Μετά από σχεδόν 6 μήνες και αμέτρητες ώρες μαγειρικής στην κουζίνα του MasterChef 2024, ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής του μαγειρικού διαγωνισμού του Star. Εκτός από τον τίτλο του MasterChef 8 κέρδισε και το μεγάλο έπαθλο των 100.000 ευρώ, ενώ στην πορεία του στον διαγωνισμό είχε κερδίσει από επί μέρους έπαθλα ακόμα 5.000 ευρώ. Η Χριστίνα Χριστοφή ήταν η δεύτερη φιναλίστ του MasterChef που κέρδισε 30.000 ευρώ.

Ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος και η Χριστίνα Χριστοφή.

Η αναμέτρηση του μεγάλου τελικού του MasterChef δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Οι πρώτες δύο δοκιμασίες, το Mystery Box και το Tεστ Δημιουργικότητας είχαν φέρει ισόπαλους τους φιναλίστ. Όμως η δοκιμασία αντιγραφής των πιάτων του του βραβευμένου με δυο αστέρια Michelin, Βάσκου chef Αντόνι Λουίς Αντούριθ ήταν εκείνη που έκρινε το αποτέλεσμα.

Ο νικητής του MasterChef 8, στιγμές μετά την ανακοίνωση του ονόματός του από τους τρεις chef κριτές Σωτήρη Κοντιζά, Πάνο Ιωαννίδη και Λεωνίδα Κουτσόπουλο μίλησε στο okmag για τα συναισθήματα του σε αυτό το μαγειρικό ταξίδι και τα σχέδιά που κάνει για το χρηματικό έπαθλο που μόλις κέρδισε.

Τι σκεφτόσουν λίγο πριν ανακοινώσουν το όνομά σου οι κριτές;

Αυτό που σκεφτόμουν είναι ότι θα ήθελα να έχει φέρει εις πέρας αυτά τα υπέροχα πιάτα που μας έφερε ο chef και να είχαν τα standard που θα ήθελε και ο ίδιος αυτό με ενδιέφερε.

MasterChef 2024: Έτσι σχολίασε το Twitter την ανάδειξη του νικητή!

Κι όταν ανακοίνωσαν πως είσαι ο νικητής του Masterchef πώς ένιωσες;

Όταν ανακοίνωσαν το όνομά μου, ο ενθουσιασμός μου μού βγήκε σαν ηφαίστειο από μέσα μου. Αυτός ήταν ο κύριος στόχος, δεν έφυγα από αυτόν ποτέ. Δεν ήθελα να φύγω. Δεν ήθελα να πιστέψω ότι μπορεί να υπάρξει αποτυχία. Ό,τι δυσκολία υπάρξει πρέπει να την ξεπερνάμε. Δεν πρέπει να βάζουμε τον εαυτό μας σε διαδικασία ότι δεν θα τα καταφέρουμε γιατί τότε σίγουρα έχουμε χάσει το παιχνίδι, οτιδήποτε και να κάνουμε στη ζωή μας.

Ήταν πολύ μακρύ αυτό το ταξίδι, δεν υπήρχε μια στιγμή που να είπες πως «ίσως να είναι μέχρι εδώ»;

Μπορεί να υπήρχαν παραπάνω από 2-3 φορές που είπα ότι ίσως να μην τα καταφέρω, αλλά μέσα σε δευτερόλεπτα μπορούσα και ήθελα να αλλάξω αυτό το σκεπτικό. Αυτό που λένε κάποιοι υπεροψία είναι αυτό το μάθημα θα έλεγα ότι όσο μακρινό και δύσκολο να είναι κάτι ποτέ να μην λες ότι δεν θα τα καταφέρω. Να προσπαθείς πάντα το καλύτερο και τότε τη στιγμή που θα το χάσεις, τότε να πεις τι μπορούσε να είναι διαφορετικό. Όσο προχωράει το ταξίδι να κάνεις τα πάντα για να καταφέρεις αυτό που θέλεις.

Τι σκοπεύεις να κάνεις με τα χρήματα από το έπαθλο του MasterChef;

Ακόμα δεν το έχω ξεκάθαρο τι θα το κάνω, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα δώσω ένα μεγάλο ποσό στην οικογένειά μου για να πάει ένα ταξίδι να το ευχαριστηθεί, γιατί τόσα χρόνια έχει στερηθεί πολλά για να μεγαλώσει εμένα και τον αδελφό μου.

Πώς θα το γιορτάσεις;

Σίγουρα με την οικογένεια, με τους φίλους, τώρα θα είναι σε ένα δείπνο, θα είναι για ένα ποτό, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να είσαι με αυτούς που αγαπάς.

Διαβάστε επίσης: MasterChef: Πέντε πράγματα που δεν γνωρίζαμε για τον φιναλίστ Λευτέρη Ζαφειρόπουλο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ