Το Σάββατο 6 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε στο Αββαείο του Γουέστμινστερ η στέψη του βασιλιά Καρόλου.

Δύο περίπου εβδομάδες μετά τη λαμπερή εκδήλωση ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα έκαναν την πρώτη δημόσια επίσημη έξοδό τους.

Κάρολος και Καμίλα έκαναν την πρώτη τους έξοδο μετά τη στέψη

Ο βασιλιάς με τη βασίλισσα βγήκαν στο πολυσύχναστο Covent Garden στο κεντρικό Λονδίνο το πρωί της Τετάρτης (17/5) για την πρώτη κοινή δημόσια υποχρέωσή  τους από το Σαββατοκύριακο της στέψης τους.

Στο Covent Garden, τους υποδέχτηκε ενθουσιασμένο πλήθος, το οποίο δεν γνώριζε για την επίσκεψη μέχρι να ξεκινήσει. Το ζευγάρι επισκέφθηκε τους πάγκους και τους έδειξαν μερικές από τις τέχνες και τις χειροτεχνίες που πωλούνταν.

Φορώντας μπλε σύνολα, το βασιλικό ζεύγος ξεκίνησε την επίσκεψή του από την Εκκλησία του Αγίου Παύλου, η οποία είναι γνωστή ως Εκκλησία των Ηθοποιών.

Πλούσιο ήταν το πρόγραμμα της πρώτης εξόδου του βασιλικού ζεύγους

Οι βασιλείς συνάντησαν μαθητές από το κοντινό δημοτικό σχολείο St. Clement Danes CofE και ο βασιλιάς Κάρολος με την Καμίλα μίλησαν με μέλη του κοινοτικού συλλόγου Covent Garden και τοπικούς ηθοποιούς που παίζουν τακτικά στην εκκλησία μέσω της δικής του θεατρικής εταιρείας, Iris Theater.

Η βασίλισσα Καμίλα πέρασε λίγο χρόνο με την ομάδα της Εκκλησίας Drama for Healing, η οποία ιδρύθηκε το 2019, η οποία συνεργάζεται με γυναίκες που έχουν βιώσει ενδοοικογενειακή κακοποίηση.

Η αντιμετώπιση της κακοποίησης των γυναικών ήταν βασικό μέρος του δημόσιου έργου της Καμίλα για πολλά χρόνια – και κάτι που πήρε μαζί της καθώς έγινε βασίλισσα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ