Με επιτυχία στέφθηκε η τελική πρόβα για την Τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας 2024 το πρωί της Δευτέρας 15 Απριλίου. Στις 18:45, στο αρχαιολογικό μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, θα υπογραφεί η Διακήρυξη της Ολυμπιακής Εκεχειρίας από τους δημάρχους Αρχαίας Ολυμπίας, Ήλιδας και Σπάρτης.

Να θυμίσουμε πως τις ενδυμασίες έχει σχεδιάσει η διεθνούς φήμης σχεδιάστρια Μary Katrantzou. Τον ρόλο της πρωθιέρειας έχει αναλάβει η ηθοποιός Μαίρη Μηνά. Τη Χορογραφία έχει εμπνευστεί και σκηνοθετήσει η Καλλιτεχνική διευθύντρια και Χορογράφος των Τελετών Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας από το 2008, Άρτεμις Ιγνατίου, σε μουσική σύνθεση του Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Παρών στην τελική πρόβα της Τελετής αφής ήταν και ο Νίκος Αλιάγας. Ο Έλληνας παρουσιαστής είναι οικοδεσπότης της Τελετής αφής. Ο καταξιωμένος δημοσιογράφος που κάνει λαμπρή καριέρα στη Γαλλία έχει πάθος με τη φωτογραφία.

Στον φακό του αποτύπωσε ένα μαγικό στιγμιότυπο. «O ήχος της ιερής σιωπής. Πριν ανάψει η ολυμπιακή φλόγα» έγραψε ο ίδιος στην ανάρτησή του. Μάλιστα στην ασπρόμαυρη φωτογραφία πρωταγωνιστούν οι ενδυμασίες που υπογράφει η Μary Katrantzou.

Διαβάστε επίσης: Μαίρη Μηνά: Είναι η νέα Πρωθιέρεια των τελετών της Ολυμπιακής φλόγας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ