Η μίνι σειρά οκτώ επεισοδίων με τίτλο Pam and Tommy θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου από την αμερικανική συνδρομητική πλατφόρμα Hulu και περιγράφει την ιστορία του περιπετειώδους δεσμού της Καναδής σταρ Πάμελα Άντερσον και του πρώτου της συζύγου, Τόμι Λι. Οι δυο τους, πίσω στο μακρινό 1995, είχαν γίνει οι πρωταγωνιστές ενός ροζ βίντεο που έκανε τον γύρο του κόσμου. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους της σειράς η Λίλι Τζέιμς και ο Σεμπάστιαν Σταν μεταφέρουν το κοινό στη δεκαετία του 1990, σε μια προσπάθεια να αποτυπώσουν την ιδιαίτερη σχέση της Πάμελα Άντερσον με τον ελληνικής καταγωγής Τόμι Λι.

Η Λίλι Τζέιμς και ο Σεμπάστιαν Σταν, σε μια σκηνή από τη σειρά Pam & Tommy. Οι δυο ηθοποιοί υποδύονται την Πάμελα Άντερσον και τον Τόμι Λi.

Η μεταφορά της ζωής της Καναδής σταρ στη μικρή οθόνη την έχει ενοχλήσει αλλά αποτελεί το πιο ευφάνταστο σενάριο. Σεξουαλικές κακοποιήσεις, γάμοι και σχέσεις που έγιναν πρωτοσέλιδο, πολύκροτα διαζύγια κι ένα ροζ βίντεο.

Κάθε αρχή και δύσκολη

Η Πάμελα Ντενίζ Άντερσον γεννήθηκε την 1η Ιουλίου του 1967 στο Βανκούβερ του Καναδά. Ο πατέρας της ήταν τεχνίτης και η μητέρα της σερβιτόρα, ενώ έχει έναν μικρότερο αδελφό. Τα πράγματα δεν ήταν εύκολα για εκείνη, αφού ο πατέρας της ήταν αλκοολικός, ενώ η μητέρα της για να αντεπεξέλθουν οικονομικά εργαζόταν σε δύο δουλειές. Στήριγμά της υπήρξε πάντα ο αδελφός της, Tζέρι. «Πάντα ήμουν πολύ θετικός άνθρωπος, η αιώνια οπτιμίστρια. Ο αδελφός μου είναι ο καλύτερός μου φίλος σε όλη μου τη ζωή και με ξέρει καλύτερα από τον καθέναν» έχει παραδεχτεί. «Δεν είχα εύκολη παιδική ηλικία. Παρότι οι γονείς μου ήταν καλοί, όταν ήμουν 6 ετών –μέχρι και τα 10 μου– με παρενοχλούσε σεξουαλικά η νταντά μου» είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή της το 2014 περιγράφοντας την τραυματική εμπειρία σεξουαλικής κακοποίησης που υπέστη από εκείνη για τέσσερα ολόκληρα χρόνια. Όταν μάλιστα η εν λόγω νταντά σκοτώθηκε σε αυτοκινητικό δυστύχημα, η Πάμελα Άντερσον ένιωθε υπεύθυνη καθώς για πολλά χρόνια ευχόταν να πεθάνει. Και η βία δεν σταμάτησε να υπάρχει στη ζωή της. Όταν ήταν 12 ετών, είχε βιαστεί από έναν 25χρονο άντρα.

«Πήγα στο σπίτι του αγοριού μου. Ο μεγαλύτερος αδελφός του αποφάσισε ότι ήθελε να με μάθει ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, το οποίο εξελίχθηκε σε μασάζ πλάτης και μετά σε βιασμό. Αυτή ήταν η πρώτη μου ετερόφυλη σχέση. Εκείνος ήταν 25 και εγώ 12» έχει παραδεχτεί. Και η κακοποίησή της συνεχίστηκε όταν δύο χρόνια μετά ο τότε σύντροφός της τη βίασε μαζί με άλλους έξι φίλους του, οι οποίοι ήταν μέλη συμμορίας.

«Αποφάσισε ότι θα είχε πλάκα να με βιάσει μαζί με τους έξι φίλους του. Ήθελα να εξαφανιστώ από προσώπου γης, που σημαίνει ότι δυσκολεύτηκα πολύα εμπιστευτώ τους ανθρώπους» θα εξομολογηθεί η ίδια αργότερα. Στα χρόνια που ακολούθησαν πάλεψε με τους δαίμονές της προσπαθώντας να αντιμετωπίσει τα τραύματα του παρελθόντος και να προχωρήσει τη ζωή της. Όπως θα πει, «ό,τι έχω περάσει με έχει κάνει πιο δυνατή. Έχω πάρει πολλά μαθήματα για την υπομονή και το πώς να διαχωρίζεις τον εαυτό σου από τα σκουπίδια. Ένα από αυτά είναι ότι πρέπει να πιστεύεις ότι όλα είναι ευλογία, ακόμα και όταν φαίνονται αλλιώς. Μπορεί να τα καταφέρεις όταν εμπιστεύεσαι το γεγονός ότι γίνονται για κάποιον λόγο.

Τον Ιανουάριο του 1996 με τον Τόμι Λι στα American Music Awards ενώ ήταν έγκυος στο πρώτο της παιδί.
Τον Ιούλιο του 1995 σε χαλαρές στιγμές τους στην Καλιφόρνια.

Το σκάνδαλο με το Sex Tape

Κατά τη διάρκεια των διακοπών τους το 1995 είχαν βιντεοσκοπήσει τις σεξουαλικές τους συνευρέσεις, με τον Ραντ Γκοθέρ, έναν ηλεκτρολόγο, να κλέβει στη συνέχεια το επίμαχο ερωτικό βίντεο που είχε γυρίσει το ζευγάρι στο πλωτό σπίτι τους στη λίμνη Μιντ στο Κολοράντο των ΗΠΑ. Παρότι δεν κυκλοφόρησε μέσω του Ίντερνετ –όπως έγινε αρκετά χρόνια μετά– εκατομμύρια άνθρωποι είχαν τη δυνατότητα να το δουν. «Ήμασταν στο σπίτι εν μέσω εργασιών. Είχαμε ένα χρηματοκιβώτιο, πολύ μεγάλο, σχεδόν στο μέγεθος ενός ψυγείου. Όταν ρίξαμε τον τοίχο εκείνο, έλειπε και ο Τόμι αναρωτήθηκε πού είναι το χρηματοκιβώτιο. Πέρασαν εννέα μήνες για να καταλάβουμε ότι είχε κλαπεί. Δεν ήταν μόνο η ταινία, αλλά το μπικίνι με το οποίο είχαμε παντρευτεί, όλοι οι φελλοί της σαμπάνιας που είχαμε ανοίξει, πολλά όπλα του Τόμι και αρκετές κασέτες μας. Ήταν σουρεαλιστικό. Τα παιδιά μου μεγαλώνοντας πέρασαν δύσκολα στο σχολείο, τσακώθηκαν αρκετές φορές (σ.σ. λόγω του sex tape) αλλά είναι σκληρά παιδιά. Ήταν πολύ δύσκολο όταν η κασέτα κλάπηκε από το σπίτι μας. Ήμουν έγκυος στον Ντίλαν εκείνη την περίοδο και έπρεπε να πάω στο δικαστήριο και όλο αυτό ήταν φοβερά αγχωτικό. Ήταν μια τόσο έντονη εισβολή. Μια τόσο δύσκολη κατάσταση. Σίγουρα κατέστρεψε τον γάμο μου, την οικογένειά μου, αλλά το ξεπεράσαμε. Δεν κερδίσαμε ποτέ χρήματα από όλο αυτό και ούτε εγώ αλλά ούτε και ο Τόμι το είδαμε ποτέ. Ήταν μια εμπειρία που μας έμαθε πολλά». Με αυτά τα λόγια θα περιγράψει η Καναδή ηθοποιός τις μέρες αυτές και όσα επακολούθηκαν.

Η εταιρεία Internet Entertainment Group ήταν εκείνη που πήρε το 1998 το επίμαχο βίντεο, το οποίο και διέθετε προς πώληση έναντι του ποσού των 15 δολαρίων, κατατάσσοντάς το στο πορνογραφικό υλικό με τις περισσότερες πωλήσεις στην Αμερική. «Δεν έβγαλα ούτε ένα δολάριο. Είναι μια περιουσία που κλάπηκε. Κάναμε μια συμφωνία για να σταματήσει η απάτη» είχε πει σε συνέντευξή της στο 2015, ενώ πέντε χρόνια αργότερα ξεκαθάρισε ότι δεν επρόκειτο ποτέ για sex tape αλλά «για μια συλλογή από διακοπές που ήμασταν γυμνοί». Μάλιστα, ένα από τα πράγματα για τα οποία μετανιώνει, όπως έχει δηλώσει, είναι η παροία των καμερών μέσα στην κρεβατοκάμαρά της. Στη συνέχεια θα μιλήσει και για τη στιγμή που έπρεπε να ενημερώσει τα παιδιά της –όταν εκείνα ήταν στην εφηβεία– για την ύπαρξη αυτού του βίντεο. «Άκουγαν διάφορα από τους φίλους τους. Όταν ανήκεις σε αυτή τη βιομηχανία και ποζάρεις για το Playboy και ο γάμος σου δεν πάει καλά, δεν σκέφτεσαι ότι κάποια στιγμή θα κάνεις παιδιά. Οπότε χρειάστηκε να δώσω εξηγήσεις, αλλά έχουμε μια ειλικρινή, ανοιχτή σχέση και μιλάμε για τα πάντα. Τους είπα λοιπόν ότι υπήρχε ένα βίντεο που κλάπηκε και εμφανίζεται παντού κι αυτό δεν αλλάζει και απλά πρέπει να το αντιμετωπίσουν. Αυτό είναι ειλικρίνεια».

Φωτογραφίες: Zuma/Alamy/Visual Hellas, Getty Images/Ideal Image, Pamela Anderson/Instagram

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με τα Νέα Σαββατοκύριακο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ