Υπάρχει κάτι μαγικό στην απλότητα των γεύσεων που θυμίζουν σπίτι. Οι πατάτες που ψήνονται αργά στον φούρνο, η φέτα που λιώνει απαλά πάνω τους, η ντομάτα που σκορπά χρώμα και άρωμα, το γιαούρτι που χαρίζει κρεμώδη υφή.
Δημιουργείτε ένα φαγητό λιτό αλλά γεμάτο θαλπωρή∙ ιδανικό για ένα ήσυχο μεσημέρι στο σπίτι ή για ένα ανεπιτήδευτο brunch που θέλετε να έχει σπιτική φροντίδα και γεύση ελληνικού καλοκαιριού. Η Αργρυρώ Μπαρμπαρίγου σας έχει την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή.
Χρόνος
- Προετοιμασία: 10 λεπτά
- Ψήσιμο: 1 ώρα
- Σύνολο: 1 ώρα και 10 λεπτά
- Μερίδες: 4
Υλικά
- 5 μέτριες πατάτες
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
- 100 γρ. φέτα
- Λίγο σχοινόπρασο
- 7 μεγάλα αυγά
- 200 γρ. γιαούρτι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για το σερβίρισμα: Χωριάτικη σαλάτα
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε τις πατάτες:
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες στα τέσσερα. Τις απλώνουμε σε ένα μικρό ταψί σε μία στρώση. - Προσθέτουμε γεύση:
Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και 1 φλιτζάνι νερό. - Πρώτο ψήσιμο:
Σκεπάζουμε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στον αέρα, για 30 λεπτά. - Ξεσκεπάζουμε & συνεχίζουμε:
Ανακατεύουμε απαλά τις πατάτες και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμα, μέχρι να ροδίσουν και να μείνουν με το λάδι τους. - Ετοιμάζουμε το μείγμα των αυγών:
Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. - Συνδυάζουμε:
Πασπαλίζουμε τις πατάτες με τη φέτα και το σχοινόπρασο και περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών. - Δεύτερο ψήσιμο:
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί το αυγό. - Σερβίρουμε:
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με μια δροσερή χωριάτικη σαλάτα.
Tips
- Μπορείς να προσθέσεις λίγη πάπρικα ή ρίγανη για έξτρα άρωμα.
- Αν θέλεις πιο πλούσια γεύση, βάλε λίγη γραβιέρα μαζί με τη φέτα.
Περισσότερες συνταγές στο www.argiro.gr
Διαβάστε επίσης: Τυροπιτάκια με γιαούρτι και φέτα για τις λιγούρες στο γραφείο