Στις 9 Ιουνίου ο Αμερικανός ηθοποιός γίνεται 59 ετών. Την ίδια στιγμή ο πλανήτης τον παρακολουθεί όχι μέσα από τη μεγάλη οθόνη, αλλά από τα έδρανα μιας δικαστικής αίθουσας έχοντας απέναντι την πρώην σύζυγό του Άμπερ Χερντ. Από τη σκληρή του μητέρα μέχρι την τελευταία του σύντροφο, αυτές ειναι οι γυναίκες που διαμόρφωσαν τον εκκεντρικό, ιδιόρρυθμο και παράξενα σαγηνευτικό Τζόνι.

Τον Δεκέμβριο του 1993 με τον Λεονάρντο ντι Κάπριο στην πρεμιέρα της ταινίας τους Τι βασανίζει τον Γκίλμπερτ Γκρέιπ στην Καλιφόρνια.

Ο άγνωστος πρώτος γάμος

Το 1983 ο 20χρονος τότε Τζόνι Ντεπ παντρεύτηκε την κατά 5 χρόνια μεγαλύτερή του make-up artist Λόρι Αν Άλισον, η οποία ήταν αδελφή ενός μέλους της μουσικής μπάντας στην οποία εκείνος συμμετείχε. Έμειναν μαζί μόνο δύο χρόνια, ενώ στη συνέχεια ο Αμερικανός ηθοποιός γνώρισε την επίσης ηθοποιό Σέριλιν Φεν, με την οποία υπήρξαν ζευγάρι για 3,5 χρόνια.

To 1989 άρχισε να βγαίνει με την πρωταγωνίστρια της ταινίας Dirty Dancing Τζένιφερ Γκρέι. Η σχέση τους κράτησε 9 μήνες, ενώ έφτασαν στο σημείο να αρραβωνιαστούν. Παρότι εκείνη ήταν που τον χώρισε, αφήνοντας ένα σημείωμα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που διέμενε ο ηθοποιός, ακόμα
και σήμερα μιλάει με πολύ καλά λόγια για τον Τζόνι Ντεπ. Μάλιστα, αναφερόμενη στα χρόνια που ήταν ζευγάρι τον έχει περιγράψει με τα εξής λόγια: «Γλυκός, τρυφερός, ρομαντικός, όμορφος και τρελός μαζί μου».

«Γουινόνα για πάντα»

Η πρώτη φορά που συνάντησε τη –18χρονη τότε– Γουινόνα Ράιντερ το 1989 ήταν στην πρεμιέρα της ταινίας Τζέρι Λι Λιούις – Ο θρύλος του ροκ, στην οποία εκείνη έπαιζε. Λίγους μήνες αργότερα, οι δυο τους συμπρωταγωνίστησαν στην ταινία Ο ψαλιδοχέρης (1990) όντας πια ζευγάρι. Έμειναν μαζί μέχρι και το 1993, ενώ κατά τη διάρκεια της σχέσης τους ο Τζόνι Ντεπ της είχε κάνει πρόταση γάμου. Επιπλέον, είχε «χτυπήσει» στο μπράτσο του το τατουάζ «Winona for ever» («Γουινόνα για πάντα»), το οποίο μετά τον χωρισμό άλλαξε σε «Wino for ever». «Είναι πολύ δύσκολο να έχεις προσωπική ζωή σε αυτή την πόλη (σ.σ. Λος Άντζελες). Στη σχέση μου με τη Γουινόνα ήταν δικό μου λάθος να είμαστε ανοιχτοί, αλλά πίστευα ότι αν ήμασταν ειλικρινείς, αυτό θα κατέστρεφε το τέρας της περιέργειας. Αντίθετα το έθρεψε και έδωσε στους ανθρώπους την άδεια να νιώσουν ότι αποτελούσαν μέρος της σχέσης μας» έχει παραδεχτεί ο ίδιος.

Το 1990 με τη Γουινόνα Ράιντερ στην πρεμιέρα της ταινίας τους Ο ψαλιδοχέρη

Το κεφάλαιο Κέιτ Μος

«Ο Τζόνι δειπνούσε στο Café Tabac της Νέας Υόρκης και η Κέιτ μπήκε μέσα με τη Ναόμι (σ.σ. Κάμπελ). Την άρπαξα και τη σύστησα στον Τζόνι. Δεν είχα ιδέα ότι θα γίνονταν ζευγάρι» έχει πει ο δημοσιογράφος Τζορτζ Γουέιν μιλώντας για την πρώτη τους συνάντηση. Ο Τζόνι Ντεπ και η Κέιτ Μος ήταν μαζί από το 1994 μέχρι το 1998, με την παθιασμένη σχέση τους να παίρνει μεγάλη δημοσιότητα. «Δεν υπάρχει κανείς άλλος που μπόρεσε ποτέ να με φροντίσει όπως ο Τζόνι. Πίστευα ό,τι έλεγε. Όταν χωρίσαμε, έχασα το πώς είναι να εμπιστεύεσαι κάποιον» έχει εξομολογηθεί η ίδια για τον πρώην αγαπημένο της. Την ευθύνη για τον χωρισμό τους –ακόμη μια φορά– ανέλαβε ο Τζόνι Ντεπ. Όπως έχει αποκαλύψει, «είμαι εκείνος που πρέπει να πάρει την ευθύνη για το τι συνέβη. Ήταν δύσκολο να είσαι μαζί μου. Άφησα τη δουλειά μου να μπαίνει στη μέση και δεν της έδωσα την προσοχή που έπρεπε».

Τον Μάρτιο του 1997 με την Κέιτ Μος στην πρεμιέρα της ταινίας του Ντόνι Μπράσκο.

Η δημιουργία οικογένειας

Με τη Γαλλίδα ηθοποιό Βανέσα Παραντί γνωρίστηκαν το 1998 στη Γαλλία, στα γυρίσματα της ταινίας Η ένατη πύλη (1999), σε σκηνοθεσία Ρομάν Πολάνσκι. Μαζί απέκτησαν δύο παιδιά, την 23χρονη σήμερα Λίλι Ρόουζ και τον 20χρονο Τζακ, τα οποία, όπως έχει εξομολογηθεί, αποτελούν πάντα την απόλυτη προτεραιότητά του. «Η Βανέσα και τα παιδιά μου μου έδωσαν ζωή. Είναι μια υπέροχη μητέρα. Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από το να βλέπεις μια μητέρα με τα παιδιά της. Η οικογένειά μου είναι το μόνο αληθινό πράγμα που μου συνέβη. Τα υπόλοιπα ήταν απλά καπνός. Αυτή είναι η πραγματική ζωή». Τον Ιούνιο του 2012 ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους. Παρότι έμειναν σχεδόν 13 χρόνια μαζί, δεν παντρεύτηκαν ποτέ. «Ο γάμος έχει να κάνει με την ψυχή, την καρδιά και όχι με ένα κομμάτι χαρτί» έχει πει ο Τζόνι Ντεπ.

Με τη Βανέσα Παραντί,

Φωτογραφίες; Getty images/Ideal image

Διαβάστε περισσότερα θέματα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με Τα Νέα Σαββατοκύριακο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ