Μεγάλη συζήτηση έγινε στο πλατό της Δανάης Μπάρκα για τη διαφορετικότητα, μετά από συνέντευξη του Πάνου Βλάχου. Η παρουσιάστρια πήρε ξεκάθαρη θέση και άφησε τη δική της αιχμή για τηλεοπτικά πρόσωπα. Η Δανάη Μπάρκα χωρίς να κατονομάσει πρόσωπα μίλησε για τη λεκτική βία που ασκείτε σε συγκεκριμένους ανθρώπους στην τηλεόραση.

Η θέση που πήρε η Δανάη Μπάρκα για τη λεκτική βία στην τηλεόραση

«Υπάρχουν άνθρωποι στην ελληνική τηλεόραση – δεν θα μιλήσω γιατί πλέον είμαι μέρος αυτού που λέγεται ελληνική τηλεόραση και παλεύω να είμαι διακριτική- που έχουν ασκήσει μεγάλη λεκτική βία σε συγκεκριμένες κοινότητες ανθρώπων.

Υπάρχουν άνθρωποι που μίλησαν πολύ άσχημα για παχύσαρκους ανθρώπους και το έχουμε ξεχάσει όλοι και μετά βγήκαν μπροστά ως επαναστάτες και είναι πολύ οξύμωρο όλο αυτό» είπε χαρακτηριστικά.

Η Δανάη Μπάρκα είναι ένας ιδιαίτερα ευαίσθητος άνθρωπος και πάντα στέκεται στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη. Η ίδια πολλές φορές έχει εκφράσει δημόσδια την άποψή της και έχει πάρει θέση απέναντι στο bullying που γίνεται απέναντι σε ανθρώπους με διαφορετικές θέσεις και συνήθειες.

Πρόσφατα μάλιστα μετά και το ατυχές σχόλιο του Τάσου Ξιαρχό είχε κάνει την εμφάνισή της με ρούχο που είχε οριζόντιες ρίγες, μετά και το bullying που είχε ασκήσει ο χορογράφος στην Μέρι.

Την ίδια στιγμή, η Δανάη Μπάρκα έδειξε την ευαισθησία της και απέναντι στο ελληνικό #Metoo και στην εκπομπή της είχαν βρει το έδαφος για να μιλήσουν και αρκετοί ηθοποιοί για περιστατικά βίας που είχαν δεχτεί στον χώρο του θεάτρου, αλλά και γενικότερα στο εργασιακό τους περιβάλλον.

Δείτε το video στο Znews.