Πίσω στο 2009 το Next Top Model πρόβαλε ο ΑΝΤ1 με παρουσιάστρια τη Βίκυ Καγιά. Στην κριτική επιτροπή του σόου μόδας βρίσκονταν ο φωτογράφος Χάρης Χριστόπουλος, η Τζένη Μπαλατσινού και ο σχεδιαστής Χριστόφορος Κοτέντος. Coach των κοριτσιών που διαγωνίζονταν ήταν ο Τάσος Σοφρωνίου. Στην 2022 έκδοση τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά, ωστόσο τα πρόσωπα ξαναβρίσκονται στο ίδιο σόου με διαφορετικούς ρόλους και πολλά χρόνια επαγγελματικής πορείας πίσω τους.

Ο Χριστόφορος Κοτέντος επιστρέφει στο αποψινό επεισόδιο του GNTM ως guest κριτής για να συμβάλλει με τη δική του ματιά. Ο παλιός γνώριμος του reality αναστατώνει με την παρουσία του -και την κριτική του- τις διαγωνιζόμενες. Ο Χριστόφορος Κοτέντος επιστρέφει στο GNTM για μία μοναδική εμφάνιση και μοιράζει καρδιοχτύπια όταν ανακοινώνει την προτίμησή του για τέσσερα κορίτσια, που θα έπαιρνε μαζί του στη Νέα Υόρκη.

Στο αποψινό επεισόδιο η φωτογράφιση χαρακτηρίζεται από «νόστιμες» λήψεις, καθώς οι παίκτριες καλούνται να φωτογραφηθούν από τη Μαριάνα Ζικάκη μπροστά σε ένα γεμάτο ψυγείο με διάφορες νοστιμιές, σε ένα concept που… ανοίγει την όρεξη. Η ανταμοιβή για τη νικήτρια αξίζει κάθε μπουκιά και τα κορίτσια απολαμβάνουν την κάθε στιγμή.

Το γράμμα της επόμενης μέρας βρίσκει τα κορίτσια με πολλά ερωτηματικά, καθώς προμηνύεται ανατρεπτικό χιούμορ. Η φωτογράφιση αποχώρησης, από τον φωτογράφο Μάριο Σαγιά, τα έχει όλα: εφευρετικότητα και role playing, χιούμορ και πόζες, πιασάρικες ατάκες και πολλά… καρπούζια! Τα μειονεκτήματα, που μοιράζει η Μύρια Κυριακίδου, νικήτρια της προηγούμενης δοκιμασίας, με το σκεπτικό της αδυναμίας, αποδεικνύουν ότι από τη θεωρία στην πράξη υπάρχει μεγάλη διαφορά. Στην πλειοψηφία οι παίκτριες, ενώ έδειξαν ότι κατάλαβαν το ζητούμενο της φωτογράφισης, τα πήγαν λιγότερο καλά απ᾽ όσο νόμιζαν, όπως αποκαλύπτεται στο πλατό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ