Ο πρίγκιπας Κάρολος και η πριγκίπισσα Νταϊάνα είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα ζευγάρια της βρετανικής βασιλικής οικογένειας. Ο γάμος τους έγινε με τις ευλογίες της βασίλισσας Ελισάβετ αλλά η ευτυχία δεν κράτησε πολύ. Το διαζύγιό τους αποτέλεσε σκάνδαλο ενώ δεν σταμάτησαν να απασχολούν τη Μεγάλη Βρετανία και μετά από αυτό.

Ο πρίγκιπας Κάρολος επέλεξε να επιστρέψει στον μεγάλο του έρωτα, την Καμίλα και η πριγκίπισσα Νταϊάνα άρχισε να βρίσκει την ευτυχία μέχρι που έχασε τη ζωή της σε ένα τροχαίο δυστύχημα. Η παλιά ιστορία τους συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στην παγκόσμια αρθρογραφία καθώς και τα παιδιά τους, Γουίλιαμ και Χάρι. Το ΟΚ! θυμάται όμως δύο στιγμές τους από την εποχή που υπήρξαν (ευτυχισμένο) ζευγάρι.

Τον Απρίλιο του 1981 ο 33χρονος τότε γιος της βασίλισσας Ελισάβετ είχε απαθανατιστεί να κολυμπάει στην παραλία Μπόντι της Αυστραλίας. Δύο μήνες πριν είχε κάνει πρόταση γάμου στη 19χρονη τότε Νταϊάνα Σπένσερ. Στις 29 Μαρτίου, χωρίς τη συνοδεία της μέλλουσας συζύγου του, είχε ξεκινήσει η επίσημη περιοδεία του, διάρκειας 5 εβδομάδων, στη Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία και τη Βενεζουέλα. Τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς παντρεύτηκε με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, με την οποία πήραν επίσημα διαζύγιο το 1996, μετά από 15 χρόνια γάμου και την απόκτηση δύο παιδιών.

Τον Αύγουστο του 1988 η τότε σύζυγος του πρίγκιπα Καρόλου έκανε διακοπές στη Μαγιόρκα της Ισπανίας για πρώτη φορά, μετά από πρόσκληση του βασιλιά Χουάν Κάρλος. Μαζί της ήταν τα δύο παιδιά της, οι πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι, αλλά και ο πρίγκιπας Κάρολος, που διέμειναν στο παλάτι Marivent. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, ο γάμος τους περνούσε σοβαρή κρίση και όσο εκείνη κολυμπούσε στα νερά της Μεσογείου, εκείνος ζωγράφιζε απομονωμένος γραφικά ισπανικά τοπία.

Φωτογραφίες: Getty Image/Ideal Image, Zuma/Visual

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με Τα Νέα Σαββατοκύριακο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ