Η Ρακέλ Γουέλς άφησε την τελευταία της πνοή στις 15 Φεβρουαρίου στο σπίτι της στο Λος Άντζελες στα 82 της χρόνια.

Η Ρακέλ Γουέλς τον Μάιο του 2017 στους δρόμους του Μπέβερλι Χιλς.

«Ο Τζέιμς Γουέσλεϊ ήταν πανέμορφος και άνετος. Είχε μαύρα κυματιστά μαλλιά, πράσινα μάτια. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη μέρα που τον συνάντησα στο μάθημα Αμερικανικής κυβέρνησης. ”Ποιος είναι αυτός” σκέφτηκα. Με κοίταξε και μου χαμογέλασε. Η έλξη ήταν ακαριαία. Ήμασταν και οι δύο 15. Από το πρώτο λεπτό που τον είδα ήξερα μέσα μου ότι ήταν γραφτό να αποκτήσω τα παιδιά του. Στο συναισθηματικό, ρομαντικό, νεαρό μυαλό μου είχα κολλήσει μαζί του σαν να ήταν ο ένας και μοναδικός. Βρισκόμουν στον Παράδεισο. Ο Τζιμ ήταν η πρώτη πραγματική μου αγάπη με όλα όσα αυτό περιλαμβάνει. Και παρ’ όλα αυτά, χρόνια αργότερα συνειδητοποίησα ότι ήμουν εγώ εκείνη που τον είχε ανάγκη με αποτέλεσμα να του αποδίδω συγκεκριμένα προτερήματα τα οποία στην πραγματικότητα δεν τα είχε. Ο Τζιμ αντιπροσώπευε τον όμορφο νεαρό πρίγκιπα που φαντασιωνόμουν ότι θα ερχόταν να με σώσει. Ήταν το αντίδοτο του σκληρού πατέρα μου», είχε δηλώσει η Ρακέλ Γουέλς.

Τον Μάρτιο του 1966, ανάμεσα στον Γούντι Άλεν και τον Τζέιμς Φοξ, χαιρετά τη βασίλισσα Ελισάβετ στην πρεμιέρα της ταινίας «Γεννημένη ελεύθερη» στη Λέτσεστερ Σκουέαρ του Λονδίνου.
Με τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ το 1977 στην τελετή απονομής των «Χρυσών Σφαιρών».
To 1965, με τον Ισπανό ζωγράφο Σαλβαντόρ Νταλί μπροστά από το αφηρημένο πορτρέτο της.
Στο κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών τον Μάιο του 1966.

«Δεν μου ζητούσε πολλά αλλά με έλουζε με τρυφερότητα από την οποία ήμουν στερημένη. Δεν μπορούσα να ξεπεράσω τα όρια και να έχω ερωτικές σχέσεις μαζί του. Δεν μπορούσα να σπάσω το ταμπού. Τα περισσότερα κορίτσια τότε ήμασταν παρθένες και εγώ δεν αποτελούσα εξαίρεση. Με τον Τζιμ χωρίζαμε και τα ξαναβρίσκαμε συνέχεια. Ο καιρός πέρασε. Παράτησα το πανεπιστήμιο και κάποια στιγμή, το 1959, παντρευτήκαμε στο Λας Βέγκας. Η μητέρα μου δεν είχε χαρεί πολύ και ο πατέρας μου ήταν έξαλλος. Έκανα κάτι για τη δική μου ικανοποίηση ενάντια στις επιθυμίες του πατέρα μου. Λίγους μήνες μετά τον γάμο έμεινα έγκυος στον πρώτο μου γιο, τον Ντέιμον, και δύο χρόνια αργότερα ήρθε η κόρη μου, η Τάνι. Δεν ήξερα αν ήθελα να επικεντρωθώ στη σχέση μου με τον Τζιμ ή να ακολουθήσω τη φιλοδοξία μου για μια καριέρα. Δεν είχα σκεφτεί ποτέ ότι πρέπει να ζητήσω συναίνεση για να ακολουθήσω την καρδιά μου, το μυαλό μου, το ένστικτό μου. Ο χωρισμός μου με τον Τζιμ παραμένει η πιο επώδυνη απόφαση της ζωής μου. Ήμασταν και οι δύο όμως πάρα πολύ νέοι».

Το 1983, με τον τότε σύζυγό της Αντρέ Γουέινφελντ στο Gothic Theater του Κολοράντο.
Το 2000, στο Λος Άντζελες με τον τέταρτο σύζυγό της Ρίτσαρντ Πάλμερ.
Τον Μάιο του 1994, με τον σύντροφό της Ρόμπερτ Μουρ σε φιλανθρωπική εκδήλωση στην Καλιφόρνια.

Φωτογραφίες: Getty Images/Ideal Image, Alamy/Zuma/Visual Hellas

Από το περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με Τα Νέα Σαββατοκύριακο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ