Ένας από τους πιο διάσημους ηθοποιούς επανέρχεται με την νέα ταινία πολυαναμενόμενη Top Gun: Maverick. Η ταραχώδης ζωή του Τομ Κρουζ έρχεται ξανά στο προσκήνιο, τα μεγάλα του πάθη, οι έρωτες αλλά και η μεγάλη του αδυναμία στη Σαϊεντολογία.

«Δεν σου λέει κάποιος πώς να ζεις τη ζωή σου», έχει πει ο Τομ Κρουζ αναφερόμενος στη συγκεκριμένη θρησκεία της οποίας αποτελεί εξέχον μέλος. «Είναι μια εξερεύνηση του εαυτού σου. Δεν με επηρεάζει αν την αποκαλούν αίρεση». Σε άλλη αναφορά του τονίζει: «Εμείς είμαστε ο δρόμος για την ευτυχία. Μπορούμε να φέρουμε ειρήνη και να ενώσουμε κουλτούρες». Η πρώτη του σύζυγος, Μίμι Ρότζερς, ήταν εκείνη που τον έφερε σε επαφή με τη σαϊεντολογία. «Είναι κάτι που με έχει βοηθήσει απίστευτα στη ζωή μου. Είμαι σαϊεντολόγος για 30 χρόνια. Χωρίς αυτήν δεν θα βρισκόμουν εδώ που είμαι» έχει πει στο παρελθόν για την «όμορφη θρησκεία» όπως την έχει χαρακτηρίσει και για την οποία δηλώνει ιδιαίτερα υπερήφανος.

Τον Μάρτιο του 1989 με τη Μίμι Ρότζερς.

Το παράδοξο είναι πως ο ίδιος μεγάλωσε ως ένας πιστός χριστιανός ενώ έφτασε μέχρι το σημείο να σκέφτεται να γίνει ιερέας. «Το βράδυ πριν κοιμηθώ, μου αρέσει να διαβάζω τη Βίβλο» είχε αποκαλύψει στο παρελθόν, πολύ πριν ασπαστεί τη σαϊεντολογία. «Το να είσαι σαϊεντολόγος σημαίνει ότι όταν περνάς δίπλα από ένα ατύχημα δεν είσαι σαν οποιονδήποτε άλλο, γιατί ξέρεις ότι πρέπει να κάνεις κάτι για αυτό. Ξέρεις ότι είσαι ο μόνος που πραγματικά μπορεί να βοηθήσει» είναι μόνο κάποια από τα λόγια του.

Τον Νοέμβριο του 2007 με την αδελφή του Λι Αν και τη μητέρα τους Μέρι Λι σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως κρατάει χαμηλό προφίλ ως προς την πίστη του και τις θέσεις του στη σαϊεντολογία, σε μια προσπάθεια να ελέγξει τη δημόσια εικόνα του που όλα αυτά τα χρόνια δεν σταμάτησε ποτέ να δέχεται βέλη. Η απάντησή του; «Ο καθένας μας πρέπει να αποφασίζει τι είναι αληθινό και πραγματικό για τον εαυτό του».

Τον Ιούνιο του 2004 στο γήπεδο Dodger του Λος Άντζελες, όπου ήταν λαμπαδηδρόμος.

Φωτογραφίες: Getty image/Ideal Image

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με Τα Νέα Σαββατοκύριακο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ