Μετά το πρόσφατο σκάνδαλο και τις κατηγορίες περί αιμομιξίας που τελικά αποσύρθηκαν, η ζωή του Ρίκι Μάρτιν ήρθε ξανά στο φως της δημοσιότητας. Τώρα πλέον έχει αφοσιωθεί στη στήριξη του συζύγου και των τεσσάρων παιδιών τους. Άλλωστε η οικογένεια ήταν πάντα η προτεραιότητα του Πορτορικανού σταρ.

Ο πατέρας του ήταν ψυχολόγος και η μητέρα του λογίστρια. Οι γονείς του πήραν διαζύγιο όταν εκείνος ήταν μόλις 2 ετών, όμως διατήρησαν μια σχετικά φιλική σχέση. «Δεν χρειάστηκε ποτέ να αποφασίσω για το ποιον αγαπούσα περισσότερο. Ήμουν πάντα ευτυχισμένος» έχει εξομολογηθεί ο Ρίκι Μάρτιν για τα πρώτα χρόνια της ζωής του.

Το 1988 σε ξενοδοχείο του Λος Άντζελες κατά τη διάρκεια περιοδείας του με το συγκρότημα Menudo.

Μάλιστα, μετά τον χωρισμό τους και οι δυο γονείς του ξαναπαντρεύτηκαν, με αποτέλεσμα ο ίδιος να έχει 5 ετεροθαλή αδέλφια. Το ταλέντο του ήταν κάτι παραπάνω από προφανές από πολύ νωρίς. Ξεκίνησε να τραγουδάει από τα 6 του χρόνια, ενώ με την υποστήριξη του πατέρα του πήγαινε σε διάφορες οντισιόν. Μέχρι τα 11 του είχε πρωταγωνιστήσει σε 11 διαφημιστικά. «Κάθε φορά που έκανε οντισιόν έπαιρνε τη δουλειά. Είχε απίστευτη ικανότητα» έχει πει ο πατέρας του Ενρίκε. To 1984, μετά από δύο αποτυχημένες οντισιόν, κατάφερε να γίνει το νεότερο μέλος του επιτυχημένου λάτιν συγκροτήματος Menudo (με πωλήσεις 20 εκατομμυρίων δίσκων). «Τη μια μέρα πήγαινα στο πάρκο με το ποδήλατό μου και την επόμενη εμφανιζόμουν μπροστά σε 200.000 ανθρώπους. Η αλήθεια είναι ότι κάθε φορά που βρίσκομαι μπροστά σε κοινό, είτε είναι 20 άτομα είτε χιλιάδες, αισθάνομαι πάλι την ενέργεια που με απορροφούσε στα νεανικά μου χρόνια, στις οικογενειακές συγκεντρώσεις» έχει αποκαλύψει ο ίδιος.

Το κεφάλαιο πατρότητα

Σήμερα, στα 50 του χρόνια, ο Ρίκι Μάρτιν είναι ένας αφοσιωμένος πατέρας τεσσάρων παιδιών. Τα πρώτα του παιδιά, τα δίδυμα Ματέο και Βαλεντίνο, τα απέκτησε το 2008. «Δεν ξέρω κάτι άλλο. Αυτό είναι το ταξίδι που έχω αποφασίσει να ζήσω. Πήρα την απόφαση να φέρω τα παιδιά μου σε
αυτό τον κόσμο και δεν ήταν καθόλου δύσκολο. Ό,τι κάνω, όποια απόφαση παίρνω βασίζεται σε εκείνα και το δικό τους καλό» έχει αναφέρει μιλώντας για τα παιδιά του, τα οποία για εκείνον είναι η απόλυτη προτεραιότητά του.

Τον Αύγουστο του 2009 στο Μαϊάμι με τα δίδυμα παιδιά του, Ματέο και Βαλεντίνο.

Μάλιστα, σε συνέντευξή του το 2014 είχε αποκαλύψει ότι τα 6χρονα τότε δίδυμα τον ρωτούσαν για τον τρόπο που γεννήθηκαν: «Ένα πράγμα που υποσχέθηκα στον εαυτό μου είναι να είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί τους. Όποτε ρωτούν κάτι, θα απαντήσω με την αλήθεια. Όταν με ρωτούν για το ότι έχουν δύο μπαμπάδες, τους λέω ότι είμαστε μέρος μια μοντέρνας οικογένειας. Αυτή είναι μια όμορφη αίσθηση ελευθερίας».

Από το 2008 μέχρι το 2014 o Λατίνος σταρ ήταν σε σχέση με τον χρηματιστή Κάρλος Γκονζάλεζ Αμπέλα. Δύο χρόνια αργότερα γνώρισε τον Σουηδό εικαστικό συριακής καταγωγής Χουάν Γιόζεφ, με τον οποίο παντρεύτηκαν μυστικά το 2017. «Γνωριστήκαμε μέσω της Τέχνης. Εγώ είμαι συλλέκτης και εκείνος ζωγράφος με άψογο γούστο. Οπότε ξεκίνησα να αναζητώ οτιδήποτε είχε να κάνει με Τέχνη, είδα τη δική του και τρελάθηκα γιατί λατρεύω αυτό που κάνει. Είναι τόσο αυθεντικό. Ήρθα σε επαφή μαζί του και μετά “συνέλεξα” εκείνον». Ο έρωτάς τους αποτέλεσε κίνητρο για να μεγαλώσει η οικογένειά τους. Έτσι, το 2018 ήρθαν στον κόσμο η κόρη τους Λουτσία και ο γιος τους Ρεν.

Φωτογραφίες: Getty Images/Ideal Image, Backgrid/Zuma/Alamy/Visual Hellas/Instagram

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με Τα Νέα Σαββατοκύριακο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ