Οι δοκιμασίες για τον μεγάλο τελικό ξεκίνησαν ήδη, με την Ελπίδα Μορφούλη να αποχωρεί στην πρώτη φάση και την Καλλιόπη Μπεζαντέ με τον Παναγιώτη Κουμουνδούρο να διεκδικούν τον τίτλο του MasterChef 2022 και το έπαθλο των 50.000 ευρώ. Οι δύο φιναλίστ δοκιμάστηκαν χθες σε μια δύσκολη αντιγραφή πιάτου, η οποία γυρίστηκε στο Πολιτιστικό Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» σε πιάτα ετοίμασαν οι δύο Head Chef του εστιατορίου Delta. Πότε όμως θα προβληθεί ο μεγάλος τελικός όπου θα ανακοινωθεί ο νικητής του MasterChef 2022;

Οι δοκιμασίες του μεγάλου τελικού

Μαζί με το χθεσινό έχουμε συνολικά έξι επεισόδια στα οποία εκτείνεται ο μεγάλος τελικός του MasterChef. Σε αυτά περιλαμβάνεται ένα μαγειρικό ταξίδι στην Τοσκάνη για τους δύο φιναλίστ, η επιστροφή κάποιων πρώην παικτών του MasterChef σε ρόλο κλειδί, αλλά και δοκιμασία από σεφ που στην κατοχή του έχει τρία αστέρια Michelin.

Πότε είναι ο μεγάλος τελικός του MasterChef;

Ο μεγάλος τελικός θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουνίου. Στο τελευταίο επεισόδιο θα δούμε ένα κομμάτι που θα περιλαμβάνει την τελική δοκιμασία και στη συνέχεια ζωντανά την ανακοίνωση των βαθμολογιών από τους τρεις κριτές, Σωτήρη Κοντιζά, Πάνο Ιωαννίδη και Λεωνίδα Κουτσόπουλο, οι οποίοι θα ανοίξουν τους σφραγισμένους φακέλους με τα αποτελέσματα. Το πιθανότερο είναι στο live κομμάτι του τελικού, να βρίσκονται στο πλατό και αγαπημένα πρόσωπα των φιναλίστ.

Οι φιναλίστ του MasterChef

Ο 28χρονος Παναγιώτης Κουμουνδούρος από την πρώτη του εμφάνιση ξεχώρισε λόγω της ομοιότητάς του με τον πρώτο Έλληνα MasterChef Άκη Πετρετζίκη και αποτέλεσε ένα από τα φαβορί που τελικά επιβεβαίωσε τον τίτλο του. Κατά τη διάρκεια του τηλεοπτικού διαγωνισμού οι μαγειρικές του ικανότητες του χάρισαν μια κουζινομηχανή αξίας 7.000 ευρώ που κέρδισε σε δοκιμασία.

Η Καλλιόπη Μπεζαντέ είχε δοκιμάσει ξανά την τύχη της στο MasterChef την περασμένη χρονιά, όπου «κόπηκε» στις μαγειρικές δοκιμασίες έχοντας αντίπαλό της τον Παναγιώτη Τζαμαλή. Φέτος όμως, ήταν η παίκτρια με την μεγαλύτερη εξέλιξη στον μαγειρικό διαγωνισμό. Μία παίκτρια που το Twitter υποστήριξε πολύ σε όλη τη διάρκεια της παρουσίας της στο MasterChef.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ