Αν υπήρχε μετάλλιο για τις πιο ασυνήθιστες, παράδοξες, εκκεντρικές δηλώσεις αθλητών του στίβου, ο Μίλτος Τεντόγλου θα το κέρδιζε αβάδιστα. Είναι ο άνθρωπος που, μεταξύ άλλων, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου το 2021 –πήρε το χρυσό με 8,48 μ.– ευχαρίστησε μπροστά στις κάμερες την κοπέλα του, «που μου σπάει τα νεύρα και με κάνει να έρχομαι στους αγώνες τσιτωμένος».

Σε παλιότερo στιγμιότυπο με τη σύντροφό του Βάσω Ντίνη.

Που στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, μετά το χρυσό μετάλλιο με 8,41 μ., όταν απέκλεισε τον Κουβανό σταρ άλτη του μήκους Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία, παραδέχτηκε: «Κατά λάθος έγινε. Κωλόφαρδος ήμουν. Καλύτερα να έχανα. Δεν ήθελα μετάλλιο. Δεν έπρεπε να κερδίσω εγώ σήμερα. Έπρεπε να κερδίσει ο Ετσεβαρία, ήταν καλύτερος. Εγώ δεν ήμουν καλά. Πήγα στο τελευταίο άλμα και τους το έκλεψα».

Και που πριν από λίγες μέρες, στο τέλος του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Στίβου στο ΣΕΦ, μετά τη νίκη του με 8,20 μ. απολογήθηκε(!) στους 8.000 φιλάθλους που τον αποθέωσαν μέσα στο στάδιο: «Θέλω να τους ζητήσω συγγνώμη γιατί εγώ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ήθελα να κάνω ένα πέρασμα, ήθελα να κάνω ένα οχταράκι. Το 8,20 ήταν κακό άλμα. Ειλικρινά σας μιλάω…». Αυτή η απίθανη αυθεντικότητα του Μίλτου Τεντόγλου είναι, σύμφωνα με τον στενό του συνεργάτη Βαγγέλη Σίμο, το πιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του.

«Ό,τι βλέπει ο κόσμος αυτό είναι ο Μίλτος, 100%. Είναι αυθεντικός ακόμη και στον τρόπο που μιλάει – για αυτό και κάνει τέτοιο γκελ στους νέους ανθρώπους. Είναι ειλικρινής αλλά και αντισυμβατικός. Δεν αγαπά καθόλου τη δημοσιότητα. Για αυτό, αν και δεχόμαστε καθημερινά έναν μεγάλο αριθμό αιτημάτων για συνεντεύξεις, εμφανίσεις στα κανάλια κ.λπ., αναγκαζόμαστε να τα απορρίπτουμε ευγενικά…» λέει στο ΟΚ!.

«Το καλύτερο είναι να μην πεις τίποτα»

Την Κυριακή 5 Μαρτίου, στην πρώτη του προσπάθεια στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου της Κωνσταντινούπολης πέταξε στα 8,30 μ. και έγινε ο πρώτος αθλητής με 3 διαδοχικά χρυσά μετάλλια στο άλμα σε μήκος. Το 2019 είχε θριαμβεύσει στη Γλασκώβη, ενώ το 2021 είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στο Τορούν. «Το πρώτο άλμα ήταν το ξεκίνημά μου, συνήθως πηδάω περισσότερο από τα πρώτα άλματα. Το πρωινό ξύπνημα ήταν δύσκολο για μένα. Αν ήταν βράδυ, το υπόσχομαι, θα έκανα 8,50. Δεν είμαι ανίκητος, χάνω κάποιες φορές».

Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ μετά τη σπουδαία του νίκη και σε ερώτηση για την τραγωδία στα Τέμπη, απάντησε με ενσυναίσθηση: «Είναι τραγικό αυτό που έγινε, ντρέπομαι να πω κάτι. Το καλύτερο είναι αυτό που είπε ο Νυφαντόπουλος. Εμείς είμαστε εδώ και αγωνιζόμαστε, είναι ένας αγώνας. Δεν υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε εμείς για να απαλύνουμε τη λύπη αυτών των ανθρώπων. Το καλύτερο είναι να μην πεις τίποτα».

Από περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με Τα Νέα Σαββατοκύριακο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ