Στη νέα σειρά του Mega «Μαύρο Ρόδο» η οποία κάνει πρεμιέρα απόψε Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, στις 22:30 ανθίζει ένα μοιραίο πάθος, ένας απαγορευμένος έρωτας. Δύο αντίθετοι κόσμοι θα έρθουν σε σύγκρουση. Λίγες ώρες πριν από την πρεμιέρα συγκεντρώσαμε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για εκείνη. Ποιο είναι το τραγούδι της σειράς και πού έγιναν τα γυρίσματα;

Η υπόθεση της σειράς

Η 22χρονη Ελισάβετ επιθυμεί να αφιερώσει τη ζωή της στον Θεό. Ζει από δώδεκα χρονών σε ένα γυναικείο μοναστήρι στην επαρχία και είναι δόκιμη μοναχή. Πλησιάζει η πολυπόθητη ώρα που θα λάβει το αγγελικό σχήμα. Είναι όμως και η ώρα της πιο μεγάλης δοκιμασίας, η ώρα που το παρελθόν εισβάλλει σαν χείμαρρος και πάλι στη ζωή της και την παρασέρνει σε μονοπάτια σκοτεινά. Ένας μεγάλος σεισμός καθιστά το μοναστήρι προσωρινά ακατάλληλο προς χρήση και την αναγκάζει να επιστρέψει για λίγο στο πατρικό της. Εκεί θα γνωρίσει τον Πέτρο, φίλο της ετεροθαλούς αδελφής της. Το βλέμμα του θα την αιχμαλωτίσει κι όσο εκείνη θα αντιστέκεται στη γυναικεία της φύση που ξυπνάει, ένας απαγορευμένος έρωτας θα ανθίζει. Ένας έρωτας ικανός να γκρεμίσει όλες τις βεβαιότητές της. Είναι η ώρα που πρέπει να πάρει τη μεγάλη απόφαση τι πραγματικά επιθυμεί, σε ποιον κόσμο θέλει να ζήσει, ποια είναι.

Το τραγούδι «Μαύρο Ρόδο»

Το ομώνυμο τραγούδι των τίτλων υπογράφει ο σπουδαίος Γιώργος Θεοφάνους και ερμηνεύει η κορυφαία Ελένη Βιτάλη.

Ο Γιώργος Θεοφάνους και η Ελένη Βιτάλη συνεργάστηκαν για πρώτη φορά και δημιούργησαν ένα συγκλονιστικό τραγούδι που αποδίδει μοναδικά τα συναισθήματα, τα πάθη, τα διλήμματα και τις συγκρούσεις που βιώνουν οι ήρωες της νέας σειράς του MEGA.

Τους στίχους έγραψε η Κερασιά Ανδριανάκη, μαθήτρια του Γιώργου Θεοφάνους, η οποία επελέγη μέσα από διαγωνισμό που έκανε ο συνθέτης στο διαδίκτυο ανάμεσα στους μαθητές του. Το τραγούδι «Μαύρο Ρόδο» μόλις κυκλοφόρησε από την Panik Oxygen και συνοδεύεται από μία ειδική ορχηστρική εκδοχή με τον σολίστα του κλαρίνου Βασίλη Σαλέα.

Πού γυρίστηκε η σειρά «Μαύρο Ρόδο»;

Μέρος των γυρισμάτων της σειράς πραγματοποιήθηκε στην Καρύταινα, το ιστορικό χωριό της ορεινής Αρκαδίας.

Επιπλέον, για τις ανάγκες της σειράς και προκειμένου να αποδοθεί με τον μεγαλύτερο ρεαλισμό η ατμόσφαιρα του χώρου όπου εξελίσσεται μεγάλο μέρος της δράσης, χρειάστηκε να κατασκευαστεί εξαρχής ένα μοναστήρι το οποίο φτιάχτηκε στην περιοχή του Μαραθώνα.

«Μαύρο ρόδο»: Πώς η συγγραφέας του Ελένη Καπλάνη εμπνεύστηκε την ιστορία του βιβλίου;

«Είχα πάει σε ένα μοναστήρι και είδα μια κοπελίτσα, 20-22 χρονών πολύ όμορφη καλόγρια. Όπως την κοίταζα μου περνούσε η σκέψη από το μυαλό πως αν αυτό το κορίτσι ερωτευτεί πώς θα το αντιμετωπίσει; Έτσι έγραψα το βιβλίο. Είχα και μια φίλη που είχε πάει καλόγρια και βγήκε, οπότε έμαθα και κάποιες πληροφορίες πώς συμπεριφέρονται και πώς ζουν. Μια ιστορία είναι αληθινή», είχε αναφέρει η συγγραφέας προ ημερών.

Οι πρωταγωνιστές στη σειρά «Μαύρο Ρόδο»

Λεωνίδας Κακούρης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Γιάννης Κουκουράκης,  Θεοφανία Παπαθωμά, Φωτεινή Παπαθεοδώρου, Μιχαήλ Ταμπακάκης, στον ρόλο της Ηγουμένης η Κατερίνα Διδασκάλου, Σοφία Σεϊρλή, Ελένη Καρακάση, Μυρτώ Αλικάκη, Λουκία Παπαδάκη, Λένα Παπαληγούρα, Ηλέκτρα Νικολούζου, Ευθαλία Παπακώστα, Νεφέλη Κουρή, Νίκος Κουκάς, Δρόσος Σκώτης, Νίκος Γκέλια, Κατερίνα Μαούτσου, Πένυ Αγοραστού, Μαρία-Νεφέλη Δούκα, Νίκος Πολυδερόπουλος, Λεωνίδας Μαράκης, Μιχάλης Αρτεμισιάδης, Δημήτρης Παπαβασιλείου, Λευτέρης Τσάτσης, Τάσος Τζιβίσκος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ