Ο βασιλιάς Κάρολος ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρυ να μεσολαβήσει σε μια συμφωνία για να επιτρέψει στον Χάρι να παρευρεθεί στη στέψη του – αλλά συνάντησε αντίσταση από τον Γουίλιαμ, όπως αποκαλύπτει το The Mail on Sunday. Ο Κάρολος θέλει ο Τζάστιν Γουέλμπι να συνάψει συμφωνία με τους αντιμαχόμενους γιους του. Μια συμφωνία που θα επέτρεπε στον Χάρι και τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ να παρευρεθούν στην τελετή του Αβαείου του Γουέστμινστερ τον Μάιο, λένε ανώτερες πηγές κοντά στο Παλάτι Λάμπεθ.

Οι εικασίες για το εάν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν θα παρευρεθούν στην τελετή είναι πολλές. Από τότε που αποχώρησαν από τα βασιλικά καθήκοντα – και ειδικά μετά τη δημοσίευση των απομνημονευμάτων του Χάρι, Spare, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, το κλίμα ανάμεσα στο ζευγάρι και τη βασιλική οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας είναι τεταμένο.

Μάλιστα στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται πως ο βασιλιάς Κάρολος σκέφτεται να δώσει τη δική του τηλεοπτική συνέντευξη πριν από τη στέψη.


Ο βασιλιάς λέγεται ότι πιστεύει ότι η απουσία του Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ στη στέψη θα αποσπούσε περισσότερο την προσοχή από την παρουσία τους, γι’ αυτό είναι έτοιμος να κάνει παραχωρήσεις για να τους πείσει να παρευρεθούν. Αλλά ο Γουίλιαμ φαίνεται ότι ανησυχεί ότι ο αδερφός του θα χρησιμοποιήσει την εκδήλωση για να οργανώσει ένα «κόλπο» που θα επισκίαζε την εκδήλωση. Πηγές λένε ότι ο Χάρι θα μπορούσε να έχει εγγυημένη θέση υψηλού προφίλ στο Αβαείο ή μια άτυπη διαβεβαίωση ότι θα μπορέσει να διατηρήσει τους τίτλους του ως κίνητρο για να παρευρεθεί.

Ωστόσο, ο Γουίλιαμ φοβάται ότι η επίσκεψη του Χάρι θα μπορούσε να κλέψει τα φώτα της δημοσιότητας, για παράδειγμα, πηγαίνοντας μια βόλτα σε μια φτωχή συνοικία του Λονδίνου με τη Μέγκαν. Μια πηγή είπε: «Το θέμα είναι αν θα παρευρεθούν στη στέψη και αν παραστούν, υπό ποιους όρους και προϋποθέσεις. Η οικογένεια είναι διχασμένη και όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι ο Χάρι συμβουλεύεται να μην συμφωνήσει σε τίποτα σε αυτή τη φάση και να παίζει μέχρι την τελευταία στιγμή, κάτι που δυσκολεύει πολύ τις διαπραγματεύσεις μαζί του».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ