Η σειρά «Αυτή η νύχτα μένει» μας ταξιδεύει στις νύχτες της δεκαετίας του ’80. Τότε που η διασκέδαση ήταν αυθεντική στα νυχτερινά μαγαζιά της εποχής. Μεταφερόμαστε στο Αγρίνιο και παρακολουθούμε τις ζωές διαφορετικών ανθρώπων που διασκεδάζουν, παθιάζονται, συγκρούονται, ερωτεύονται.

Λίγες ώρες πριν από τη μεγάλη πρεμιέρα της σειράς οι πρωταγωνιστές μίλησαν στην εκπομπή «Super Κατερίνα» για τη σειρά και τους ρόλους τους. Η Κατερίνα Καινούργιου συνομίλησε μαζί τους κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Βασίλης Μπισμπίκης 

«Ο Στρατής Βαρδάρης είναι ένας ντόμπρος άνθρωπος, είναι το αφεντικό του μαγαζιού, έχει μεγαλώσει μέσα στη νύχτα, νιώθει το μαγαζί σαν οικογένεια, τους ανθρώπους του. Είναι όλη του η ζωή το μαγαζί, δεν θα του το πάρουν εύκολα. Αποκαλύπτεται ότι είχε σχέση με τη γυναίκα του δημάρχου και από εκεί ξεκινά όλη του η κόντρα με τον δήμαρχο, τον Γιάννη Στάνκογλου. Φαίνεται ότι πάει να ερωτευτεί αλλά υπάρχει ένα δίλημμα σοβαρό μέσα του, είναι δύσκολο να ξεπεράσει αυτή τη γυναίκα που ήταν 25 χρόνια μαζί και θα τον δούμε να παλεύει με τα σκοτάδια του και τους δαίμονές του. Καταρχάς αυτό που πάντα μετρά για έναν ηθοποιό είναι όχι μόνο ο ρόλος αλλά και οι συντελεστές και οι συνθήκες που γίνεται μια δουλειά. Πολλές φορές μπορεί να σου δοθεί ένας ρόλος και να μην τον παίξεις ποτέ, επειδή οι συνθήκες δεν ευνοούν. Αυτή τη στιγμή έχουμε την τύχη όλοι να είμαστε με υπέροχους συνεργάτες, με υπέροχους ηθοποιούς, συντελεστές, ένα υπέροχο σενάριο και παραγωγή οπότε νιώθεις ότι θα δώσεις το εκατό τοις εκατό των δυνατοτήτων σου. Από εκεί και πέρα, είναι ένας χαρακτήρας που νιώθω ότι τον καταλαβαίνω ψυχικά, είναι οι εκδοχές του εαυτού μου αρκετές που θα μπορούσαν να κολλήσουν πάνω σε αυτό τον χαρακτήρα. Ανυπομονεί ο κόσμος να ξεκινήσει η σειρά, όπως ανυπομονούμε κι εμείς. Έχω μεγάλη αγωνία για να δω τι θα γίνει σήμερα. Το πρώτο επεισόδιο έχει πολλές εκπλήξεις ξεκινά με δολοφονία, γίνεται και η αποκάλυψη του έρωτα. Όπως όλοι οι τηλεθεατές έτσι κι εγώ θα κάτσω στην τηλεόραση να το δω σήμερα. Το αγαπημένο τραγούδι είναι αυτό που χορεύει ο Στρατής, το “Είμαι ένα παλιόπαιδο” του Γαβαλά».

Άννα Μάσχα 

«Καλά τραγουδάω αλλά όχι επαγγελματικά, οπότε με ντουμπλάρουν γιατί ο ρόλος που παίζω, η Διαμάντω, είναι η φοβερή φωνάρα του Αγρινίου. Η Διαμάντω είναι ο υπαρχηγός του μαγαζιού. Έχει στενή, αδερφική σχέση με τον Στρατή και μοιάζει με διαμάντι, είναι σκληρή, κοφτερή, δίκαιη όμως και πολύτιμη για τους γύρω της. Γνώριζε για τον έρωτα του Στρατή, δεν υπάρχει τίποτα που να έχει ο Στρατής και να μην το γνωρίζει. Είναι αδερφές ψυχές, άλλοτε η μητέρα του, άλλοτε η αδερφή του, είναι συγγενείς. Με γοήτευσαν τα πάντα σε αυτό το ρόλο, η εποχή, η βιογραφία αυτής της γυναίκας, το επάγγελμα που κάνει, η νύχτα, είναι όλα πρωτόγνωρα και συναρπαστικά. Έχω κάνει μεγάλη έρευνα για το ρόλο έχω δει ό,τι υλικό έχει πέσει στα χέρια μου από τη δεκαετία του ’80, Στανίση, Σακελλαρίου τα πάντα».

Νικολέττα Καρρά 

«Η Νίκη γνωρίζει πολύ καλά τη νύχτα, έχει πολύ καλή γνώση της νύχτας και με την καλή και με την κακή έννοια. Επίσης, οι άντρες είναι ένα κομμάτι που γνωρίζει πάρα πολύ καλά η Νίκη, ξέρει πολύ καλά να τους χειρίζεται και είναι και μέρος της δουλειάς της γιατί να μην ξεχνάμε κάνει και κονσομασιόν στο μαγαζί. Όλοι οι ιδιοκτήτες των μαγαζιών τότε το θέλανε αυτό, γιατί ήταν ένας τρόπος να βγάλουν περισσότερα χρήματα από αυτά που θα ξόδευαν οι πελάτες ούτως ή άλλως. Ο Στρατής έχει και μια αγάπη για τις γυναίκες δεν θα μπορούσε να είναι και τόσο σκληρός σε αυτό το θέμα. Η Νίκη ασχολείται πολύ με τα ζώδια είναι «ψαράκι» και ο Στρατής «σκορπιός». Την έχω ερωτευτεί τη Νίκη, οι ζωές μας δεν ταυτίζονται, όμως, στο χαρακτήρα έχουμε πάρα πολλά κοινά. Πάρα πολλές φορές βρίσκω τον εαυτό μου μέσα σε αυτό το ρόλο, εκατό τοις εκατό η Νίκη είναι ένα κομμάτι που υπάρχει μέσα μου. Την έχω αγαπήσει πάρα πολύ, εύχομαι να την αγαπήσετε κι εσείς, είναι παιδί πάρα πολύ εξηγημένο, έχει απόλυτη αυτογνωσία, ξέρει πολύ καλά τι της γίνεται, τι κάνει, τα κάνει όλα με συνείδηση. Θα υπάρξουν κάποιες εξελίξεις στην πορεία, λίγο αργότερα. Νομίζω ότι είναι ένας ρόλος που έπρεπε να υπάρχει σε αυτή τη σειρά είναι πολύ χαρακτηριστικός ο ρόλος της Νίκης».

Κόρα Καρβούνη 

«Υποδύομαι τη Νίτσα είμαι ντουέτο με τη Ζέτα που υποδύεται η Ηλιάνα Μαυρομάτη, ουσιαστικά η Ζέτα είναι η τραγουδίστρια του ντουέτου, εγώ είμαι η χορεύτρια γιατί δεν έχω πολύ καλή φωνή. Είμαστε σαν αδερφές, σαν οικογένεια. Ερχόμαστε εδώ στο Αγρίνιο να πιάσουμε δουλειά στο «Όνειρο», κυνηγημένες με ένα πολύ σκοτεινό παρελθόν που θα αποκαλυφθεί εν καιρώ. Η Νίτσα έχει μια περίεργη σχέση με τους άντρες, είναι πολύ καχύποπτη, είναι ένα παιδί που έχει μεγαλώσει μέσα στη νύχτα, την ξέρει καλά, ξέρει να επιβιώνει κι εύχομαι κι εγώ να ερωτευτεί κάποιον. Είναι ένας χαρακτήρας που έχει και πολλά αντιφατικά στοιχεία δηλαδή ενώ είναι μάγκας κι έχει τσαμπουκά είναι και βαθύτατα τρυφερή, έχει πολύ χιούμορ μπορεί να γίνει όμως και πολύ σκληρή, τα συνδυάζει όλα αυτά μαζί. Ο χαρακτήρας της έχει αυτό το «όλον», είναι πολύ ανθρώπινη, αυτό με συγκινεί εμένα».

Ηλιάνα Μαυρομάτη 

«Η Ζέτα προέρχεται από ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον από αυτό στο οποίο βρίσκεται. Ξεκινά από μια επιθυμία της να ασχοληθεί με το τραγούδι με τελείως διαφορετικό τρόπο από αυτό που τη βρίσκουμε τώρα. Μπλέκει με έναν άνθρωπο, αυτός ο άνθρωπος την εισάγει μέσα στον κόσμο της νύχτας και τελικά βρίσκεται κυνηγημένη ψάχνοντας δουλειά στο Αγρίνιο με την κολλητή της φίλη τη Νίτσα. Ελπίζω να βρει τη λύτρωσή της, βρίσκει σίγουρα ένα περιβάλλον που την εμπνέει, που την κάνει να νιώθει ασφαλής, τώρα για πόσο ακριβώς θα δείξει. Ερωτεύεται στο Αγρίνιο. Στο Αγρίνιο ψάχνει ένα καταφύγιο, είναι κυνηγημένη».

Ιωάννης Απέργης

Ο Πόντικας. «Καλωσήλθατε στο “Όνειρο” το μαγαζί μας, υποσχόμαστε αυτή τη σεζόν να σας κρατήσουμε συντροφιά. Είμαι ο μετρ, όλα περνάγανε από το πρώτο γκαρσόνι. Το ουίσκι ήταν το νούμερο ένα τότε».

Αναστασία Τσιλιμπίου 

«Η Μυρτώ ξεχωρίζει από όλη τη νύχτα που την περιβάλλει είναι το «λουλούδι», είναι ένα συνεσταλμένο κορίτσι το οποίο αντί να ζει τη δεκαεφτάχρονη συνηθισμένη ηλικία που ένα άλλο παιδί θα ζούσε έχει μπει στη νύχτα, φροντίζει τον πατέρα της, είναι λίγο πιο σκληρή η ζωή για αυτήν. Το περιβάλλον και τα άτομα που έχει γύρω της η Μυρτώ είναι πολύ σημαντικά για αυτήν και την κρατάνε πολύ στα πόδια της».

Θανάσης Βλαβιανός

Ο Πέρης, το πρώτο μπουζούκι. «Κάθε μαγαζί έχει την ορχήστρα του και κάθε ορχήστρα το πρώτο μπουζούκι, είναι το βασικό συστατικό αυτής της εποχής. Οι σταρ πάντα είναι οι τραγουδιστές και μετά οι μπουζουξήδες».  

H πολυαναμενόμενη νέα δραματική σειρά του Alpha «Αυτή η νύχτα μένει» κάνει πρεμιέρα απόψε στις 22:40.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ