Ο Σπύρος Μπιμπίλας αποτελεί πλέον μέρος μιας από τις πιο επιτυχημένες παραγωγές του Netflix, του The Crown. Πρόκειται για μια σειρά που ξεδιπλώνει τη ζωή της βρετανικής βασιλικής οικογένειας και φυσικά έχει συμπεριλάβει στο σενάριό της και τη χώρα μας στις προηγούμενες σεζόν. Έχουμε δει μέσα από τα επεισόδια της δραματικής σειράς τη μητέρα του πρίγκιπα Φιλίππου, πριγκίπισσα Αλίκη και τη σχέση και των δύο με την Ελλάδα. Οι ηθοποιοί που υποδύθηκαν τους Έλληνες αλλά και το σκηνικό που αναπαριστούσε την Αθήνα της εποχής εκείνης, δέχτηκαν αρνητική κριτική. Αυτή τη φορά, τον ρόλο της θρυλικής μορφής της ελληνικής Ναυτιλίας, Γιάννη Λάτση αναλαμβάνει ένας Έλληνας ηθοποιός που γνωρίζει καλά και την ιστορία του τόπου αλλά και του ανθρώπου που ενσαρκώνει.

Οι πρώτες φωτογραφίες του ως Γιάννης Λάτσης

Τα γυρίσματα με τον Σπύρο Μπιμπίλα έχουν ήδη γίνει και οι πρώτες εικόνες έχουν κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Σε αυτές βλέπουμε τον Έλληνα ηθοποιό στον ρόλο του εφοπλιστή να υποδέχεται στη θαλαμηγό του τον πρίγκιπα Κάρολο και την πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Οι ηθοποιοί που υποδύονται το πριγκιπικό ζεύγος στην 5η σεζόν του The Crown είναι οι Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι και Ντομινίκ Γουέστ.

Ο 5ος κύκλος της σειράς όπου και θα δούμε τον Σπύρο Μπιμπίλα κάνει πρεμιέρα, όπως ανακοίνωσε το Netflix, τον Νοέμβριο του 2022.

«Λόγω του συμβολαίου που έχω δεν μπορώ να λέω πολλά πράγματα, διότι τα συμβόλαια εμπιστευτικότητας και εχεμύθειας είναι πολύ αυστηρά και δεν μας επιτρέπεται να μιλάμε για τους ρόλους. Αλλά αφού οι παπαράτσι το έβγαλαν, δεν μπορώ να πω ότι δεν είμαι εγώ» ανέφερε ο Σπύρος Μπιμπίλας στην εκπομπή «Τι λες τώρα».

Τα γυρίσματα με το Netflix

«Δεν έψαξαν να βρουν εμένα ειδικά. Έψαχναν να βρουν έναν Έλληνα ηθοποιό για να ενσαρκώσει αυτό τον ρόλο.  Ξέρω ότι πάνω από 20 άτομα έκαναν ακρόαση και διάλεξαν εμένα. Δεν μπορώ ακόμα να το διαχειριστώ λόγω του συμβολαίου».

«Όλα είναι πάρα πολύ οργανωμένα, είναι πολύ χλιδάτα.Το έχω ξαναζήσει όμως, γιατί έχω ξαναπαίξει σε ξένη παραγωγή. Οι ηθοποιοί έχουν το δικό τους τρέιλερ, τους δικούς τους βοηθούς, ανθρώπους που δεν σε αφήνουν να δέσεις ούτε το παπούτσι σου μόνο σου. Φαγητά, πρωινά, λιμουζίνες, ακριβά ξενοδοχεία, πρώτες θέσεις στα αεροπλάνα. Είναι μία χλιδή που στην Ελλάδα δεν την έχουμε λόγω μπάτζετ. Εδώ στην Ελλάδα οι ηθοποιοί κουβαλούν μόνοι τους τα πράγματα. Οι ηθοποιοί στην Ελλάδα είναι ήρωες”, τόνισε ο ηθοποιός και πρόεδρος του ΣΕΗ αναφέροντας πως έκανε coaching για να μάθει να μιλά καλύτερα αγγλικά..

Για τον Γιάννη Λάτση που θα ενσαρκώσει στη σειρά, είπε:  «Έψαξα στο google να δω τον άνθρωπο αυτόν, μπήκα και είδα την ιστορία του, είδα τον τρόπο με τον οποίο μιλούσε. Ήταν πολύ ιδιαίτερος άνθρωπος, ντόμπρος και ευθύς».

Ποιος ήταν ο αυτοδημιούργητος εφοπλιστής

Ο Σπύρος και η Αφροδίτη Λάτση υποδέχτηκαν στον κόσμο τον Δεκαπενταύγουστο του 1910 τον γιο τους. Η δική τους καθημερινότητα ήταν δύσκολη και εύχονταν ο γιος τους, το 14ο μωρό από τα 15 της οικογένειας, να μην χρειαστεί να τη ζήσει με τον ίδιο τρόπο. Ο μικρός Γιάννης, όπως τον βάφτισαν, αγάπησε τη θάλασσα από μικρός. Ο μπαμπάς του άλλωστε ήταν ψαράς και περνούσε πολύ χρόνο βοηθώντας με το ψάρεμα.

Η αγαπημένη του δραστηριότητα μετά τις βόλτες με τα ψαροκάικα ήταν η μπάλα στις αλάνες στο Κατάκολο Ηλείας. Μεγαλώνοντας, πήγε να σπουδάσει στην κοντινότερη πόλη της γενέτειράς του, τον Πύργο. Μπήκε στη Σχολή Εμποροπλοιάρχων του Εμπορικού Ναυτικού και στη συνέχεια έφυγε για την Αθήνα αναζητώντας την τύχη του έχοντας ελάχιστα χρήματα στην τσέπη του.

Η πρώτη του δουλειά στην Αθήνα ήταν σε ένα μπακάλικο στην Πλάκα. Ο ιδιοκτήτης του τού πρόσφερε και στέγη την οποία μοιραζόταν μαζί με τους άλλους υπαλλήλους της επιχείρησης. Η ζωή όμως αυτή δεν τον γέμιζε, η καρδιά του τον έσπρωξε στο λιμάνι του Πειραιά.

(Zuma/Visual Hellas)

Κάπως έτσι γεννήθηκε το όνειρό του να αποκτήσει κάποτε ένα δικό του καράβι και έγινε πραγματικότητα το 1945. Αγόρασε ένα μικρό επιβατηγό και το δρομολόγησε στον Αργοσαρωνικό και το όνομα που του έδωσε ήταν «Εριέττα», το όνομα της γυναίκας του.

Στο πλοίο του δούλευε σε όλα τα πόστα ενώ ήταν αποφασισμένος να πετύχει. Επένδυσε σε ένα μικρό κρουαζιερόπλοιο αλλά το «Νεράιδα» έγινε γρήγορα πόλος έλξης μεγάλων προσωπικοτήτων της εποχής. Πέρα από την επαγγελματική επιτυχία του όμως, όλοι μιλούσαν για έναν άνθρωπο που βοηθούσε όποιον είχε ανάγκη.

Σε όλους ήταν γνωστός ως ο «καπετάν Γιάννης» που φορούσε πάντα ένα καπέλο.

Το 1967 είχε πλέον 12 δεξαμενόπλοια που μετέφεραν καύσιμα σε όλη τη Μεσόγειο και επεκτείνει τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του στη Σαουδική Αραβία αλλά και την Ελλάδα. Πλέον έχει γίνει ένας κροίσος και από τη θαλαμηγό του περνούν ανάμεσα σε άλλους και ο πρίγκιπας της Αγγλίας Κάρολος μαζί με τη σύζυγό του πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Έφυγε από τη ζωή στις 17 Απριλίου 2003, σε ηλικία 93 ετών. Το έργο του συνεχίζει η μεσαία κόρη του, Μαριάννα Λάτση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ