Η κόκκινη και η μπλε ομάδα οδηγήθηκαν στο συμβούλιο του MasterChef ώστε να μάθουν τις βαθμολογίες τις οποίες έδωσαν στα πιάτα τους ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, ο Σωτήρης Κοντιζάς και ο Πάνος Ιωαννίδης στην τελευταία ομαδική δοκιμασία. Σε αυτή, οι δυο ομάδες κλήθηκαν να μαγειρέψουν πέντε πιάτα με διαφορετικά βότανα και μυρωδικά ως πρωταγωνιστές και να διαγωνιστούν σε μαγειρικές «μονομαχίες». Τα σχόλια των κριτών και του καλεσμένου chef, Κλεομένη Ζουρνατζή, ξάφνιασαν κάποιους διαγωνιζόμενους, αφού δεν φαντάζονταν αυτές τις αστοχίες στα πιάτα τους. Τη νίκη πήρε τελικά η μπλε ομάδα. Τα πιάτα του Δημήτρη Ταΐρίδη (μπλε ομάδα) και της Καλλιόπης Μπεζαντέ (κόκκινη ομάδα), ήταν εκείνα που έκριναν το αποτέλεσμα, ωστόσο και τα δύο δεν είχαν πετύχει καλό επίπεδο.

Ο Δημήτρης Ταΐρίδης θεώρησε ότι θα είναι «καραγκιόζης» να πάει να γιορτάσει αυτή τη νίκη και θέλησε να το ρωτήσει στους κριτές λίγο μετά την ανακοίνωσή τους για την ομάδα που έχασε τη δοκιμασία και θα πρέπει να βγάλει υποψήφιους προς αποχώρηση, αν μπορεί να πάει στο σπίτι, αντί στην καθιερωμένη έξοδο των νικητών με τον Γιάννη Αποστολάκη. «Προτιμώ να πάω στο σπίτι μου παρά να στηθώ για τις κάμερες και να το παίζω το καλό παιδί και να τσουγκρίζω με τον κύριο Μπέρκα και την κυρία Μορφούλη για μια νίκη που όλοι ξέρουμε τι κρύβει από πίσω. Τι θέλετε να κάνω τον καραγκιόζη; Ότι δεν τρέχει τίποτα;», ανέφερε on camera εξηγώντας.

Αρχικά, ο Σωτήρης Κοντιζάς του απάντησε να κάνει ό,τι θέλει, ενώ στην συνέχεια ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος έδειξε ότι εξοργίστηκε με αυτή την παρέμβαση του Δημήτρη Ταΐρίδη σχολιάζοντας μεταξύ άλλων: «Κάποια στιγμή δεν είναι ό,τι θες. Κάποια στιγμή πρέπει να κάνεις αυτό που συμβαίνει στο παιχνίδι ή να βρούμε κάποια άλλη λύση. Δεν είναι όλες οι στιγμές δικές σου. Εδώ κάθε στιγμή ανήκει σε κάποιο από τα παιδιά. Θα χαρούν όλοι. Δεν σου ανήκουν όλες οι στιγμές στο παιχνίδι. Συγγνώμη αν αυτό σου έχουμε δώσει να καταλάβεις. Και το λέω με τη διακριτικότητα και την αγάπη που απευθυνόμαστε σε όλους σας που καμιά φορά θα διαφωνούμε, αλλά μια χαρά στο τέλος τα βρίσκουμε, έχουμε έρθει να μαγειρέψουμε. Οι στιγμές δεν σου ανήκουν. Το παιχνιδι έχει μια ροή και όλα τα παιδιά έχουν το ίδιο δικαίωμα και έχουν δώσει τον ίδιο πόνο για να βρεθούν εδώ. Κερδίσατε, κάνε ό,τι θες. Αν δεν θες να πας, δεν ξέρω, αλλά δεν σου ανήκουν όλες οι στιγμές».

Το Twitter πήρε «φωτιά» αφού πολλοί ήταν εκείνοι που περίμεναν κάποιος να βάλει στη θέση του τον Δημήτρη Ταΐρίδη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ