Η Μαρία Πρωτόπαππα δεν κάνει συχνά τηλεόραση, καθώς όπως η ίδια δηλώνει της αρέσει να δουλεύει περισσότερο στο θέατρο. Φέτος, ήταν μια από τις σπάνιες εξαιρέσεις και έγινε για τη σειρά του Alpha «Σασμός». Ο ρόλος της Μαρίνας που ενσαρκώνει στη σειρά, πολύπαθος και πολύ αγαπητός από το κοινό. Όπως και η ίδια που δεν είναι λίγες οι φορές που μας έχει δείξει την υποκριτική της δεινότητα. Παρόλα αυτά υπάρχουν στοιχεία που θα ήθελε να αλλάξει σε αυτόν όπως εκμυστηρεύεται μεταξύ άλλων σε συνέντευξή της στο Breakfast @Star.

Αρχικά, η ηθοποιός μίλησε για την πρόταση που της έγινε για τη σειρά. «Η πρόταση για τον «Σασμό» δεν κρύβει κάποια φοβερή περιπέτεια. Μου είπαν ότι είναι από βιβλίο. Εμένα με ενδιέφερε να έχω καλούς συνεργάτες. Γιατί χωρίς αυτούς, όσο καλή πρώτη ύλη και να έχεις δεν γίνεται τίποτα. Και κείμενο να έχεις, χωρίς συνεργάτες δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα. Είναι η πρώτη φορά που κάνω καθημερινό σίριαλ. Έχει μια δυσκολία γιατί δεν έχεις πολύ χρόνο δεν έχεις να δώσεις. Πίσω από τις δουλειές υπάρχει μια ομάδα. Επιλέγεις πάντοτε με ρίσκο. Δεν μπορείς να ξέρεις το αποτέλεσμα. Την τηλεόραση την κάνω κυρίως για οικονομικούς λόγους. Δουλεύω πιο πολύ στο θέατρο».

Στη συνέχεια, σε ό,τι αφορά στην απήχηση που είχε εξαρχής αυτή η δουλειά, η Μαρία Πρωτόπαππα δήλωσε ότι δεν τη σκεφτόταν καθώς δεν είναι κάτι που μπορεί να ελέγξει.

«Την απήχηση της σειράς «Σασμός» δεν τη σκεφτόμουν. Δεν είναι κάτι που μπορώ να διαχειριστώ ακριβώς, ούτε να το μετατρέψω. Δηλαδή αν για ένα διάστημα γίνει βαρετή η σειρά, εγώ τι να κάνω; Θα συνεχίσω στη δεύτερη σεζόν. Υπήρξε μια σκέψη να είμαστε μαζί με τον Τάσο (Νούσια) για λίγα γυρίσματα. Παρόλα αυτά λόγω υποχρεώσεων είπα να μην την πάρω στον λαιμό μου. Γιατί δεν ήθελα να κάνω κάτι πρόχειρα», είπε συγκεκριμένα.

Τέλος όσον αφορά στον ρόλο της τη Μαρίνα και αν θα τη δούμε χαρούμενη, η Μαρία Πρωτόπαππα δήλωσε πως είναι και επιθυμία και της ίδιας, αλλά στην πραγματικότητα δεν γνωρίζει. «Πού να ξέρω; Κι εγώ έχω βαρεθεί την κλάψα. Προσπαθώ να το εξομαλύνω. Καμιά φορά οι σκηνές είναι πολύ μελαγχολικές και δεν αντέχω κι εγώ. Στην τηλεόραση υπάρχουν στερεότυπα που είναι δύσκολο να τα μετακινήσεις. Οι άνθρωποι μπορεί να είναι και χαρούμενοι, να πουν και αστεία, να έχουν χιούμορ. Ένας άνθρωπος που έχει χιούμορ μπορεί να του συμβεί κάτι κακό. Γίνεται και αυτό. Πλάκα κάνω», ανέφερε.

Αυτές την περίοδο μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων του πρώτου κύκλου του «Σασμού», η Μαρία Πρωτόπαππα βρίσκεται σε περιοδεία με την παράσταση «Φιλοκτήτης» για την οποία είχε μεταξύ άλλων μιλήσει στο okmag πριν από λίγες ημέρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ