενώ στους μόνιμους συνεργάτες της θα υπάρχει και δικηγόρος. Φυσικά μαζί της θα είναι και η πολύ αξιόλογη συνάδελφος, Αφροδίτη Γραμμέλη, που, όσο να πεις, δεν πέρασε και πολύ καλά στην περσινή εκπομπή του Σαββατοκύριακου.

Πάντως και η Κατερίνα Καινούργιου απέναντι, έρχεται πολύ ενισχυμένη φέτος με άκρως δημοσιογραφικό πάνελ -πέρσι τερμάτισε πρώτη στο γυναικείο δυναμικό κοινό, και το κανάλι της έμεινε παραπάνω από ευχαριστημένο. Πολύ καλές εντυπώσεις μαθαίνω έχει ήδη αφήσει και η νέα αρχισυντάκτρια της εκπομπής, Κατερίνα Πόθα.

Το μεγαλύτερο στοίχημα ουσιαστικά το έχει βάλει το Star με το δίδυμο Χατζίδου – Παύλου. Ένα ζευγάρι που είναι μεν πολύ συμπαθές στο κοινό, αλλά δεν είναι δημοσιογράφοι, ούτε καν επαγγελματίες παρουσιαστές. Το κανάλι που είχε την πρωτιά στη ζώνη τη σεζόν ’19-’20, είδε τα νούμερα να πέφτουν αρκετά τις δυο επόμενες χρονιές καθώς η γραμμή ήταν να αγνοήσουν τη δυσάρεστη επικαιρότητα (από #metoo έως Πισπιρίγκου) και να προωθούν όσο γίνεται περισσότερο τα βραδινά projects του καναλιού, που ειδικά πέρσι δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον του κοινού όσο τις προηγούμενες σεζόν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ