Σάλο έχει προκαλέσει η συμμετοχή της Ολλανδίας στη Eurovision 2024 όταν δεν εμφανίστηκε στη σημερινή πρόβα, μια μέρα πριν από τον τελικό.

Ο Θέμης Μάλλης βρίσκεται αυτές τις μέρες στο Μάλμε και βγήκε σε ζωντανή σύνδεση για να μεταφέρει στον Νίκο Κοκλώνη και τους τηλεθεατής τον παλμό της Eurovision, τα συναισθήματα της Μαρίνας Σάττι αλλά και τι θα γίνει με τη συμμετοχή της Ολλανδίας μετά το σάλο που δημιουργήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 10/05.

Ο Θέμης Μάλλης ξεκίνησε να λέει για την εμφάνιση της Μαρίνας Σάττι αλλά και της Silia Kapsis, στη συνέχεια ρωτήθηκε από τον Νίκο Κοκλώνη τι θα συμβεί με τη συμμετοχή της Ολλανδίας και αν τελικά αποκλειστεί:

«Εδώ έχουμε ένα απίστευτο δράμα από τις 2 το μεσημέρι. Ο Europapa εμφανίστηκε κανονικά στην παρέλαση που είναι προγραμματισμένη για τον τελικό καθώς έτσι θα εμφανιστούν πρώτα οι χώρες. Η Ολλανδία ήταν να εμφανιστεί στην πρόβα στην πέμπτη θέση, μετά το Λουξεμβούργο και πριν από το Ισραήλ. Ωστόσο, είδαμε ότι η πρόβα της Ολλανδίας δεν έγινε ποτέ και μετά το Λουξεμβούργο, έκανε πρόβα το Ισραήλ. Η EBU δεν είχε ενημερώσει επίσημα τι συνέβη παραμόνο τους δημοσιογράφος μέσω εφαρμογής ότι ερευνάται ένα περιστατικό που συνέβη χθες μετά ή κατά τη διάρκεια του ημιτελικού. Έλεγαν ότι ή ο Ολλανδός ή κάποιο μέλος της ομάδας του, τραβούσε την πρόβα του Ισραήλ λίγο πριν ανέβει στη σκηνή.

Ειδοποίηθηκε ένας security και ανέφερε στον άνθρωπο που τραβούσε, να σταματήσει να γράφει η κάμερά του. Και τότε μπήκε μπροστά ο Ολλανδός και φάνηκε πως ήρθε στα χέρια με τον security. Δεν αφορούσαν τα πολιτικά. Ήταν επεισόδιο επίθεσης. Έχει γίνει και καταγγελία από τον άνθρωπο της ασφάλειας προς τον Ολλανδό τραγουδιστή. Δεν έχει αποχωρήσει η ομάδα της Ολλανδίας ακόμα, περιμένουμε την EBU».

Η νέα επίσημη ανακοίνωση της EBU

Η πρώτη ανακοίνωση που είχε βγάλει η EBU για τον Ολλανδό τραγουδιστή ήταν: «Αυτή τη στιγμή διερευνούμε ένα περιστατικό που μας αναφέρθηκε και αφορά τον Ολλανδό καλλιτέχνη. Δεν θα κάνει πρόβες μέχρι νεωτέρας. Δεν έχουμε περαιτέρω σχόλια αυτή τη στιγμή και θα ενημερώσουμε εν ευθέτω χρόνω».

Λίγο μετά τις 21:00 η EBU έβγαλε νέα επίσημη ανακοίνωση η οποία αναφέρει ότι: «Η έρευνα για το περιστατικό με τον Ολλανδό καλλιτέχνη στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision συνεχίζεται ακόμη. Γίνονται επίσης συζητήσεις μεταξύ της EBU και του AVROTROS, του ολλανδικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Ενώ η έρευνα συνεχίζεται, η EBU αποφάσισε ότι ο Joost Klein δεν θα εμφανιστεί κατά τη διάρκεια της δεύτερης Dress Rehearshal του διαγωνισμού. Αντ’ αυτού θα χρησιμοποιηθεί η εμφάνισή του από τον Ημιτελικό 2».

Διαβάστε επίσης: Eurovision 2024: Θα αποκλειστεί η Ολλανδία από τον μεγάλο τελικό; – Θρίλερ με τη συμμετοχή του

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ