Το 2010 η Σακίρα ερμήνευσε το επίσημο τραγούδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου που διεξαγόταν στη Νότια Αφρική. Εκεί κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων συνάντησε, γοητεύτηκε και ερωτεύτηκε τον κατά 10 χρόνια μικρότερό της τότε άσο της Μπαρτσελόνα, Ζεράρ Πικέ.

«Κάποια στιγμή είχα χάσει την πίστη μου. Είχα ξεκινήσει να σκέφτομαι ότι δεν υπάρχει Θεός. Και ξαφνικά συνάντησα τον Ζεράρ και ο ήλιος ανέτειλε. Είμαι μαζί του γιατί είναι ο πιο καταπληκτικός άνθρωπος που έχω συναντήσει» ήταν τα λόγια αγάπης με τα οποία αναφερόταν στον σύντροφό της και μετέπειτα πατέρα των δύο παιδιών της, του 9χρονου Μίλαν και του 7χρονου Σάσα. Το ζευγάρι δεν παντρεύτηκε ποτέ.

Το 2014 στα Billboard Music Awards στο Λας Βέγκας.

«Ο γάμος με φοβίζει πάρα πολύ. Δεν θέλω να με βλέπει σαν τη σύζυγο, αλλά σαν το κορίτσι του, σαν την ερωμένη του, σαν το απαγορευμένο φρούτο. Θέλω να ξέρει ότι, ανάλογα με τη συμπεριφορά του, όλα είναι πιθανά» έχει πει για εκείνον και την ανάγκη της να διατηρείται η φλόγα στη σχέση τους. Ίσως αυτός να ήταν ο λόγος που κάποιες φορές η ίδια ήταν δεκτική στη ζήλια του. «Είναι πολύ κτητικός. Και από τη στιγμή που δεν με αφήνει να κάνωβιντεοκλίπ με άντρες, πρέπει να τα κάνω με γυναίκες. Είναι ξεκάθαρο στη σχέση μας ότι δεν μπορώ να κάνω αυτά τα γυρίσματα. Δεν είναι καν θέμα συζήτησης. Δεν έχω πρόβλημα, μου αρέσει ότι προστατεύει την περιοχή του». Και παρόλο που η σχέση τους είχε ξεκινήσει σαν ένα σύγχρονο παραμύθι, η ευτυχία τους δεν κράτησε πολύ. «Με λύπη επιβεβαιώνουμε την είδηση ότι χωρίζουμε» ανέφερε η κοινή, λιτή ανακοίνωση του πρώην ζευγαριού τον περασμένο Ιούνιο γνωστοποιώντας τον χωρισμό τους μετά από 12 χρόνια σχέσης.

Το καλοκαίρι του 2011 με τον Ζεράρ Πικέ στη Μύκονο.

«Αντάλλαξες ένα Rolex με ένα Casio»

Στο τελευταίο της single BZRP Music Sessions #53, μια συνεργασία με τον Αργεντινό DJ Bizarrap, η ίδια εκτόξευσε αιχμές κατά του πρώην αγαπημένου της, αφήνοντας υπονοούμενα για την τωρινή σύντροφό του, η οποία έγινε η αιτία του χωρισμού τους. Το σχεδόν βιογραφικό τραγούδι κυκλοφόρησε στις 11 Ιανουαρίου, ενώ μέχρι σήμερα έχει φτάσει τις 158.207.252 προβολές στο Υou Τube. «Μπορώ να πω ότι είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα ό,τι αισθάνομαι και ό,τι περνάω αντικατοπτρίζεται στους στίχους που γράφω, στα βίντεο που φτιάχνω» σχολίασε η Σακίρα για τη μουσική της. Οι στίχοι του συγκεκριμένου τραγουδιού περιγράφουν με έναν αρκετά ξεκάθαρο τρόπο μια γυναίκα που την απάτησε ο σύντροφός της. Μοιάζουν με ένα γράμμα προς τον Ζεράρ Πικέ, μια ανάγκη της ίδιας να βάλει τη δική της τελεία σε αυτό το σημαντικό κεφάλαιο της ζωής της. «Δεν θα επιστρέψω σε σένα, ακόμη κι αν κλάψεις ή με παρακαλέσεις. Δεν είναι δικό μου λάθος αν σε κριτικάρουν. Νόμιζες ότι θα με πληγώσεις, αλλά με έκανες πιο δυνατή. Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην αγάπη και στο μίσος. Σου εύχομαι “καλή τύχη” με την υποτιθέμενη αντικαταστάτριά μου. Δεν ξέρω καν τι σου συνέβη. Αντάλλαξες μια Ferrari με ένα Twingo. Αντάλλαξες ένα Rolex με ένα Casio. Είμαι πολύ καλή για σένα και για αυτό είσαι με κάποια σαν εσένα».

Το 2019 με τους γιους τους, Μίλαν και Σάσα.

Η ζωή μετά τον χωρισμό

Είμαι ενθουσιασμένη όχι μόνο για τη μουσική που θα μοιραστώ με τους ανθρώπους που την περιμένουν, αλλά και για το πόσο σημαντική ήταν η όλη διαδικασία για μένα καθώς ήταν άκρως θεραπευτική. Πιστεύω ότι όλοι έχουν τους δικούς τους μηχανισμούς για να διαχειριστούν το πένθος, το στρες. Όλοι περνάμε δύσκολα στη ζωή μας. Αλλά στη δική μου περίπτωση πιστεύω ότι το να γράφεις μουσική είναι να σαν πηγαίνεις στον ψυχίατρο, αλλά πιο φτηνά. Με βοηθάει να επεξεργάζομαι τα συναισθήματά μου και να τα καταλαβαίνω αλλά και να επουλώνω τις πληγές μου. Είναι το καλύτερο φάρμακο. Η μουσική είναι σωσίβια λέμβος. Σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της ζωής μου, τις πιο σκοτεινές ώρες μου, η μουσική μού έδωσε φως. Τα πράγματα ήταν δύσκολα, όχι μόνο για μένα, αλλά και για τα παιδιά μου. Απίστευτα δύσκολα. Οι παπαράτσι είχαν στρατοπεδεύσει όλη μέρα έξω από το σπίτι μου. Δεν μπορούσαμε να πάμε μια βόλτα στο πάρκο όπως μια φυσιολογική οικογένεια ή να πάμε για παγωτό ή να κάνουμε οτιδήποτε χωρίς να μας ακολουθούν. Ήταν δύσκολο. Προσπάθησα να καλύψω την κατάσταση μπροστά στα παιδιά μου για να τα προστατεύσω γιατί αυτή είναι αποστολή μου στη ζωή. Ακούν όμως διάφορα στο σχολείο από τους φίλους τους ή έρχονται σε επαφή με δυσάρεστες ειδήσεις στο Διαδίκτυο κι αυτό τα επηρεάζει. Ανεξάρτητα από το πού έφτασαν τα πράγματα ή με το πώς ο Ζεράρ κι εγώ αισθανόμαστε ο ένας για τον άλλο ως πρώην σύντροφοι, είναι ο πατέρας των παιδιών μου. Έχουμε μια δουλειά να κάνουμε για αυτά τα δύο απίστευτα αγόρια και έχω πίστη ότι θα βρούμε τι είναι καλύτερο για το μέλλον τους, τα δικά τους όνειρα στη ζωή και ποια είναι η δίκαιη λύση για όλους τους εμπλεκόμενους» αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, στο περιοδικό Elle, μιλώντας πρώτη φορά μετά την ανακοίνωση του χωρισμού της.

Φωτογραφίες: AFP/Zuma/Ideal Image, Getty Images/Ideal Image, Papadakis Press, Instagram

Από το περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με Τα Νέα Σαββατοκύριακο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ