Είναι γνωστό πως η Αλίκη Βουγιουκλάκη λάτρευε τη θάλασσα και από το 1971, όταν απέκτησε το δικό της εξοχικό στον Θεολόγο, τα περισσότερα καλοκαίρια της τα πέρασε εκεί. Βέβαια είχε πάντα την υποχρέωση μιας παράστασης, ωστόσο τα Δευτερότριτα παρέα με αγαπημένους φίλους και συνεργάτες αφηνόταν στη δροσιά της καταγάλανης θάλασσας, φορώντας ένα ψάθινο καπέλο κι ένα παρεό, πλατσουρίζοντας από το πρωί έως το βράδυ στα κρυστάλλινα νερά του Ευβοϊκού και κάνοντας αδιάκοπα ηλιοθεραπεία. Κι όταν λέμε ηλιοθεραπεία, εννοούμε μόνο στο σώμα και ποτέ στο πρόσωπο. Το πρόσωπο πάντα προστατευμένο από τον ήλιο. Συμβουλή του μακιγιέρ της Σταύρου Κελεσίδη από τα χρόνια της Φίνος Φιλμ.

Λέγεται πως ο Δήμος τής είχε παραχωρήσει μπροστά από την ιστορική βίλα της ιδιωτική παραλία-τιμής ένεκεν, ώστε να μπορεί η εθνική σταρ να κάνει τα μπάνια της ανενόχλητη, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα και τα φλας των παπαράτσι. Ιστορικές έχουν μείνει οι φωτογραφίσεις στο εξοχικό της στον Θεολόγο που στόλιζαν τα εξώφυλλα των περιοδικών για δεκαετίες. Εκεί η ίδια μεταμορφωνόταν σε μια άλλη Αλίκη. Υπέροχη οικοδέσποινα, απλή, περιποιητική, φιλόξενη.

Πατώντας το πόδι της στον Θεολόγο η Αλίκη Βουγιουκλάκη πετούσε σε μια γωνιά τις γόβες της και περπατούσε όλη την ημέρα ξυπόλυτη. Σκαρφάλωνε σβέλτα στα κεραμίδια για να προλάβει την ανατολή του ήλιου και να εγκαταλείψει το βλέμμα της στο απέραντο γαλάζιο του ορίζοντα. Η ίδια είχε δηλώσει: «Στο σπίτι μου στον Θεολόγο φορτίζομαι, ενθουσιάζομαι, κολυμπάω, βλέπω το ηλιοβασίλεμα, κάθομαι στο μπαλκόνι μου πολλές φορές μέχρι να χαράξει και να γίνει ο ουρανός σαν…. νερωμένο ουζάκι».

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με Τα Νέα Σαββατοκύριακο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ