Λίγες μόλις μέρες έχουν περάσει από τη φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη και τον τραγικό απολογισμό των 57 θυμάτων και των δεκάδων τραυματιών. Οι μουσικές εκπομπές και τα τηλεοπτικά προγράμματα ψυχαγωγικού περιεχομένου δεν προβλήθηκαν, ενώ ούτε το J2US βγήκε στον αέρα ως ένδειξη πένθους.

Τα περισσότερα νυχτερινά κέντρα έμειναν κλειστά.

Ωστόσο υπήρξαν μερικές εξαιρέσεις. Για παράδειγμα το νυχτερινό κέντρο ΥΤΟΝ αλλά και το Kyttaro λειτούργησαν κανονικά το βράδυ του Σαββάτου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιάννης Πλούταρχος ανακοίνωσε μέσα από τα social media πως δεν θα εμφανιστεί στο νυχτερινό κέντρο Fever.

Mάλιστα η απόφασή του αυτή επαινέθηκε από δεκάδες θαυμαστές του τραγουδιστή: «Έτσι είναι και το σωστό μπράβο ρε Γιάνναρε για αυτό σε λατρεύουμε πάνω από όλα άνθρωπος και μετά καλλιτέχνης!» έγραψε κάποιος.

«Και πολύ σωστά!!! Αυτή τη στιγμή είναι νωπό το πένθος όλης της Ελλάδας. Κι όσοι σ ακολουθούμε χρόνια ξέρουμε οτι πρώτα είσαι υπέροχος άνθρωπος και μετά σπουδαίος καλλιτέχνης» σχολίασε άλλος.

Τα αρνητικά σχόλια του Λάμπρου Κωνσταντάρα

Ωστόσο το γεγονός πως το κέντρο λειτούργησε σχολιάστηκε αρνητικά. Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας για παράδειγμα ανέβασε ένα στόρι με ένα avatar που πιάνει το κεφάλι του.

Από την άλλη πλευρά είχαμε και αρκετές αντιδράσεις απέναντι και σε άλλα κέντρα που άνοιξαν. Όπως το ΥΤΟΝ για παράδειγμα που ανακοίνωσε πως θα ανοίξει και πως όλα τα έσοδα της βραδιάς θα πάνε στις οικογένειες των θυμάτων «αν και κανένα χρηματικό ποσό δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο τους».

Και εδώ ο Λάμπρος Κωνσταντάρας σχολίασε: «Έλα Θεέ μου τι να κάνουν τα χρήματά σας; Δεν έγινε σεισμός ή πλημμύρα…».

Τέλος, αντιδράσεις υπήρξαν και προς τον Φοίβο Δεληβοριά. Ο τραγουδοποιός εμφανίστηκε στο Kyttaro «για να γλυκάνει η ψυχή» όπως τόνισε στα social media. «Και υπάρχουν κι αυτοί της κουλτούρας ας πούμε, οι όχι και τόσο λαϊκοί που άνοιξαν τα μαγαζιά τους. Διπλή ντροπή γιατί το παίζουν και ανώτεροι» έγραψε ο Λάμπρος Κωνσταντάρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ