Το Survivor βρίσκεται μόλις δύο εικοσιτετράωρα στον τηλεοπτικό αέρα του ΣΚΑΪ, αλλά το κοινό φαίνεται να κάνει ήδη τις επιλογές του. Την πρώτη θέση στις καρδιές των τηλεθεατών καταλαμβάνει ο πρωταθλητής της ελεύθερης Πάλης, Γιωρίκας Πιλίδης. Η αθλητική του πορεία, οι διακρίσεις του, ο χαρακτήρας του, η ταχύτητα με την οποία αγωνίζεται στον στίβο μάχης, αλλά και οι άδικες ψήφοι που πήρε στο πρώτο συμβούλιο του νησιού στο Survivor, έχουν δημιουργήσει ένα κύμα αγάπης στο πρόσωπό του, το οποίο εκφράζεται έντονα από τους χρήστες του Twitter. Κάποιοι τον έχουν χρήσει ήδη νικητή του Survivor 5.

5 λόγοι που τα social media τον έχουν ήδη χρίσει νικητή

Οι διακρίσεις

Είναι κάτοχος 8 μεταλλίων σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Παίδων, ρεκόρ που δεν έχει επαναληφθεί από κανέναν αθλητή στην ελεύθερη Πάλη. Αναδείχθηκε Παγκόσμιος πρωταθλητής το 2021, ενώ συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Τον αποκαλούν και ως “χρυσό παιδί” της πάλης εξαιτίας του χρυσού μεταλλίου που κατέκτησε στα 65 κιλά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Βελιγράδι, αλλά και των διακρίσεών του.

Ο πρωταθλητισμός είναι η ζωή του

Μεγάλωσε μέσα στα γυμναστήρια. Την αγάπη του για την πάλη την οφείλει στον παππού του, ο οποίος είναι εκείνος που τον μύησε στο άθλημα το οποίο ακολουθούσε και ο ίδιος.

«Ο παππούς μου πάλευε, μετά έβαλε τα παιδιά του να παλεύουν και τα παιδιά του έβαλαν εμένα. Θυμάμαι σαν σήμερα τη μέρα που πριν από δεκαέξι χρόνια με πήραν και πήγαμε στην προπόνηση. Έπαιζα στη γειτονιά, ήμουν πέντε χρονών και μου λένε: “Γιώργο, πάμε προπόνηση”. Θυμάμαι ότι ήρθα και μου άρεσε πάρα πολύ. Από τότε η τιμωρία μου, αν δεν έκανα τα μαθήματά μου ή αν δεν ήμουν ήσυχος, ήταν να μην πάω προπόνηση. Τόσο πολύ το αγάπησα το άθλημα», είχε πει σε συνέντευξή του στον Γιώργο Ψωμιάδη στη LIFO. Επιπλέον, αναφέρει πως για ένα διάστημα είχε μετατρέψει ένα χώρο του γυμναστηρίου σε δωμάτιό του, προκειμένου να κοιμάται εκεί και να γλιτώνει χρόνο για τον τον αφιερώνει στις προπονήσεις του.

Ο χαρακτήρας του

Μετρημένος, σεμνός, στοχοπροσηλωμένος, ο Γιωρίκας Πιλίδης έχει κερδίσει τον κόσμο και με τον χαρακτήρα που δείχνει μέσα στο ριάλιτι, αλλά και στοιχεία της ζωής του που αναδεικνύονται με αφορμή τη συμμετοχή του στο Survivor.

Με τα πρώτα του χρήματα ανακοίνωσε στη μητέρα του πως πρέπει να σταματήσει να δουλεύει γιατί πλέον θα μπορούσε να την στηρίξει εκείνος οικονομικά, διαβάζουμε στο βιογραφικό του για το ριάλιτι.

«Μου αρέσει να ξεπερνάω τα όριά μου. Η ζωή μου όλη είναι με τέτοιες περιπέτειες. Οπότε ήρθα στο Survivor ξεκάθαρα για τα κερδίσω», ήταν από τα πρώτα λόγια του στην παραλία του Αγίου Δομίνικου.

Η ταχύτητά του στον στίβο μάχης του Survivor

Γρήγορος σαν αστραπή στον στίβο μάχης. Οι συμπαίκτες του λένε πως τρέχει με ταχύτητα φωτός!

Το Twitter έχει παθιαστεί με τα εντυπωσιακά παρκούρ του, που αφήνουν πίσω τους αντιπάλους του, δίνοντας του προσωνύμια όπως «Flash», από τον χαρακτήρα κόμικ της DC και παραλληλίζοντάς τον με τον Beep-Beep, το γρήγορο πουλί που κυνηγά το Κογιότ στα Looney Tunes.

Οι άδικες ψήφοι στο πρώτο συμβούλιο του νησιού

Με τέτοια ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στον στίβο μάχης, η αδικία που έγινε στο πρόσωπό του στο πρώτο συμβούλιο του νησιού, δεν ήταν κάτι που μπορούσε να περάσει απαρατήρητο. Συγκεκριμένα, ο Γιωρίκας Πιλίδης πήρε δύο ψήφους από την Ευρυδίκη Παπαδοπούλου και την Ελισάβετ Σπανού, παρότι ήταν ένας από τους πιο δυνατούς παίκτες.

Δείτε όσα ειπώθηκαν στο συμβούλιο ψηφοφορίας της Δευτέρας, για όσα είχαν προηγηθεί:

Η κίνησή τους έκανε ακόμα και τους Μαχητές να απορήσουν, ενώ όλο αυτό γύρισε μπούμερανγκ στην Ελισάβετ Σπανού, που ψηφίστηκε και είναι υποψήφια προς αποχώρηση μαζί με τον Βαλάντη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ