Έπειτα από λίγες ημέρες νοσηλείας στη ΜΕΘ ιδιωτικού θεραπευτηρίου στον Πειραιά η Λιζέτα Νικολάου έφυγε από τη ζωή. Είχε μεταφερθεί εκεί μετά από χτύπημα στο κεφάλι όταν γλίστρησε και έπεσε από σκάλα καφετέριας όπου βρισκόταν.

Στη ζωή της το τραγούδι μπήκε από μικρή ηλικία. Η ίδια έκανε μονάχα έναν γάμο με τον Γιώργο Λιάνη, από τον οποίο απέκτησε τον γιο της, Αλέξανδρο. Η ίδια δεν θέλησε να παντρευτεί ξανά και όπως είχε εξομολογηθεί στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη δεν ήθελε και να χωρίσει.

Το πραγματικό της όνομα και το τραγούδι

Η Λιζέτα Νικολάου ήταν ποντιακής καταγωγής και το πραγματικό της όνομα ήταν Ελισάβετ Κατικαρίδου. Υπεύθυνοι για το καλλιτεχνικό της όνομα, η νονά της, αλλά και ο γνωστός συνθέτης Τάκης Σούκας.

«Το Νικολάου είναι καλλιτεχνικό. Λιζέτα με φωνάζουν από μικρό κοριτσάκι. Η νονά μου είπε θα τη βαφτίσουμε Ελισάβετ, αλλά θα τη φωνάζουμε Λιζέτα. Ήμουν η πρώτη Λιζέτα που είχε αυτό το όνομα στην Ελλάδα. Με έχουν βαφτίσει Ελισάβετ. Το Νικολάου μου το έδωσε ο Σούκας όταν βγάζαμε δισκάκι. Κατικαρίδου λέγομαι, είμαι Πόντια», είχε αναφέρει στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» τον Ιανουάριο του 2022.

«Ποτέ στη ζωή μου δεν είπα ότι θα γίνω τραγουδίστρια. Ξεκίνησα όταν πήγαινα Γυμνάσιο σε μια μπουάτ γείτονα να τραγουδάω χωρίς μικρόφωνο. Ο πατέρας μου δεν ήθελε, επειδή ήταν πολύ γνωστό το μαγαζί πήγαιναν στο καφενείο και του έδιναν συγχαρητήρια.

Μου κόστισε που ήρθα στην Αθήνα. Δεν ήθελα. Τα πρώτα χρόνια επειδή κάναμε ένα ρεπό έφευγα με το πρώτο πρωινό και γύριζα την επόμενη μέρα. Είχαμε κάνει μια μεγάλη συναυλία με τον Μαρκόπουλο, Ξυλούρη, Μοσχολιού. Μου είπαν οι δικοί μου ότι είπε ο πατέρας μου «Και τι είναι η Μοσχολιού, η μπέμπα μας είναι καλύτερη», είπε ακόμα.

Αναφέρθηκε ακόμα στα Δειλινά στη συνεργασία με τον Στράτο Διονυσίου. «Άφησα την καριέρα μου στην τύχη της, αλλά δεν έχω κανένα απωθημένο. Ήταν σαν παραμύθι».

Η Λιζέτα Νικολάου παντρεύτηκε με τον Γιώργο Λιάνη το 1978

Η ερμηνεύτρια παντρεύτηκε με τον Γιώργο Λιάνη το 1978 και έναν χρόνο αργότερα απέκτησαν τον γιο τους, από τον οποίο έγιναν παππούδες τα τελευταία χρόνια.

«Τον Γιώργο τον ήξερα από τη Θεσσαλονίκη σαν δημοσιογράφο. Με το Γιώργο Λιάνη παντρευτήκαμε το 1978. Το 1979 γεννήθηκε ο Αλέξανδρος. Ύστερα χωρίσαμε, όχι από δική μου θέληση. Εγώ ήθελα την οικογένεια. Έτσι έκανα και τη μαμά και τον μπαμπά. Ο χωρισμός μου με το Γιώργο Λιάνη μου κόστισε πάρα πολύ, ντρεπόμουν να λέω ότι είμαι χωρισμένη. Μεγάλωσα το παιδί μου, το σπούδασα και έγινε ένας άξιος άνθρωπος στην κοινωνία. Δεν ήθελα να ξαναπαντρευτώ παρόλο που είχα μια σχέση για 16 χρόνια. Ζούσα σαν παντρεμένη, αλλά δεν ήθελα να κάνω άλλο παιδί. Είμαι χαρούμενη που έχω δυο εγγονάκια, είναι δίδυμα αγοράκια. Το ένα λέγεται Γιώργος Λιάνης και Απόστολος ο άλλος.

Ο Γιώργος Λιάνης και η Λιζέτα Νικολάου στον γάμο του γιου τους Αλέξανδρου Λιάνη.

Ο γάμος μου με τον Γιώργο Λιάνη με έβλαψε από την άποψη ότι ο Γιώργος Λιάνης ήταν ένας άνθρωπος που φοβόταν να υποστηρίξει την πρώην γυναίκα του να μην τον κατηγορήσουν ότι με βοηθά και την πλήρωσα εγώ.

Οι θάνατοι που τη στιγμάτισαν

Στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη η Λιζέτα Νικολάου μιλούσε με συγκίνηση για τους θανάτους των αδελφών της. «Έχασα το μεγάλο αδερφό μου το Σωκράτη, μετά και τον αδερφό μου τον Αλέκο. Δεν τα αντέχω αυτά. Για τον Αλέκο δεν πρόλαβα να κάνω κάποια πράγματα για αυτόν, για να τον βοηθήσω», έλεγε.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε η Λιζέτα Νικολάου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ