Ένα πολύπαθο project όπως ξεδιπλώθηκε από τις αφηγήσεις των συντελεστών του στα χρόνια που ακολούθησαν του ξαφνικού του τέλους επιστρέφει, αλλά αυτή τη φορά μέσα από τη μεγάλη οθόνη του κινηματογράφου. Η ιστορία της μαύρης κωμωδίας «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;» που ξεκίνησε να προβάλλεται τον Οκτώβριο του 2000 στο Mega Channel θα γυριζόταν σε 30 επεισόδια. Όμως η σειρά διακόπηκε στο 7ο επεισόδιο.

«Ήταν 2001 και συζητούσαμε για το θέμα που απασχολεί τον τελευταίο καιρό, το MeToo, την κακοποίηση, τις μητροκτονίες. Νιώσαμε ότι κάποιος δεν ήθελε να τα πούμε. Ήταν μεταφυσικό. Σαν να υπήρχε μία μεγάλη δύναμη που να έλεγε ότι τότε δεν έπρεπε να ειπωθούν αυτά. Ήταν πέρα από εμάς. Κάναμε 75%, είναι πια εθνικό δίκτυο. Το έβλεπε όλος ο κόσμος και να σταματά για την κακοδιαχείριση μίας κρίσης σχέσεων μεταξύ των ηθοποιών, του Αλέξανδρου και εμένα. Μία χαζομάρα. Οκ, να σταματούσαμε για ένα διάστημα ενός μηνός. Είχε γίνει με την Χρύσα ένας καυγάς, αλλά δεν ήταν κάτι υπαρξιακό και αξεπέραστο. Δεν σταμάτησε από ανθρώπινο παράγοντα», είχε δηλώσει πρόσφατα ο Δημήτρης Αποστόλου που μαζί με τον Αλέξανδρο Ρήγα ήταν οι δημιουργοί της μεγάλης επιτυχίας.

Για χρόνια ολόκληρα υπήρξε το ερωτηματικό κατά πόσο θα μπορούσε να γραφτεί ένα τέλος στο «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;».

Η απάντηση έρχεται τώρα από την εταιρία κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών Showtime Productions που ανακοίνωσε δύο ταινίες με τις οποίες επιστρέφει το «Τι Ψυχή θα Παραδώσεις Μωρή;». Το καστ δεν έχει ανακοινωθεί προς το παρόν, ενώ τη σκηνοθεσία και το σενάριο που είναι εμπνευσμένο από την ομώνυμη σειρά υπογράφει μόνο ο Αλέξανδρος Ρήγας. Tα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο 2024 ώστε να προβληθεί η πρώτη ταινία στις αίθουσες τον Ιανουάριο του 2025.

Η ανακοίνωση για το «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;» – The Movie

Η τηλεοπτική σειρά που προβλήθηκε στο Mega το 2000 και που γνώρισε τεράστια επιτυχία αν και διακόπηκε πριν την ολοκλήρωσή της, έρχεται 25 χρόνια μετά, στη μεγάλη οθόνη, με τη μορφή δύο ταινιών:

«Τί ψυχή θα παραδώσεις μωρή» – movie 1 και «Τί ψυχή θα παραδώσεις μωρή» – movie 2

Η παραγωγή της ταινίας θα είναι του Παντελή Καλατζή και της Showtime Productions και το σενάριο και η σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Ρήγα.

Το σενάριο της ταινίας είναι εμπνευσμένο από την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου.

Η μαύρη κωμωδία του Mega δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Παρά το γεγονός ότι η σειρά από την αρχή σημείωνε πολύ υψηλά νούμερα τηλεθέασης, τα γυρίσματα της σειράς τελικά διακόπηκαν κατά το γύρισμα του 7ου επεισοδίου (το οποίο παρέμεινε και ημιτελές), αφήνοντας την εξέλιξη της υπόθεσης στο πιο ενδιαφέρον της σημείο: στη στιγμή της κατά πρόσωπο αντιπαράθεσης των τεσσάρων πρωταγωνιστριών με τον «εχθρό» τους.

Και έτσι δεν μάθαμε τι απέγιναν τελικά αυτά τα τέσσερα κορίτσια που αφού είχαν κακοποιηθεί στην παιδική τους ηλικία αποφάσισαν κάποια στιγμή να εκδικηθούν τον υπεύθυνο: τον κοινωνικό λειτουργό του ορφανοτροφείου που μεγάλωσαν. Τον άνθρωπο που τις κακοποιούσε σεξουαλικά και που έχει μόλις επιστρέψει στην Ελλάδα από την Αμερική ως προστάτης των, ανά τον κόσμο, κακοποιημένων παιδιών. Η Αλέκα, η Ντομινίκ, η Φωφώ και η Πόπη τα μιλήσανε, τα συμφωνήσανε. Και κατέστρωσαν τα σχέδιά τους, που όμως … έμειναν στη μέση.

Η ταινία παρακολουθεί τις ζωές τεσσάρων γυναικών, εντελώς διαφορετικών μεταξύ τους, οι οποίες συναντιούνται αρχικά κατά την πρώτη δεκαετία της ζωής τους σε ένα ορφανοτροφείο όπου κακοποιούνται σεξουαλικώς και κατ’ εξακολούθηση από έναν κοινωνικό λειτουργό, τον Γεράσιμο Μαντά, και ορκίζονται κάποτε να πάρουν εκδίκηση. Τώρα ξανασυναντιούνται με σκοπό να κάνουν πράξη την υπόσχεσή τους.

Και έτσι, θα μάθουμε πώς ολοκληρώνεται το σχέδιο εκδίκησης των τεσσάρων γυναικών, τις όποιες συνέπειες των πράξεων τους και τον αντίκτυπο που αυτή η πράξη θα έχει στην ελληνική κοινωνία του σήμερα.

Το cast των δυο ταινιών θα ολοκληρωθεί σύντομα και θα ανακοινωθεί σε επόμενο Δελτίο Τύπου.

Οι ταινίες θα είναι μία παραγωγή της Showtime Productions, της πρώτης ελληνικής εταιρίας που κατάφερε πέντε ταινίες της – 𝗧𝗵𝗲 𝗕𝗮𝗰𝗵𝗲𝗹𝗼𝗿 𝟭, 𝟮, 3 & 4 και Saison Morte (Νεκρή Περίοδος) – να ενταχθούν στην πλατφόρμα του Netflix και πανηγυρικά εγκαινίασε την παρουσία ελληνικών σειρών και ταινιών στο διεθνές στερέωμα του Netflix.

Διαβάστε επίσης: Αλέξανδρος Ρήγας: «Έχω αναγκαστεί να προβώ σε δημόσιες αντιπαραθέσεις δεν ήταν δική μου πρωτοβουλία, σύρθηκα να το κάνω»

Ελένη Καστάνη: H συγκίνησή της για τις τραγικές απώλειες που βίωσε

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ