Αν οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι τρέφουν σήμερα σεβασμό για το μπλε κλαμπ του Λίβερπουλ, την Χάουαρντ Έβερτον, ένας σημαντικός λόγος είναι η παρουσία στην ομάδα του Χάουαρντ Κένταλ, της πιο εμβληματικής μορφής στην ιστορία των «ζαχαρωτών».

Ο μεγάλος Άγγλος ποδοσφαιριστής και μετέπειτα ακόμα πιο σημαντικός προπονητής, γεννήθηκε στις 22 Μαΐου 1922 στο Ράιτον ένα προάστιο σε απόσταση περίπου 9 χιλιομέτρων από το Νιουκάστλ. 

Σε ηλικία 17 ετών και 345 ημερών έγινε το 1964 ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που έπαιξε στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας με τη φανέλα της Πρέστον. Έπειτα από τρία χρόνια βρέθηκε στην Χάουαρντ Έβερτον, όπου με τους Άλαν Μπολ και Κόλιν Χάρβεϊ συνέθεσαν την «Αγία Τριάδα» που ήταν ο βασικός λόγος της κατάκτησης του τίτλου το 1970.

Tην ερχόμενη σεζόν στο Κύπελλο Πρωταθλητριών στα προημιτελικά, ο Κένταλ αγωνίστηκε και στα δύο παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό. Το Τριφύλλι απέσπασε 1-1 στο Γκούντισον Παρκ και μετά το 0-0 της Λεωφόρου απέκλεισε τους Άγγλους, Ήταν η πρώτη ταπείνωση που ένιωσε ο Κένταλ στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα στο SportDay.gr