Από σήμερα Τρίτη 12 Απριλίου κάνει πρεμιέρα, σε Ελλάδα και Κύπρο, η νέα streaming πλατφόρμα ANT1+ μέσα από τον ιστότοπο antennaplus.gr. Ανάμεσα στα προγράμματα που περιλαμβάνει είναι και η σειρά «Σέρρες». Πρόκειται για την τελευταία δουλειά του Πάνου Νάτση που ολοκληρώθηκε λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή στο τροχαίο δυστύχημα που συγκλόνισε τον καλλιτεχνικό χώρο της Ελλάδας. Στη σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη υπογράφει τη μουσική ο Φοίβος Δεληβοριάς.

Ο τραγουδοποιός μοιράστηκε κάποιες σκέψεις του για αυτή τη δουλειά μέσα από το Instagram του ενώ συγκινεί με την αναφορά του στον Πάνο Νάτση. «Από σήμερα πολιτογραφούμαι στις Σέρρες. Και όχι σε οποιεσδήποτε Σέρρες, αλλά σ’ αυτές της καρδιάς του Γιώργου Καπουτζίδη. Που είναι πιο αληθινές και απ’ τις αληθινές», γράφει αρχικά ο Φοίβος Δεληβοριάς.

«Ο Γιώργος μου έκανε την τιμή να με καλέσει στο σύμπαν του, ίσως το πιο τρυφερό, τολμηρό και πλήρες σύμπαν που γέννησε ποτέ η ελληνική τηλεόραση. Το σύμπαν που ανήκουν οι “Σαββατογεννημένες”, το “Παραπέντε”, η “Εθνική Ελλάδος”. Τον θαύμαζα πάντα, γιατί είναι ένας παραμυθάς με μεγάλη πίστη στις καλές πλευρές μας, όπως ο Κάπρα, ο Νιλ Σάιμον ή ο Σακελλάριος. Αυτό που κάνει όμως στις “Σέρρες” ανεβαίνει ακόμη ένα επίπεδο. Δεν διεκδικεί μόνο τον “καλό μας εαυτό”, αλλά και την απελευθέρωσή μας. Και το κάνει συγκινητικά, με τον απόλυτο τρόπο όχι πια μόνο του παραμυθά, αλλά και του ποιητή», σημειώνει για τον δημιουργό της σειράς.

«Γελούσαμε και βουρκώναμε συνεχώς, όσο δουλεύαμε τη μουσική με τον παραγωγό Χρήστο Λαϊνά. Και βρίσκαμε τη σύνδεση των “Σερρών” με τη δική μου “Καλλιθέα”, που είναι κι αυτή μια ιστορία επιστροφής στο πατρικό. Ό, τι μουσική, ό,τι τραγούδι ακούσετε στη σειρά είναι απ’ τα χέρια μου. Και το αφιερώνω στον Σταμάτη Πατρώνη, τον αδελφό πλέον σκηνοθέτη και σε έναν έναν τους υπέροχους ηθοποιούς», γράφει πριν αναφερθεί στον ηθοποιό που έφυγε από τη ζωή λίγες εβδομάδες πριν από την πρεμιέρα της σειράς. «Όσο για τον Πάνο Νάτση, είναι σαν εκείνα τα άστρα που φωτίζουν αιώνες μετά αφότου έχουν σβήσει. Η λάμψη και το ταλέντο του ολοζώντανα αποτυπώθηκαν για πάντα».

Και καταλήγει: «Τα δυο τραγούδια της σειράς (στο 3ο και στο 6ο επεισόδιο αντίστοιχα) τα αφιερώνω στη μνήμη του. Και στον Καπουτζίδη-παιδί, που μας έχει συναντήσει όλους κάποτε στο παρελθόν και που κράτησε τις ιστορίες μας για να μας σώσει».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ