Μπορεί να έχουμε περιπλανηθεί πολλές φορές στο κέντρο της Αθήνας, όμως αυτή τη φορά αποφασίσαμε να το δούμε μέσα από την κινηματογραφική ματιά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Η Αθήνα διαθέτει ιστορικά κτίρια με πλούσια ιστορία, όμορφα σημεία και χώρους που άξιζαν μια θέση στη σειρά Maestro, η οποία εδώ και λίγες ημέρες ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο μέσω του Netflix.

Φυσικά, αναδεικνύει άπειρες γωνιές των Παξών που γέμισαν χρώμα τις οθόνες μας και αρκετές της αρχοντικής Κέρκυρας που επίσης φιλοξένησε γυρίσματά του. Όμως και η Αθήνα είχε μια θέση στο Maestro και παρακάτω θα δείτε 8 σημεία στην Αθήνα που εντοπίσαμε στον πρώτο κύκλο της σειράς.

Μια βόλτα σε 8 σημεία στην Αθήνα που είδαμε στο Maestro

1. Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Μεγάλο μέρος των γυρισμάτων που αφορούσε στη ζωή του πρωταγωνιστή, του Ορέστη που ενσαρκώνει ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης είναι γυρισμένο στο εμβληματικό ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία που δεσπόζει στην πλατεία Συντάγματος.

Στους χώρους του έχει φιλοξενήσει διάσημους, εστεμμένους, πολιτικούς ηγέτες, προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών. Για τις ανάγκες των γυρισμάτων χρησιμοποιήθηκε και η βασιλική σουίτα για τις πρώτες βραδιές του Ορέστη με την Αλεξάνδρα.

2. Πεζόδρομος Βουκουρεστίου

Στον πιο παλιό πεζόδρομο της Αθήνας, έναν από τους κεντρικότερους και εμπορικότερους δρόμους της Αθήνας, όπου συγκεντρώνει καταστήματα με πολυτελή brands, στην οδό Βουκουρεστίου, ο Ορέστης και η Αλεξάνδρα ανταλλάσσουν τις πρώτες τους κουβέντες.

3. Παλλάς

Με μια ματιά ακριβώς απέναντι από το πρώτο τους «ραντεβού» θα δει κανείς το Παλλάς, ένα από τα παλαιότερα και πιο διάσημα θέατρα της πόλης.

Στον χώρο αυτό ο Ορέστης θα κάνει ένα σημαντικό ραντεβού για τη μουσική του καριέρα και θα δει τα όνειρά του να γκρεμίζονται.

4. Athénée

Αν φτάσει κανείς στην άκρη του πρώτου τμήματος του πεζόδρομου, θα παρατηρήσει πως ακόμα ένας ιστορικός χώρος της Αθήνας άνοιξε τις πόρτες του για να φιλοξενήσει τους συντελεστές του Maestro.

Πρόκειται για το εστιατόριο Athénée, το πρώην Zonars που έχει επίσης φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες από τον Ελύτη και τον Γκάτσο, μέχρι τη Σοφία Λόρεν και τον Άντονι Κουίν.

Ο Ορέστης βρίσκεται συχνά στον χώρο συναντώντας ανθρώπους από το περιβάλλον της Αλεξάνδρας, όπως ο πατέρας της.

5. Πλάκα – Οδός Κέκροπος – Ελληνικό Σπίτι

Στον αντίποδα των εικόνων της καλογυαλισμένης ζωής του Ορέστη, έρχονται εικόνες από την απλότητα της γειτονιάς της Πλάκας. Εκεί φιλοξενείται η Μαρία όταν επισκέπτεται την Αθήνα με τον γιο της, Σπύρο.

Το γύρισμα έγινε μπροστά στο μόνιμο εργαστήριο και εκθετήριo «Ελληνικό Σπίτι» του καλλιτέχνη Δημήτρη Κουτελιέρη το οποίο τηλεοπτικά έχει ξαναποτυπωθεί στην ελληνική μυθοπλασία στη σειρά «Παρά Πέντε».

6. Εθνικός Κήπος

Στην πιο ευτυχισμένη, αλλά όχι και τόσο μεγάλη βόλτα τους στην Αθήνα, ο Σπύρος τον οποίο υποδύεται ο Γιώργος Μπένος και ο Αντώνης που ενσαρκώνει ο Ορέστης Χαλκιάς κινήθηκαν επίσης στο κέντρο της Αθήνας. Στα πλάνα τους βλέπουμε μεταξύ άλλων ένα κομμάτι του Εθνικού Κήπου.

7. Το Άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου

Κι επίσης ένα όμορφο ηλιοβασίλεμα με φόντο το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Λεωφόρο Αμαλίας, ανάμεσα στο Ζάππειο και στον Ναό του Ολυμπίου Διός.

8. Κυψέλη – Οδός Επτανήσου

Η νεαρή Χάρις την οποία ενσάρκωσε η Μαργαρίτα Αλεξιάδη αναζήτησε τον έρωτά της, τον δάσκαλό της Διονύση στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, τη βλέπουμε στην Κυψέλη, μπροστά στην πολυκατοικία που χτίστηκε για την οικογένεια του εφοπλιστή Βούλγαρη το 1938 σε σχέδια του αρχιτέκτονα Λεωνίδα Μπόνη. Η οδός Επτανήσου όπου βρίσκεται το κτίριο είναι μια γειτονιά με αρχιτεκτονικό πλούτο. Στο υπόγειό της συγκεκριμένης πολυκατοικίας υπάρχει και ένα από τα καταφύγια της Αθήνας.

Plus – Λαύριο – Sinterina

Δεν είναι στην Αθήνα, αλλά στο Λαύριο, ωστόσο αξίζει να αναφέρουμε ότι το σπίτι της Σοφίας και του Φάνη είναι ουσιαστικά η Sinterina.

Πρόκειται για ένα αγρόκτημα που περιλαμβάνει εκτός από εκπληκτικούς κήπους, ξεχωριστές κατοικίες, ξενώνες και ένα μικρό εκκλησάκι και στον χώρο φιλοξενούνται γάμοι και events.

Φωτογραφίες: Λία Παππά, Netflix, Instagram/ maestroinblue.tvseries, christopherpapakaliatis

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ