Στο Μέγαρο Μουσικής πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (1/6) η ομιλία του Κώστα Καραμανλή παρουσία πολλών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για όλο το φάσμα των διεθνών εξελίξεων υπό το πρίσμα του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία στην εκδήλωση της Παναθηναϊκής Οργάνωσης Γυναικών. Στο πλευρό του βρέθηκε η οικογένειά του. Ωστόσο, ξεχώρισαν και οι εμφανίσεις των κυριών που έδωσαν το «παρών» στην ομιλία του.

Συγκεκριμένα, στο πλευρό του Κώστα Kαραμανλή βρέθηκε η σύζυγός του, Νατάσα Παζαΐτη με τα παιδιά τους: τον Αλέξανδρο και την Αλίκη. Ακόμη, κοντά τους ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη, η Ελίζα Βόζενμπεργκ, η Όλγα Κεφαλογιάννη, η Άννα Καραμνλή και η Σοφία Βούλτεψη.

Αξίζει να αναφέρουμε μάλιστα ότι στις εμφανίσεις των κυριών στην εκδήλωση επικράτησε το λευκό χρώμα.

Ακόμη, το «παρών» έδωσαν και ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο Βασίλης Κικίλιας, ο Γιώργος Πατούλης, ο Απόστολος Γκλέτσος, ο Απόστολος Τζιτζικώστας και άλλοι.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του ο Κώστας Καραμανλής εξέφρασε την άποψη πως έναντι της Τουρκίας δεν πρέπει να υπάρχουν «αυταπάτες και ψευδαισθήσεις», στέλνοντας μήνυμα πως «η άποψη ότι πρέπει να επιδείξουμε μεγαλύτερη ευελιξία και συμβιβαστική διάθεση είναι εσφαλμένη», διότι «διαβάζει λάθος την Τουρκία», «στηρίζεται σε λάθος δεδομένα και οδηγεί σε ψευδαισθήσεις».

Η ψευδαίσθηση, σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή, είναι πως «αρκεί να δείξουμε κάποια υποχωρητικότητα και όλα θα διευθετηθούν προς όφελος όλων». Η υπόθεση αυτή, όπως τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός, «θα οδηγούσε σε σοβαρές, ίσως και μοιραίες, βλάβες στα εθνικά συμφέροντα», για να καταλήξει πως «με εκπτώσεις σε θέματα εθνικής κυριαρχίας δεν εξαγοράζεται η ειρήνη».

Φωτογραφίες: NDP.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ