Από τους μεγαλύτερους σταρ του Χόλιγουντ, ο Τομ Κρουζ φέρνει ξανά στη μεγάλη οθόνη τον Μάβερικ. Ο ριψοκίνδυνος πιλότος του Top Gun, Πιτ Μίτσελ (Μάβερικ) επιστρέφει 36 χρόνια μετά. Η πρεμιέρα της ταινία Top Gun: Maverick στις Κάννες αλλά και στο Λονδίνο με παρόντες τους πρίγκιπα Γουίλιαμ και τη δούκισσα Κάθριν σίγουρα σημαίνει πως αυτή είναι ταινία είναι ένα ορόσημο.

«Ήμουν πάντα το παιδί με τα λάθος παπούτσια και τη λάθος προφορά» θα πει για τα παιδικά του χρόνια που κατά γενική ομολογία δεν ήταν εύκολα. Σήμερα έχει φανατικούς fans και μια προσωπική ζωή που δεν περνά απαρατήρητη. Την ίδια στιγμή η κάθε του δήλωση μοιάζει να είναι ζυγισμένη προσεκτικά σαν το σενάριο μιας καλοστημένης ταινίας.

To 1982 στα γυρίσματα της ταινίας «Αουτσάιντερς, επαναστάτες χωρίς αύριο» σε σκηνοθεσία Φράνσις Φορντ Κόπολα. Για τις ανάγκες του ρόλου αφαίρεσε την μπροστινή θήκη των δοντιών του.

Οι νεανικοί έρωτες

Όπως έχει εξηγήσει και ο ίδιος, το να μεγαλώνεις σε ένα σπίτι γεμάτο γυναίκες είχε αρκετά πλεονεκτήματα. Ένιωθε ότι γνώριζε καλύτερα τη γυναικεία φύση. Δημιούργησε την πρώτη του σχέση με την Νταϊάνα Κοξ το 1979. Συναντήθηκαν στον χορό του σχολείου στο Νιου Τζέρσι και η χημεία μεταξύ τους ήταν έντονη. Η ίδια, χρόνια αργότερα, θα πει για τη σχέση τους που κράτησε δύο χρόνια: «Είχα αμέσως το αίσθημα ότι αρέσουμε ο ένας στον άλλο. Εκείνη τη νύχτα αρχίσαμε να βγαίνουμε. Ήθελα να γνωρίσω κι άλλους ανθρώπους τη δεδομένη στιγμή και εκείνος έγινε πολύ ζηλιάρης, υπερπροστατευτικός και δεν ήμουν συνηθισμένη σε κάτι τέτοιο». Στη συνέχεια, στη ζωή του μπήκε η ηθοποιός Μέλισα Γκίλμπερτ με την οποία ήταν μαζί για λίγο καιρό. Όπως έχει δηλώσει η ίδια, «στην πραγματικότητα όταν έβγαινα μαζί του ήταν ακόμα ο Τομ Μαπόδερ. Εκείνη την περίοδο είχε μόλις μετακομίσει στο Λος Άντζελες και εγώ ήμουν 17 ετών. Η σχέση μας δεν ήταν σεξουαλική. Φιλούσε πολύ ωραία αλλά ήταν ένας ανερχόμενος ηθοποιός χωρίς χρήματα. Μάλιστα του είχα αγοράσει το πρώτο σετ πιάτων για το σπίτι του».

Οι σκοτεινές μπίζνες ενός πρωτάρη

Λίγα χρόνια αργότερα σε μια οντισιόν στο Λος Άντζελες γνώρισε την ηθοποιό Χέδερ Λοκλίαρ. Εκείνη δεν είχε καθόλου φίλους στην πόλη οπότε αποφάσισε να βγει μαζί του. «Στην ταινία του Οι σκοτεινές μπίζνες ενός πρωτάρη κάνει έναν χορό με τα εσώρουχά του. Χορεύαμε σε ένα κλαμπ και έκανε το ίδιο χορευτικό. Δεν ήξερα πώς να αντιδράσω. Ήταν παράξενο οπότε κάθισα κάτω» θα αναφέρει αργότερα η Αμερικανίδα ηθοποιός για το πρώτο και τελευταίο τους ραντεβού.

Το 1982 με τη Χέδερ Λοκλίαρ κατά τη διάρκεια γυρίσματος τηλεοπτικής εκπομπής.

Τρεις γάμοι , τρία διαζύγια

Από το 1987 μέχρι το 1990 υπήρξε παντρεμένος με την ηθοποιό Μίμι Ρότζερς. «Τη γνώρισα σε ένα δείπνο περίπου έναν χρόνο πριν ξεκινήσω τα γυρίσματα του Top Gun. Έβγαινε με έναν φίλο και σκέφτηκα ότι ήταν ιδιαίτερα έξυπνη» είχε δηλώσει σε συνέντευξή του το 1986. «Από τότε που είμαι μαζί της άνοιξαν οι ορίζοντές μου ως άνθρωπος. Με βοήθησε, πιστεύω, να γίνω καλύτερος ηθοποιός. Μοιραζόμαστε τα πάντα. Νοιάζομαι για τη γυναίκα μου περισσότερο από οτιδήποτε στον κόσμο. Την αγαπώ. Δεν ήμουν ξανά ερωτευμένος στη ζωή μου» έλεγε σε συνέντευξή του λίγες μόνο μέρες πριν ανακοινωθεί ο χωρισμός τους.

Για τον Τομ Κρουζ, ο δεύτερος γάμος ήρθε πολύ γρήγορα. Με τη Νικόλ Κίντμαν γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της ταινίας Μέρες κεραυνού (1990), όπου συμπρωταγωνιστούσαν και παντρεύτηκαν την παραμονή των Χριστουγέννων του ίδιου έτους. «Ήταν αυτή η ιδιαίτερη σύνδεση όταν ανα-
γνωρίζεις την αδελφή ψυχή σου. Είναι ένας άνθρωπος που έχει κατανόηση. Ήταν σαν όλη μου η ζωή
να είχε ξεκινήσει για μένα» είχε εξομολογηθεί για τη δεύτερη σύζυγό του.

Τον Μάιο του 1992 με τη δεύτερη σύζυγό του Νικόλ Κίντμαν στο κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών.

Κατά τη διάρκεια του γάμου τους υιοθέτησαν δυο παιδιά, την Ιζαμπέλα και τον Κόνορ, ενώ ο χωρισμός τους ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο του 2001. «Εκείνη και εγώ γνωρίζουμε το γιατί. Είναι η μητέρα των παιδιών μου και της εύχομαι τα καλύτερα» ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Τομ Κρουζ μιλώνας για το τέλος του γάμου τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι την περίοδο του χωρισμού τους η Νικόλ Κίντμαν είχε μια εξωμήτρια κύηση, την οποία η ίδια δεν είχε αντιληφθεί, και κατέληξε σε αποβολή.

Τον Ιανουάριο του 1996 το διάσημο ζευγάρι με τα υιοθετημένα παιδιά τους, Ιζαμπέλα και Κόνορ, στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ

Κεφάλαιο: Πενέλοπε Κρουζ

Με την Πενέλοπε Κρουζ γνωρίστηκαν στην ταινία Vanilla Sky (2001) στην οποία πρωταγωνιστούσαν.
Μάλιστα, τα γυρίσματα ξεκίνησαν την περίοδο που ο Τομ Κρουζ ήταν ακόμα παντρεμένος με τη Νικόλ Κίντμαν ενώ όταν ολοκληρώθηκαν το ζευγάρι είχε χωρίσει. «Δεν ερωτεύομαι ποτέ κάποιον με τον οποίο συνεργάζομαι» είχε πει στο παρελθόν η Πενέλοπε Κρουζ τονίζοντας ότι ο έρωτάς τους ξεκίνησε μετά το τέλος των γυρισμάτων της ταινίας. Τον Ιούλιο του 2001, λίγους μήνες μετά την επισημοποίηση του διαζυγίου του, οι δυο τους ξεκίνησαν να βγαίνουν τροφοδοτώντας τα διεθνή ΜΜΕ. Έμειναν μαζί σχεδόν 3 χρόνια, με ανθρώπους από το στενό τους περιβάλλον να αναφέρουν απλά ότι η σχέση τους έκανε τον κύκλο της και η απόφαση του χωρισμού ήταν αμοιβαία.

Με την Πενέλοπε Κρουζ στα γυρίσματα της ταινίας Vanilla Sky στη Νέα Υόρκη.

Ο γάμος με τη μεγαλύτερη θαυμάστριά του

Η πρώτη επίσημη εμφάνιση με την Κέιτι Χολμς έγινε το 2005 ενώ λίγο αργότερα ο Τομ Κρουζ χοροπηδώντας στον τηλεοπτικό καναπέ της Όπρα Γουίνφρεϊ γελούσε και έλεγε φωνάζοντας πόσο ερωτευμένος είναι – κάτι που έγινε αντικείμενο σάτιρας.

Τον Νοέμβριο του 2006 παντρεύτηκε με την Κέιτι Χολμς, σε μια παραμυθένια τελετή, στο Castello Odescalchi της Ρώμης. Πάνω: Τον Ιούνιο του 2005 αντάλλαξε ένα παθιασμένο φιλί με

Ο αρραβώνας τους δεν άργησε να ανακοινωθεί ενώ εκείνη για χάρη του ασπάστηκε τη σαϊεντολογία. Η κόρη τους Σούρι ήρθε στον κόσμο τον Απρίλιο του 2006. Μάλιστα, ήταν τόσο εκστασιασμένος με τον ερχομό της που κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της Κέιτι Χολμς αγόρασε ένα μηχάνημα υπερήχων για να μπορεί να βλέπει το έμβρυο κάθε μέρα στο σπίτι. Ο τρίτος γάμος του Τομ Κρουζ πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς στην Ιταλία. Έξι χρόνια αργότερα, το 2012, πήραν διαζύγιο με την Κέιτι Χολμς να αναφέρει ως βασική αιτία χωρισμού τους πως ήθελε να προστατεύσει το παιδί της από τη σαϊεντολογία, από την οποία εκείνη και η Σούρι έπαψαν να είναι οπαδοί. Μάλιστα μετά το 2012 η μέχρι τότε πολυφωτογραφημένη σχέση με τη βιολογική του κόρη έπαψε να υφίσταται ενώ, όπως αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα, ο Τομ Κρουζ έχει να δει τη Σούρι από τότε που εκείνη ήταν 7 ετών.

Φωτογραφίες: Getty images/Ideal Image

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με Τα Νέα Σαββατοκύριακο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ