Τα coffee table περιοδικά είναι το νέο Άπερο Πλιτς, φέτο το καλοκαίρι, αδέλφια μου. Η Μπαλού της Μαλέσκου έκανε ανφόλο τον Χεζόνια κι έτσι έληξε άδοξα άλλη μια ελπίδα της Πανάθας:

Η ίδια η Μαλέσκου δε, αναγνώρισε σ΄εμένα πως μιλάω και γράφω δίχως φίλτρο, απαντώντας σε ένα απόσπασμα συνέντευξης που απλά της μεταφέρθηκε και δεν μπήκε στον κόπο να ακούσει ποτέ η ίδια (γιατί αν το είχε κάνει θα καταλάβαινε πως μίλησα πολύ θετικά γι΄αυτήν). Ευτυχώς που κάτι τομάρια που έφερε στην εκπομπή τελευταία για να τους καλοπιάσει, φημίζονται για το «φίλτρο» τους. Καλύτερα, λοιπόν, χωρίς φίλτρα, παρά χωρίς φρένα, θα έλεγα εγώ με τη σειρά μου…

Η Τατιάνα Στεφανίδου φωτογραφίζεται με μαγιό πιο συχνά απ΄ό,τι η Σταματίνα διαψεύδει ότι ξενέρωσε με τον Alpha και #hatersgonnahate. Μινγουάηλ, η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου «χώνεψε» σε συνέντευξή της στο OK! (μετά από χρόνια που το διέψευδε) ότι με πρωτοβουλία του Alpha (όχι δική της, όπως αναφέρει) μού είχαν κάνει πρόταση τρεις φορές για να στηρίξει το κανάλι την τότε ευνοούμενή του, που είχε φτάσει σε σημείο να παρατάει τη live εκπομπή της στα μισά, και να φεύγει «κρεμώντας» μια ολόκληρη ροή, επειδή…μπορούσε. Συνεχίζει, όμως, η Κουηντίνα – ομολογουμένως πιο όμορφη από ποτέ – να ποζάρει καλύτερα απ΄ό,τι μιλάει όσο η Δέσποινα Βανδή ανακοινώνει μαζί με τον Ντέμη τον χωρισμό τους (εδώ δε σηκώνει πλάκες, καλά να είναι οι άνθρωποι και τα παιδάκια τους). Αυτά στη Σόουπιτς, αδέλφια μου. Οι υπόλοιποι τσακωνόμαστε για τα εμβόλια και για τη σειρά του Παπακαλιάτη, χωρίς να έχει προβληθεί ούτε μισό επεισόδιο ακόμη, ρε μπρο, ρε μαν…

Δεν κουμπώνουμε λοιπόν, όπως είμαστε κι εμείς, τραγουδάρα να ξεκινήσουμε τα Fake News αυτής της εβδομάδας λέω εγώ, αδέλφια μου; Φύγαμε με «Iko Iko» από Justin Wellington feat. Small Jam:

Άνθρωπος Vs Ακάου

Διαβάζω τη Δευτέρα στη «Σοσιαλμιντιακή» (εφημερίδα των Social Media που γράφει ό,τι θέλω να διαβάσω από εκείνον που επιλέγω να ακολουθήσω) ότι η Ιωάννα Τούνη, λέει, τσακώθηκε με τη Σούλα Γκλάμορους, λέει… Χμ.

Πόσο μπροστά είμαστε, αδέλφια μου… Τι να μας πουν οι άλλες χώρες και τα ίντερνε; Τι να μας πει ο κόσμος όλος; Τους γλεντάμε. Όταν ο Μαρκ, ο Ζούκεμπεργκ, δημιουργός του FB, το «σκάρωσε» ξέρετε τι ειδοποίηση του «έσκασε» πρώτη; Αίτημα φιλίας απ’το “Elladara C”. Όχι, δε μιλάω για την «αδημοσίευτη» φωτογραφία της Χριστίνας Μπόμπα λίγο πριν μπει στο χειρουργείο που πόσταρε αυτή την εβδομάδα για να ξεστοκάρει, μην της «ξεμείνει»:

Ούτε για τις αναρτήσεις της Ιωάννας Μαλέσκου λέω που για κάθε φωτογραφία με μαγιό κολλάει κι ένα «παρασάγγας» έτσι, για την ισορροπία…

Όχι όχι, αδέλφια μου… Αυτά είναι συνηθισμένα και τα παρατηρούν μόνο εμμονικοί και κομπλεξικοί. Εδώ, μιλάμε για επόμενη πίστα – άλλο επίπεδο. Η Τούνη μάλωσε με τη Σούλα Γκλάμορους. Άνθρωπος εναντίον Ακάου, δηλαδή. Ούτε στα χρόνια που ο Τζέημς Κάμερον σκαρφίστηκε το «Τερμινέητο» τέτοιο σκηνικό.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα απ΄την αρχή, μπας και βγάλουμε και κάνα συμπέρασμα για την εποχή των Social Media που διανύουμε… Το “Soula Glamorous” είναι ένας λογαριασμός στο Instagram που αριθμεί, ζωή να΄χουν, 416.000 ακολούθους μαζί μ΄εμένα. Μια σειρά από εύστοχες αναρτήσεις, ευφυή σχόλια και το απαραίτητο κράξιμο στον απατηλό κόσμο της Σόουπιτς μπλέκονται γλυκά με χορηγούς, κιβαγουέηζ, αλλά και γαμάτα αυτοσαρκαστικά σχόλια. Δεν υπάρχει φωτογραφία του ανθρώπου πίσω απ΄τον λογαριασμό, γι΄αυτό και τον «μύθο» που έχτισε συμπληρώνουν «γνώστες» που ισχυρίζονται πως ξέρουν αυτόν, αυτήν και τα μυστήρια που διαχειρίζονται το συγκεκριμένο προφίλ. Άλλος μιλά για μια κοπέλα, άλλος για ένα αγόρι, κάποιοι για αγόρια, κοπέλες, κάτι πετεινάρια, ένα ραβίνο και τρεις κορδελιάστρες.

Όπως και να έχει, η “Soula Glamorous” είναι ένα ξεκαρδιστικό ακάου με δημοσιογραφικές λοξοματιές, ενίοτε ρεπορτάζ και εμπορική τοποθέτηση που συνιστά μια ευφυέστατη εκμετάλλευση των προτερημάτων των Social Media. Στο ευρύ κοινό το πρότζεκτ “Soula Glamorous” έγινε γνωστό από το πρώτο και επιτυχημένο My Style Rocks με Τουνάρα, Ραμόνα, Παναγιώταρου και δεν περιγράφω άλλο. Εκεί όποιος/όποια/όποιοι αναρτούσαν «ζωγράφιζαν» με τα σχόλιά τους, αλλά και με το «ξεμπρόστιασμα» σε συμμετέχουσες που «ξεπατίκωναν» εμφανίσεις αντί να εμπνευστούν δικές τους, αντίθετα με τους κανόνες του παιχνιδιού. Τότε ήταν που τσακώνονταν για μια ανάρτηση της «Σούλας», τότε ήταν που ο λογαριασμός αναγνώρισε και στήριξε και την Ιωάννα Τούνη…

Έκτοτε, το ακάου καταπιάστηκε με αρκετά πρότζεκτ στην τηλεόραση με τελευταίο το Σορβάιβο, παρόλο που κάποιοι λένε πως η κριτική και τα σχόλια έγιναν πιο ήπια με την έλευση της επιτυχίας, των φόλοουερζ και των χορηγών – που να δαγκάσνε τη γλώσσα τς, να δαγκάσνε. Σε κάθε περίπτωση, η διαχείριση του «Soula Glamorous» αποδεικνύεται άκρως επιτυχημένη τρολάροντας τη Σόουπιτς μέσα στο ίδιο το σπιτάκι της με τη χρήση των ίδιων της των όπλων – των Social Media. Η «Soula Glamorous» «έδωσαν»ακόμη και βραβείο σε παλιότερα Mad VMA, ενώ ακούγεται πως είναι κοντά στο να «έχουν» και δική τους στήλη οσονούπω.

Ε, μ΄αυτό το πρότζεκτ «τσακώθκε» η Ιωάννα Τούνη. Και για να λέμε τα πράγματα με τ΄όνομά τους: Αυτό το ακάου ανέδειξε την ανασφάλεια της Σόουπιτς ξεμπροστιάζοντάς μας, όλους στο πιο σουρεαλιστικό εξπόουζ. Ολόκληρες εκπομπές «συνομιλούν» στον «αέρα» με τη «Σούλα», Τσελέμπριτιζ την καλοπιάνουν στα Social και παρουσιάστριες την ξέρουν, κάνουν παρεΐτσα, αλλά δε μπορούν να πουν ποια είναι, ούτε καν να την περιγράψουν. Άνθρωποι μιλούν σε ένα ακάου και το αποκαλούν και «Σουλάρα» – ήρεμα το λέω ρε μαν, ρε μπρο.

Να τα έχουμε καλά με το ακάου που επηρρεάζει τετρακόσιαι χιλιάδαι φόλοουερζ έχει σημασία κι ας μην ξέρουμε με ποιον συνομιλούμε δημόσια. Και ύστερα, σας πείραξε η Τουνάρα που τσακώθηκε… Εσείς που έχετε κάνει κολλητό κάποιον που δεν γνωρίζετε για να μην τον τσαντίσετε και σας πάρει ο «σοσιάολος», πάτε πίσω; Γι΄αυτό είμαστε τόσο μπροστά σ΄αυτή τη χώρα, αδέλφια μου… Γιατί έχουμε κάνει όλον τον κύκλο και έχουμε βρεθεί πάλι, πίσω μας…

1α Ouga TV Awards 2019

Ξέρω, βαριέστε περισσότερο κι απ΄τον Χάρη Βαρθακούρη στην εκπομπή του (που φήμες θέλουν να είχε ανακαλύψει πατέντα να κοιμάται με ανοιχτά μάτια) και το καταλαβαίνω απόλυτα, αδέλφια μου. Λίγο η καλοκαιρινή ραστώνη, κάτι ο παραλογισμός να βλέπουμε Euro και σε λίγο Tokyo 2020 αντί ΄21 σαν να έκλεψαν μια χρονιά απ΄τις ζωές μας, βάλε και τον Τανιμανίδη που ποστάρει ακόμη και τις τιμές τρανσαμινάσης του, πολύ θέλει; Γι αυτό, μην μου πανικοβάλλεστε, ούτε να τσακώνεστε με τους φόλοουέρς σας, όπως η Ελεωνόρα και η Δανάη. Σας φέρνω τη λύση που χτυπά το κατεστημένο στο διάφραγμα, αδελφάκια μου:

Τα Fake News διοργανώνουν τα 1α Ouga TV Awards 2019 (γιατί εγώ δεν είχα ζωή ούτε πριν από τον κορωνοϊό, προχωράμε…) Φύγαμε, λοιπόν, με καλή διάθεση να απονείμουμε βραβεία στους καλύτερους της φετινής σεζόν που μόλις τέλειωσε για να ξεκινήσει πάλι, άμεσα (σε κάνα μήνα – πρώτοι εδώ το μάθατε), λες και είχατε καμιά καούρα να μας ξαναδείτε. Βραβεία χειρότερων δεν δίνουμε, να ξέρετε. Τι είμαστε δα; Τίποτα πανελίστες Φουρθιώτη που λένε κακίες σε καλοκαιρινή εκπομπή; #not.

Βραβείο LigaVazeisPollaPairneis

Δικαιωματικά σ΄αυτήν την κατηγορία το «σήκωσε» ο Νίκος Μουτσινάς. Με λίγο λιγότερες εκπομπές κι απ΄την κυνηγετική περίοδο 2020-21, ο Νίκος κατάφερε να φέρει το μέγιστο αποτέλεσμα σε νούμερα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά λειτουργώντας, ο Μούτσι, ως ο ικανότερος των manager πολυεθνικής κατόρθωσε «βγάζοντας» το καλύτερο απ΄την ομάδα του, να στηρίξει μια εκπομπή στη δουλειά των «πίσω», στο κέφι των τεχνικών και στο ταλέντο της Ματίνας Νικολάου (Βάνιας).

Και, πιστέψτε με, δεν το λέω κακοπροαίρετα πως η καλοκουρδισμένη μηχανή του «Καλό Μεσημεράκι» που αξιοποιεί ακόμη και τον μακενίστα του πλατώ (=τηλεοπτική ειδικότητα που έχει εκλείψει) επιτρέπει στον Νίκο «λίγα να βάζει, πολλά να παίρνει», εξ΄ου και το βραβείο.

Βραβείο DemeXalase

Από επαγγελματική λεπτότητα δεν γίνεται αυτή εδώ η στήλη να απονείμει κάποιο βραβείο στην αμιγώς πρωινή ψυχαγωγική ζώνη (περίπου 10 με σχεδόν 1). Θα ήταν, ωστόσο, κομπλεξικό να μην αναφερθώ στην ξεκάθαρη επικράτηση με την οποία τιμήσατε την Κατερίνα Καινούργιου και την ομάδα της μπροστά και πίσω από τις κάμερες.

Βραβείο Prwtoemfanizomenou

Δεν προσπάθησε να μας «ψαρώσει», δεν έκανε φιγούρα τα ελληνικά της, ούτε «σημαία» την ποιότητά της, λες και ήρθε να «ξεβρωμίσει» την τηλεόραση. Φάνηκε ισορροπημένη, να σέβεται τις επιλογές καθενός στη ζωή του, να τα έχει καλά με τον εαυτό της, να αγαπά το σώμα της και τις γυναίκες, να καταλαβαίνει τους άντρες και να κάνει παρέα με τους συνεργάτες της.

Δεν την γνωρίζω προσωπικά, αλλά με έπεισε για την ειλικρίνειά της και πως αν τη συναντούσα ποτέ, τον ίδιο αυθορμητισμό θα αντίκριζα. Δεν ξέρω αλλά νιώθω πως η Ηλιάνα Παπαγεωργίου αυτά που έλεγε για οποιονδήποτε, συμπεριλαμβανομένων των συνεργατών της, τα ίδια θα την άκουγες να υποστηρίζει σε μια ιδιωτική κουβέντα, ή στο τηλέφωνο με τους προϊσταμένους της. Και δεν το απαντάς συχνά αυτό σε παρουσιαστή.

Σκληρός ο ανταγωνισμός φέτος, με Ιωάννα Μαλέσκου και Δανάη Μπάρκα, όμως, πιστεύω πως η Ηλιάνα με τα ατοπήματά της, τα λάθη της, αλλά και τις «ατσουμπαλιές» της πήρε επάξια τον τίτλο της καλύτερης πρωτοεμφανιζόμενης στις καρδιές σας. Μένει να μεγαλουργήσει τις επόμενες σεζόν, αν αντέχει το «στομάχι» της που φέτος ζορίστηκε. Όμως, τα δύσκολα είναι για τους ικανούς και τα τηλεοπτικά live για την Ηλιάνα.

Βραβείο KalyteraGinotanTelika

Κι εκεί που πιστεύεις ότι την περσινή σεζόν, παρά τα «παρατράγουδα» που συνέβησαν η εκπομπή της Ναταλίας είχε πιάσει ταβάνι στις προτιμήσεις σας δικαιολογώντας τον τίτλο της, έρχεται η φετινή και με αλλαγές στην παρέα, η Ναταλία νιώθει ακόμη πιο άνετα, τέρμα ασφαλής και… καμπούμ: Καλύτερα Γινόταν, τελικά. Φύγαμε για του χρόνου…

Βραβείο Λίντερ

Η Σίσσυ στήριξε τους συνεργάτες της, όταν όλοι τους αμφισβητούν, απέδειξε ότι οι παρέες «χτίζονται» και μαζί με τον Παύλο Σταματόπουλο μπήκαν ακόμη και στα απρόβλεπτα νερά της επικαιρότητας – και τα κατάφεραν. Το «Έλα Χαμογέλα» ξεκίνησε κακά πριν από 4 χρόνια, η Σίσσυ δεν μάσησε, το κανάλι «στήριξε» και η εκπομπή «χτίστηκε» με αποτέλεσμα φέτος, οι προτάσεις για μεταγραφή να διαδέχονται η μια την άλλη. Και πάλι, η Σίσσυ καβαντζώνει την ομάδα της με όποιον κι αν διαπραγματεύεται. Αυτό είναι το βραβείο της. Της το απονείμουν οι συνάδελφοί της και το αναγνωρίζετε εσείς με την τηλεθέασή σας.

Βραβείο DysarestisEidisis

Είμαι φανατικός Νίκου Ευαγγελάτου και LiveNews. Πεθαίνω, στον μελαγχολικό τόνο δημοσιογραφικού μινόρε που παραδέχεται: «Ας περάσουμε τώρα σε μια ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ δυσάρεστη είδηση». Κρέμομαι απ΄τα χείλη του Νικόλα όταν, ακόμη και τα 5 χιλιάρικα που κληρώνει στο τέλος της εκπομπής τα δίνει λες και είναι σκατά. Το LiveNews αποτελεί ένοχη απόλαυσή μου και την πηγή της καθημερινής μου, ενημέρωσης. Ο δραματικός τρόπος που ο Ευαγγελάτος «ζει» τις ειδήσεις που εκφωνεί με ψαρώνει από μικρό, τον γουστάρω, το παραδέχομαι και του δίνω και βραβείο.

Πέρα από την πλάκα, να παραδεχτούμε πως όταν όλοι το λιβανίζαμε με τους δικηγόρους των καναλιών για το αν λέμε, ή όχι ονόματα καταγγελλομένων κατά τη διάρκεια του #metoo το Δελτίο Ειδήσεων του Mega και το LiveNews δεν μάσησαν και πήραν τις πρωτοβουλίες που χρειάζονταν για να ενημερωθεί η κοινή γνώμη αλλά και να δικαιωθεί η ορθή χρήση της δύναμης της τηλεόρασης.

Βραβείο Σωστού Τάημινγκ

Στον Νίκο Χατζηνικολάου και το «Ενώπιος Ενωπίω» που ξεκίνησε αμήχανα για να τολμήσει να μεταφερθεί στο Σαββατόβραδο. Οι συνεντεύξεις του ανδρός είναι άρτιες και απολαυστικές σε βαθμό μη αμφισβητήσιμο. Ωστόσο, όταν δοκίμασε το απίθανο (να αποτελέσει την εναλλακτική λόγου στα γλέντια του Σαββατόβραδου) πραγματικά «εκτοξεύσατε» την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου. Όλα είναι θέμα τάημι, λοιπόν, ακόμη και το ρίσκο. Μακάρι να ισχύει και στις προσωπικές σχέσεις αυτό.

Κουιζάρα

Φύγαμε για Κουιζάρα;

Ποια παρουσιάστρια βλέπει την αντίζηλή της να της «τρώει» τη θέση;

Αδέλφια μου, κλείνοντας σας έχω ένα νέο. Το παρόν κατάστημα μεταφέρεται στο νεοσύστατο επίσημο site του OK!. Δεν με απολύουν (ακόμα), ούτε αλλάζει η διεύθυνση, οπότε εξακολουθώ να ακολουθώ τη «γραμμή» του εργοδότη μου για το τι θα γράφω – είναι όλα υπαγορευμένα και λογοκριμένα. Μπορεί και όχι. Έτσι «πουλημένος» συνεχίζω και στην άλλη ιντερνετική στέγη, όπου θα προσπαθούμε τις Κυριακάτικες συζητήσεις μας. Πάμε κι από  ‘κει να βοηθήσουμε να «στηθεί» το μαγαζί, αδέλφια. Καλή αντάμωση και προσοχή στο ψάρεμα με πεταχτάρι.

Θα κλείσω με Γιώργο Καμπουρίδη και «Μείνε Κοντά μου», γιατί είναι καλοκαιράρα, αδέλφια μου και οφείλουμε να χαμογελάμε για να κάνουμε τους άλλους ν΄ανησυχούν. Καλή αντάμωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ