Οι News York Times τον έχουν χαρακτηρίσει ως τον πιο σημαντικό επιχειρηματία εν ζωή. Αυτοδίδακτος μηχανικός, εφευρέτης, οραματιστής και τεχνολόγος, όπως αποκαλεί ο ίδιος τον εαυτό του. «Η Wikipedia λέει ότι η έμπνευσή μου για την τεχνολογία ήταν μέσω του πατέρα μου, όμως αυτό δεν είναι αλήθεια και πρέπει να διορθωθεί» έχει τονίσει ο Ίλον Μασκ αναδεικνύοντας την κακή τους σχέση. Η πραγματική του έμπνευση ήταν ο Νιλ Άρμστρονγκ, ο πρώτος άνθρωπος που έφτασε στο φεγγάρι.

Πέρα όμως από ένας κορυφαίος επιχειρηματίας είναι και ένας παθιασμένος άνδρας. Ποια είναι η προσωπική ζωή του Ίλον Μασκ σήμερα; Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο φαίνεται πως είναι μόνος;

Η γυναίκα-τρόπαιο

Με την Καναδή συγγραφέα Τζάστιν Γουίλσον γνωρίστηκαν το 1998 στα φοιτητικά τους χρόνια. «Βλέπω σε σένα τον εαυτό μου» της είχε πει. «Κάποια στιγμή, ενώ δειπνούσαμε, με ρώτησε πόσα παιδιά θα ήθελα να αποκτήσω. “Ένα ή δύο” του είπα αμέσως. “Βέβαια, αν μπορούσα να έχω νταντάδες, θα ήθελα τέσσερα”. Γέλασε. “Αυτή είναι η διαφορά ανάμεσά μας” είπε. “Εγώ απλά υποθέτω ότι θα υπάρχουν νταντάδες”. Λίγο μετά με πήγε σε ένα βιβλιοπωλείο, μου έδωσε την πιστωτική του κάρτα λέγοντας “αγόρασε όσα βιβλία θέλεις” και ήταν το πιο γλυκό πράγμα που θα μπορούσε να πει ένας άντρας» λέει η ίδια περιγράφοντας τον πρώτο καιρό της σχέσης τους.

Η Τζάστιν Μασκ.

Παντρεύτηκαν το 2000 και το πρώτο τους παιδί, ο Νεβάδα Αλεξάντερ Μασκ, γεννήθηκε το 2002. Δυστυχώς, όταν ήταν μόλις 10 εβδομάδων, έφυγε από τη ζωή από σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου. «Όταν έφτασαν οι διασώστες, ήταν ήδη εγκεφαλικά νεκρό. Μετά από τρεις μέρες σε μηχανική υποστήριξη ”έφυγε”». Μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης το 2004 ήρθαν στον κόσμο τα δίδυμα Χαβιέ και Γκρίφιν και μετά από δυο χρόνια ακολούθησαν τα τρίδυμα Κάι, Σάξον και Νταμιάν. Ο γάμος τους έληξε επίσημα το 2008, ενώ όπως είχε παραδεχτεί σε συνέντευξή της το 2010 τα σημάδια της κατάρρευσης ήταν εμφανή από την αρχή. Πιο συγκεκριμένα «στον χορό μας στη γαμήλια δεξίωση, όπου είχε πει ότι εκείνος είναι ο κυρίαρχος στη σχέση». Η τεράστια οικονομική ανισορροπία που τους που τους χώριζε συνετέλεσε στο να δημιουργηθεί μια περίεργη δυναμική μεταξύ τους. «Είμαι η γυναίκα σου, όχι ο υπάλληλός σου. Ήμουν μια πολύ αδύνατη γυναίκα και πολύ ξανθιά γιατί εκείνος το ήθελε. Δεν αναγνώριζα τον εαυτό μου. Είχα μετατραπεί στη γυναίκα-τρόπαιο».

Τον Σεπτέμβριο του 2020 με τον γιο του από την πρώτη σύζυγό του Τζάστιν Μασκ, στο Δυτικό Χόλιγουντ.

Η αναζήτηση για τη «μία»

Η σχέση με τη δεύτερη σύζυγό του, τη Βρετανίδα ηθοποιό Ταλούλα Ράιλι, ήταν κάτι παραπάνω από περίπλοκη. Ξεκίνησαν να βγαίνουν το 2008 μετά την πρώτη συνάντησή τους σε ένα μπαρ στο Λονδίνο. Δυο χρόνια αργότερα παντρεύτηκαν στη Σκωτία. Τα πράγματα μεταξύ τους δεν πήγαιναν πολύ καλά και το 2012 ο Ίλον ανακοίνωσε ότι ο διετής γάμος του είχε τελειώσει γιατί δεν ήταν πια ερωτευμένος με τη σύζυγό του. Για τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία τίποτα όμως δεν είναι ποτέ απλό. Σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά αποφάσισαν να δώσουν δεύτερη ευκαιρία στον γάμο τους και αντάλλαξαν ξανά όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης. Λίγο πριν μπει το 2015 η ρήξη στη σχέση τους ήταν πλέον ορατή, με τον Ίλον να καταθέτει αίτηση διαζυγίου, την οποία ωστόσο λίγο μετά πήρε πίσω. Μάλιστα, για να καταφέρουν να σώσουν τον δεύτερο γάμο τους, δοκίμασαν να ζήσουν χωριστά για έξι μήνες. Όμως τίποτα δεν άλλαξε.

Τον Φεβρουάριο του 2011 με την Ταλούλα Ράιλι σε πάρτι στο Λονδίνο.

Τον Μάρτιο του 2016 η Ταλούλα έκανε αίτηση διαζυγίου, το οποίο και επισημοποιήθηκε τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς. Μετά τη λήξη του γάμου του ο Mr. Tesla, όπως τον αποκαλούν, είχε πει σε συνέντευξή του: «Είναι τόσο δύσκολο για μένα ακόμα και να γνωρίσω κόσμο. Ψάχνω για μια μακροχρόνια σχέση και όχι για μια περιπέτεια της μίας βραδιάς. Αναζητώ μια σοβαρή σύντροφο ή κατά κάποιον τρόπο την αδελφή ψυχή μου. Αν δεν είμαι ερωτευμένος, αν δεν είμαι σε μια μακροχρόνια συντροφική σχέση, δεν μπορώ να είμαι ευτυχισμένος. Με σκοτώνει το να κοιμάμαι μόνος μου».

Λίγο μετά ξεκίνησε να βγαίνει με την πρώην σύζυγο του Τζόνι Ντεπ, Άμπερ Χερντ. Έμειναν μαζί σχεδόν έναν χρόνο, όμως αποφάσισαν να πάρουν χωριστούς δρόμους λόγω των απαιτητικών επαγγελματικών τους υποχρεώσεων. «Ήμουν πραγματικά ερωτευμένος και πληγώθηκα άσχημα!» είχε πει μετά τον χωρισμό του ο Ίλον Μασκ.

Το 2016 με την Άμπερ Χερντ, τότε που εκείνη βρισκόταν σε διαμάχη με τον σύζυγό της Τζόνι Ντεπ.

Από τον Μάιο του 2018 ήταν ζευγάρι με την Καναδή μουσικό Κλερ Μπουσέρ, γνωστή με το όνομα Grimes. Όπως αποκάλυψε αργότερα εκείνη, ο έρωτάς τους γεννήθηκε όταν ο Ίλον Μασκ της έστειλε μήνυμα μετά από ανάρτησή της στο Twitter στο οποίο αναφερόταν στο τρομακτικό πείραμα σκέψης «Βασιλίσκος του Ρόκο». Τον Μάιο του 2020 ήρθε στον κόσμο ο γιος τους και το όνομα που του έδωσαν ήταν X AΕ-12, το οποίο και αναγκάστηκαν να αλλάξουν σε X AΕ-XII γιατί δεν ήταν νόμιμο στην πολιτεία της Καλιφόρνιας.

Τον Μάιο του 2018, στο Μet Gala, με την τελευταία του σύντροφο Grimes.

Το δεύτερο παιδί τους, η κόρη τους Exa Dark Siderael, γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 2021 μέσω παρένθετης μητέρας. «Πιθανότατα να τον αποκαλούσα “το αγόρι μου”, αλλά είμαστε σε μια πολύ ρευστή κατάσταση» ανέφερε σε συνέντευξή της στο Vanity Fair τον Ιανουάριο. «Ζούμε σε ξεχωριστά σπίτια. Είμαστε οι καλύτεροι φίλοι και βλέπουμε ο ένας τον άλλο όλη την ώρα. Είμαστε στην καλύτερή μας φάση. Απλά χρειαζόμαστε να είμαστε ελεύθεροι. Πάντα θέλαμε το λιγότερο 3 με 4 παιδιά». Πλέον, όπως έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, έχουν χωρίσει, επανέλαβε όμως ότι «είναι ο καλύτερός μου φίλος και ο έρωτας της ζωής μου».

Τον Δεκέμβριο του 2021 με τον γιο του X AΕ-XIΙ στη Νέα Υόρκη.

Φωτογραφίες: AFP/Backgrid/Zuma/Visual Hellas, Getty Images/Ideal Image

ιαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με Τα Νέα Σαββατοκύριακο.