Για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια μίλησε σε μια εξομολόγηση από καρδιάς η Ρένα Κουβελιώτη. Η γνωστή δημοσιογράφος και συγγραφέας το 2015 ειχε ένα λιποθυμικό επεισόδιο και έπειτα από εξεετάσεις που έκανε και μια αξονική ενημερώθηκε πως έχει έναν «ώριμο εγκέφαλο» και η μνήμη της δεν είναι πια το δυνατό της σημείο.

Η ίδια μιλώντας στην Κατερίνα Καινούργιου και την εκπομπή «Super Κατερίνα» για το βιβλίο της «Θα με αγαπάς όταν δεν θα σε θυμάμαι» αποκάλυψε πώς είναι η ζωή της σήμερα και ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζι στην καθημερινότητά της.

«Δεν αισθάνομαι ότι έχω ένα πρόβλημα που με ταλαιπωρεί. Κάτι που μας συμβαίνει μπορεί να είναι δυσάρεστο. Ό,τι μας συμβαίνει, μας συμβαίνει για να μας οδηγήσει κάπου αλλού, να εξελιχθούμε σαν προσωπικότητες. Η καθημερινότητα όλων είναι πολύ δύσκολη. Αν μείνουμε στα προβλήματα και τα διογκώσουμε και τα κάνουμε εμπόδια είναι επιλογή μας. Εμείς διαλέγουμε τη διαδρομή μας», ανέφερε η Ρένα Κουβελιώτη στην εκπομπή «Super Κατερίνα».

Αναφερόμενη στη στιγμή που έμαθε για τη νόσο που έχει και της άλλαξε τη ζωή είπε: «Το 2015 είχα ένα λιποθυμικό επεισόδιο, με πήγαν στο νοσοκομείο και μου είπα ότι κάτι συμβαίνει, κάτι δεν τους άρεσε στην αξονική. Στην αρχή μου είπαν ότι ίσως δεν είναι δική μου η αξονική, γιατί δεν υπήρχε ταύτιση με την ηλικία μου. Έχω έναν πολύ ώριμο εγκέφαλο. Κάναμε πολλές εξετάσεις και περάσαμε από πολλά στάδια με διαφορετικές διαγνώσεις. Δεν είναι η μνήμη το δυνατό μου σημείο. Είναι πιθανό να γίνει ακόμα χειρότερα, αλλά είναι και πιο πιθανό να βρούμε γρήγορα ένα φάρμακο και να φρενάρουμε την εξέλιξη της νόσου».

Και συνέχισε: «Είμαι απόλυτα λειτουργική. Οι εκφυλιστικές αλλοιώσεις που έχω στον εγκέφαλό μου κάποιες φορές κάνουν κάποιες ολιγόλεπτες κρίσεις που σε εκείνες τις κρίσεις δεν θυμάμαι τίποτα, αλλά μόλις ηρεμήσω, τα θυμάμαι όλα. Είναι πολύ σημαντικό να μην εστιάζουμε στο πρόβλημα, αλλά στην αισιοδοξία και την άλλη οπτική».

«Είμαι άνθρωπος που λειτουργώ με το συναίσθημα Όταν προέκυψε το πρόβλημα, η λογική που πάντα την είχα στο φτύσιμο, ήρθε και μου την έφερε. Όλες τις φορές που έχω χάσει τη μνήμη μου είμαι μόνη μου και όλες είμαι στο αυτοκίνητο ή δουλεύω. Τρομάζω, δεν είμαι βιωνική και στεναχωριέμαι, αλλά προσπαθώ να ηρεμήσω, να βρω την ταυτότητά μου και συνεχίζω», ανέφερε χαρακτηριστικά, Η εξομολόγησή της μάλιστα συγκίνησε ιδιαίτερα τον Δημήτρη Αλεξάνδρου.

Τέλος, αναφερόμενη στον γιο της, Χρήστο είπε: «Για τον Χρήστο, τον γιο μου, είμαι και μαμά και μπαμπάς. Η Ηλέκτρα ευτυχώς έχει και τον πατέρα της. Ένα μικρό κομμάτι της έννοιας μου είναι τι θα γίνει με τον Χρήστο. Γι’ αυτό το βιβλίο “κούμπωσε” με τη μονογονεϊκότητα. Ξέρουν τα παιδιά ότι η μαμά έχει πρόβλημα με τη μνήμη και το αντιμετωπίζουμε με χιούμορ. Με έπιασε άγχος όταν το έμαθα μήπως δεν προλάβω να τους μιλήσω για κάποια πράγμα. Ξεκίνησα να γράφω σημειώσεις για να τις αφήσω στα παδιά και τελικά την ιδέα του βιβλίου μου την έδωσε η κόρη μου, η Ηλέκτρα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ