Το ήθελε πολύ και τελικά κατάφερε να φθάσει στον τελικό του MasterChef. Ο λόγος για την 25χρονη Καλλιόπη Μπεζαντέ που μπορεί την πρώτη φορά που δήλωσε συμμετοχή στο παιχνίδι μαγειρικής να μην μπήκε στο σπίτι, τη δεύτερη φορά όμως όχι μόνο ξεχώρισε, αλλά έφθασε μια ανάσα από το έπαθλο. Η ίδια είναι υποψήφια για τον τίτλο του επόμενου Έλληνα MasterChef μαζί με τον Παναγιώτη Κουμουνδούρο. Ωστόσο, το παράδοξο με την Καλλιόπη Μπεζαντέ είναι ότι αποτελεί τη μόνη παίκτρια που έχει φθάσει τόσο μακριά στον διαγωνισμό χωρίς να μπορεί να δοκιμάσει όλα τα συστατικά που βάζει στα πιάτα της.

Από νωρίς, η Καλλιόπη Μπεζαντέ έχει αποκαλύψει ότι έχει αλλεργία σχεδόν σε όλα τα φρούτα και σε πολλά λαχανικά. Αυτό όμως δεν αποτέλεσε για εκείνη πρόβλημα στο να δημιουργήσει πιάτα με βασικό συστατικό τα φρούτα και τα λαχανικά. Κάποιες φορές μάλιστα έχει πετύχει και την απόλυτη ισορροπία σε σάλτσες και παρασκευές της που είχαν ως βάση κάποιο φρούτο και λαχανικό.

Στην τελευταία μάλιστα μαγειρική δοκιμασία μεταξύ της Καλλιόπης και του Πάνου στο πλαίσιο του τελικού του MasterChef, οι δυο φιναλίστ βρέθηκαν στην Τοσκάνη και ετοίμασαν ένα μενού τριών σταδίων. Στόχος τους ήταν να κερδίσουν το ενδιαφέρον του βραβευμένου με αστέρι Michelin, Ματέο Λορεντζίνι και να πάρουν όσους περισσότερους βαθμούς μπορούν για τον μεγάλο τελικό.

Εκεί, η Καλλιόπη Μπεζαντέ επέλεξε να παρουσιάσει ένα κρύο ορεκτικό με ταρτάρ μπαρμπουνιού και σάλτσα από πεπόνι. Ο chef μάλιστα τη χαρακτήρισε ως «τολμηρή» και «τρελή» που επέλεξε να χρησιμοποιήσει ως υλικό το πεπόπνι ενώ έχει αλλεργία σε αυτό. Ωστόσο, το αποτέλεσμα ήταν ενδιαφέρον και η Καλλιόπη φαίνεται πως κέρδισε τις εντυπώσεις με την τολμηρή και δημιουργική επιλογή της.

Το παράδοξο με την Καλλιόπη Μπεζαντέ στο MasterChef έχουν σχολιάσει πολλές φορές και οι χρήστες στα social media. Με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την εξαιρετική γουακαμόλε που είχε φτιάξει ενώ έχει αλλεργία στο αβοκάντο και δεν τη δοκίμασε καν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ