Σε μια κοινή ανακοίνωση προχώρησαν το συγγραφικό δίδυμο των «Άγριες Μελισσών» Μελίνα Τσαμπάνη και Πέτρος Καλκόβαλης με τον σκηνοθέτη Λευτέρη Χαρίτο. Οι τρεις τους φαίνεται ότι είχαν ξεκινήσει τις ετοιμασίες για τη νέα τους σειρά με τίτλο «Ντέρτι», η οποία όμως «πάγωσε» τελικά. Η Μελίνα Τσαμπάνη μαζί με τους συνεργάτες της θέλησε να αποκαλύψει τον λόγο που άλλαξε ο προγραμματισμό για το «Ντέρτι».

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό η Μελίνα Τσαμπάνη και ο Πέτρος Καλκόβαλης έγραψαν το σενάριο τη σειρά «Ντέρτι» που μεγάλο μέρος της ιστορίας της εξελίσσεται σε νυχτερινό κέντρο τη δεκαετία του ‘90 και αφορά γενικότερα στη νυχτερινή ζωή με βεντέτες, πάθη… και λάθη. Η σειρά αυτή είχε προγραμματιστεί να προβληθεί στον ΑΝΤ1 από τον Ιανουάριο του 2023. Ωστόσο, όπως αποκαλύπτουν σε κοινή ανακοίνωσή τους στο Facebook, ένα άλλο τηλεοπτικό κανάλι ετοιμάζει μια αντίστοιχου περιεχομένου σειρά και αυτός ήταν ο λόγος που άλλαξαν τα σχέδιά τους.

Η ακόλουθη ανακοίνωση υπογράφεται από τους: Πέτρο Καλκόβαλη, Λευτέρη Χαρίτο και Μελίνα Τσαμπάνη

«Θα θέλαμε να ενημερώσουμε όσους συντελεστές και ηθοποιούς ήρθαν σ’ επαφή μαζί μας για να συμμετέχουν στην σειρά “Ντέρτι” η οποία ήταν προγραμματισμένη να προβληθεί τον Γενάρη του 2023, καθώς και τους τηλεθεατές που μας έχουν τιμήσει με το ενδιαφέρον τους για την επόμενη δουλειά μας, ότι η εν λόγω παραγωγή αναβάλλεται. Στη θέση της έρχεται μια νέα πρόταση, που κανονικά θα ακολουθούσε το “Ντέρτι” αλλά λόγω των συνθηκών αποφασίσαμε να προχωρήσουμε μ’ αυτήν στην παρούσα φάση και οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν όταν πρέπει απ’ τους αρμόδιους.

Κι επειδή γράφτηκαν ήδη κάποια πράγματα για την απόφασή μας, να επιβεβαιώσουμε ότι η αλλαγή γίνεται γιατί ενημερωθήκαμε για την προετοιμασία μιας παρόμοιας σειράς που τοποθετεί την ιστορία της στα νυχτερινά κέντρα, με επίκεντρο το λαϊκό τραγούδι και η οποία θα βγει νωρίτερα στους τηλεοπτικούς δέκτες.

Γνωρίζουμε για ποιο λόγο έγινε αυτή η επιλογή από το συγκεκριμένο σταθμό, πότε αποφασίστηκε και πού αποσκοπούσε. Ο χώρος μας είναι μικρός άλλωστε. Τα στελέχη που επέλεξαν να φέρουν αυτά τα “νέα ήθη” στον χώρο της μυθοπλασίας προφανώς στοχεύουν κυρίως στην αποδυνάμωση του ανταγωνισμού, κι όχι στην ανάγκη του κοινού για  διαφορετικό και πλούσιο περιεχόμενο.

Σε ό,τι μας αφορά, να ξεκαθαρίσουμε πως δεν μας εκφράζει η προοπτική να προβάλλονται ταυτόχρονα δυο ομοειδή προγράμματα  και δεν αρμόζει στην προσπάθεια που γίνεται αυτήν τη στιγμή για την αναβίωση της καλής μυθοπλασίας που πρέπει να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη πρωτότυπων σεναρίων και ποιοτικών σειρών. 

Αυτή τουλάχιστον είναι η δική μας άποψη και μετά από πολλή σκέψη, καταλήξαμε να μην συμμετέχουμε σε μια διαδικασία που μετατρέπει τη μυθοπλασία σε αρένα.

Και τέλος ένας προβληματισμός προς τους συναδέλφους μας. Πόσο εύκολα μετά από αυτό το γεγονός θα ανταλλάσσετε ιδέες, θα μιλάτε για τις σειρές που ετοιμάζετε και θα παρουσιάζετε τα σενάριά σας στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Τουλάχιστον για μας θα είναι δύσκολο. Τροφή για σκέψη… », ανέφερε η ανακοίνωση.

Η ακόλουθη ανακοίνωση υπογράφεται από τους: Petros Kalkovalis Lefteris Charitos και Melina Tsampani"Θα θέλαμε να…

Posted by Melina Tsampani on Thursday, May 5, 2022

Τα σχόλια φυσικά που δέχθηκαν οι τρεις τους ήταν πολλά. Ανάμεσα σε αυτούς που σχολίασαν την ανάρτησή ήταν και η Ναταλία Γερμανού.

«Συνεχίστε να κάνετε αυτό που μαγικά αρχίσατε με τις “Μέλισσες” και με τον “Σιωπηλό Δρόμο”. Αυτό που είναι να ξεχωρίσει θα ξεχωρίσει και θα “γυαλίζει” πάντα αλλιώτικα. Θαυμάστριά σας», ανέφερε στο σχόλιό της η παρουσιάστρια του Alpha.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ