Καταστροφική αποδείχθηκε μια από τις δοκιμασίες στο Ισπανικό MasterChef όταν οι παίκτες του διαγωνισμού κλήθηκαν να ετοιμάσουν ένα μενού για τους 120 εργαζόμενους του ενυδρείου Oceanogràfic στη Βαλένθια, με αφορμή τα 20 χρόνια λειτουργίας του.

Λαβράκι, μύδια και ιαπωνικό cheesecake με φύκια ήταν μεταξύ αυτών που κλήθηκαν να γευτούν οι εργαζόμενοι καταλήγοντας να πάθουν τροφική δηλητηρίαση. 44 άτομα εμφάνισαν συμπτώματα δηλητηρίασης ενώ κάποιοι από αυτούς εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους και μέσω Twitter.

Χαρακτηριστικά ένας από τους εργαζόμενους σημείωσε: «Ευχαριστώ MasterChef για τη χειρότερη γαστρονομική εμπειρία που είχα ποτέ στη ζωή μου». Ο παραγωγός του προγράμματος, Shine Iberia, ζήτησε συγγνώμη για το ατυχές συμβάν και υποστήριξε πως είναι το πρώτο τέτοιο περιστατικό εδώ και 11 χρόνια, που προβάλλεται ο μαγειρικός διαγωνισμός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα ξένα Μέσα το υπουργείο Υγείας έχει ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια της μαζικής τροφικής δηλητηρίασης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ