Νικημένος από τον κορονοϊό έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Τράγκας. Ο γνωστός δημοσιογράφος βρισκόταν τις τελευταίες μέρες διασωληνομένος στο νοσοκομείο «Σωτηρία» και άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 72 χρόνων. Ο Γιώργος Τράγκας δεν είχε εμβολιαστεί και η μάχη με τον κορονοϊό που έδωσε ήταν δύσκολη.

Ο ίδιος είχε ενημερώσει το κοινό του και τους διαδυκτυακούς του φίλους πως είχε νοσήσει και βρισκόταν με τη σύζυγό του, Μαρία καρρά σε καραντίνα στο σπίτι τους στα τέλη του Νοεμβρίου. Η κατάστασή της υγείας του όμως επιδεινώθηκε, ο Γιώργος Τράγκας οδηγήθηκε στο νοσοκομείο «Σωτηρία» και έπειτα από λίγες μέρες κρίθηκε αναγκαίο να διασωληνωθεί και να μπει στη ΜΕΘ. Όπου και άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Τρίτης.

Η ανάρτηση στο Facebook και η ανακοίνωση που έκανε ο Γιώργος Τράγκας για τον κορονοϊό

Λίγες μέρες πριν από την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, ο Γιώργος Τράγκας είχε κάνει μια ανάρτηση, όπου ανακοίνωσε ότι νοσούσε με κορονοϊό.

«Χορεύω τανγκό με τον COVID-19 που γελάει σαρδόνια με τα πρόστιμα του Μητσοτάκη. Χορεύοντας τανγκό με τον COVID-19, έχασα το βηματισμό μου ακούγοντας το πρόστιμο που έβαλε στους κατοίκους αυτής της χώρας άνω των 60 ετών, αν δεν εμβολιαστούν ταχύτατα! Ο ιός πήρε ένα σαρδόνιο ύφος και μου είπε: “Δεν θα αφήσει φράγκο στις τσέπες όλων των πολιτών. Δεν έχει καταλάβει ότι εγώ θα στριφογυρνώ ανάμεσά σας, είτε είστε εμβολιασμένοι, είτε είστε ανεμβολίαστοι”. Σε καραντίνα, μαζί με τη σύζυγό μου Μαρία Καρρά, διαπιστώσαμε ότι τα πραγματικά ζοριλίκια του COVID-19, ακολουθούν αμέλειες και φαιδρότητες. Παραδείγματος χάριν αυτό το κράτος, ενώ έχει τους διαβητικούς στις πρώτες ομάδες υψηλού κινδύνου, τους έχει εξαιρέσει από τα μονοκλωνικά αντισώματα. Βλέπετε ο κ. Μητσοτάκης στα θέματα Δημόσιας Υγείας συμπεριφέρεται ως “ψιλικατζής”. Σε μια χώρα 10 εκατομμυρίων, παρέλαβε 2000 δόσεις μονοκλωνικών αντισωμάτων.Κατά τα άλλα θα επανέλθουμε με τη Μαρία στο ραδιόφωνο (με τη βοήθεια του Υψίστου), μόλις τελειώσει η περίοδος της καραντίνας».

Χορεύω τανγκό με τον COVID-19 που γελάει σαρδόνια με τα πρόστιμα του ΜητσοτάκηΧορεύοντας τανγκό με τον COVID-19, έχασα…

Posted by Giorgos Tragas / Γιώργος Τράγκας on Tuesday, November 30, 2021

Οι τρεις γάμοι και η κοινή πορεία με τη σύζυγό του, Μαρία Καρρά

Ο Γιώργος Τράγκας είχε παντρευτεί τρεις φορές και είχε αποκτήσει δυο γιους. Με την πρώτη σύζυγό του είχε αποκτήσει τον μεγάλο του γιο, τον Γιάννη Τράγκα. Η δεύτερη σύζυγός του ήταν η Ντόρα Σοϊμίρη με την οποία απέκτησε τον γιο του Φρέντυ Τράγκα. Η τρίτη σύζυγός του, ήταν η Μαρία Καρρά με την οποία έμειναν μαζί ως το τέλος.

Ο Γιώργος Τράγκας είχε αναφέρει σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως η γνωριμία με την τρίτη του σύζυγό του, είχε γίνει όταν εκείνη ως δημοσιογράφος είχε επισκεφτεί το γραφείο του για να ζητήσει δουλειά. Οι δυο τους ήταν μαζί για πάνω από 20 χρόνια. Είχαν παντρευτεί με πολιτικό και θρησκευτικό γάμο και το 2019 είχαν βρεθεί στο Λας Βέγκας και είχαν ανανεώσει τους γαμήλιους όρκους του.

Ο Γιώργος Τράγκας μάλιστα είχε εξομολογηθεί για τη Μαρία Καρρά: «Ήμουν γυναικάς μέχρι που γνώρισα τη γυναίκα μου, τη Μαρία Καρρά. Είναι η Τρίτη μου γυναίκα την οποία έχω παντρευτεί τρεις φορές». Η Μαρία Καρρά ήταν το στήριγμά του όλα αυτά τα χρόνια και στάθηκε στο πλευρό του ως το τέλος.

Οι τελευταίες επίσημες εμφανίσεις με τη σύζυγό του, Μαρία Καρρά

Ο Γιώργος Τράγκας και η Μαρία Καρρά ήταν αχώριστοι όλα αυτά τα χρόνια. Η τελευταία τους κοινή εμφάνιση έγινε τον Ιούνιο του 2021 στα εγκαίνια των γραφείων του κινήματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι», όπου βρέθηκαν μαζί με τον Γιάννη Δημαρά.

Στα εγκαίνια των γραφείων του κινήματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι».
Μαρία Καρρά, Γιάννης Δημαράς, Γιώργος Τράγκας.

Οι δυο τους μάλιστα συνήθιζαν να κάνουν τις βόλτες τους στα βόρεια προάστια και συγκεκριμένα στην Κηφισιά μαζί με τον σκύλο τους.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Τράγκας

Γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου 1949, στο Μεταξουργείο. Ο πατέρας του εργαζόταν ως γυναικολόγος. Ξεκίνησε να αρθρογραφεί σε τοπικά μέσα από μικρή ηλικία και εργάσθηκε στο περιοδικό «Εικόνες» της Ελένης Βλάχου, ενώ συνέχισε να εργάζεται στις αθλητικές σελίδες της Μεσημβρινής καλύπτοντας ποδοσφαιρικούς αγώνες. Βασικός σταθμός στην πορεία του ήταν η εφημερίδα Βραδινή, στην οποία και εργάστηκε επί σειρά ετών. Υπήρξε και αστυνομικός ρεπόρτερ επί σειρά ετών, πριν ασχοληθεί με το πολιτικό ρεπορτάζ. Εκτός από δημοσιογράφος, στο χώρο του τύπου είχε διατελέσει και εκδότης των εντύπων «Χώρα», «Crash» και «Ανεξαρτησία»

Σε τηλεοπτικό επίπεδο παρουσίαζε στον παλιό ΣΚΑΪ (νυν Alpha) τις εκπομπές Χωρίς Αναισθητικό και Viva, ] η οποία μεταφέρθηκε στον ΑΝΤ1, στον καινούργιο ΣΚΑΪ τον Ελεύθερο Σκοπευτή και άλλες εκπομπές. Συμμετείχε επίσης σε κεντρικά δελτία ειδήσεων διάφορων τηλεοπτικών σταθμών, κυρίως του Alter, του Extra Channel, του Action 24, του Νέου Epsilon TV και του παλαιού Epsilon TV (σήμερα Open Beyond), ως πολιτικός σχολιαστής.

Ο Γιώργος Τράγκας έγινε γνωστός από περιστατικό που συνέβη το 1988, όταν όντας ανταποκριτής του Ελεύθερου Τύπου στο νοσοκομείο Χέρφιλντ του Λονδίνου, πραγματοποιούσε ρεπορτάζ όταν νοσηλευόταν ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου. Στις ανταποκρίσεις του παρουσίαζε την κατάσταση της υγείας του Παπανδρέου ως πολύ χειρότερη σε σχέση με τα επίσημα ιατρικά ανακοινωθέντα του νοσοκομείου και τους ανταποκριτές των υπόλοιπων εφημερίδων. Επίσης σχολίαζε δηκτικά την ερωτική σχέση του πρωθυπουργού με την αεροσυνοδό Δήμητρα Λιάνη. Αυτό δημιούργησε εντάσεις στο περιβάλλον του τότε πρωθυπουργού, με αποτέλεσμα ο ιδιαίτερος γραμματέας του, Μιχάλης Ζιάγκας, αρχικά να επιτεθεί σωματικά με γροθιές στον Τράγκα και στη συνέχεια να τον κυνηγήσει στους κήπους του νοσοκομείου.

Στο ραδιόφωνο διατηρούσε εκπομπή στον αυτοδιαχειριζόμενο Ελλάδα 94.3 ενώ παράλληλα έστησε, μαζί με το περιοδικό Crash που εξέδιδε, τον ιντερνετικό σταθμό Crash Radio. Παλαιότερα είχε εκπομπή στα Παραπολιτικά 90.1 FM και για μία επταετία, στον Real FM 97.8. Η εκπομπή που είχε στον Crash Radio μεταδίδονταν και τηλεοπτικά μέσω του περιφερειακού σταθμού Δίον TV στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ προηγουμένως, η ίδια εκπομπή μεταδιδόταν από το Euro TV (επίσης στην Κεντρική Μακεδονία). Ακόμη, είχε εκπομπή και σε άλλα περιφερειακά κανάλια της Κεντρικής Μακεδονίας, στην Βεργίνα TV και στο Νέο Epsilon Θεσσαλονίκης.

Τον Φεβρουάριο του 2021, ο Γιώργος Τράγκας ανακοίνωσε την ίδρυση πολιτικού κόμματος με την επωνυμία «Ελεύθεροι Άνθρωποι». Σκοπός του, όπως υποστήριξε ήταν να διασφαλιστεί η δημοκρατία, η καταπολέμηση της ανεργίας και της οικονομικής κρίσης που προέκυψε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Ωστόσο, τα ξημερώματα της Τρίτης 14/12 ο Γιώργος Τράγκας έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό.

Φωτογραφίες: NDP

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ