Νέα επίσημη εμφάνιση πραγματοποίησε η Τζιλ Μπάιντεν. Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ και ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν παρευρέθηκαν στην ετήσια τελετή απονομής των Bραβείων Θάρρους για τις γυναίκες (International Women of Courage Awards) στο East Room στον Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον στις 8 Μαρτίου 2023.

Μάλιστα για την εμφάνισή της η Τζιλ Μπάιντεν επέλεξε ένα σύνολο σε απαλούς γαλάζιους τόνους. Εντυπωσιακά ήταν τα χρυσαφί κουμπιά του σακακιού της σε σχήμα κοχυλιού. Ολοκλήρωσε το look με slingback γόβες.

Την Τετάρτη, η Τζιλ Μπάιντεν και ο Άντονι Μπλίνκεν τίμησαν 11 γυναίκες – ορισμένες από χώρες που έχουν εμπλακεί σε κρίση – για να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και να αναγνωρίσουν εκείνες με «εξαιρετικό θάρρος, δύναμη και ηγετικό ρόλο στην υπεράσπιση της ειρήνης, της δικαιοσύνης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ισότητας των φύλων και της ισότητας, συχνά με μεγάλο προσωπικό κίνδυνο και θυσίες». Από το 2007, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει απονείμει τα Βραβεία Θάρρους σε περισσότερες από 180 γυναίκες από περισσότερες από 80 χώρες.

«Σήμερα, είμαστε εδώ για να πούμε στα κορίτσια παντού την αλήθεια που πρέπει να ακούσουν: Ναι, έχεις σημασία. Ναι, μπορείς να κάνεις τη διαφορά», είπε η σύζυγος του Τζο Μπάιντεν στο East Room του Λευκού Οίκου. Και συνέχισε: «Γι’ αυτό θέλαμε να φέρουμε τους ηγέτες που τιμούμε σήμερα, και τις ιστορίες που μοιράζονται, στο μεγαλύτερο στάδιο που μπορούσαμε: στον Λευκό Οίκο. Και, Τόνι, σε ευχαριστούμε που μας βοήθησες να το κάνουμε αυτό».

Η εκδήλωση του 2023 τίμησε τη Yuliia Taira Paievska, η οποία ηγήθηκε μιας εθελοντικής μονάδας ιατρών στην Ουκρανία και πέρασε τρεις μήνες στη ρωσική αιχμαλωσία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ