Η Γαλλίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός, Εντίθ Πιάφ εμφανίστηκε για πρώτη φορά την Ελλάδα στις 18 Σεπτεμβρίου 1946 για να δώσει συναυλία στο θέατρο «Μαρίκα Κοτοπούλη». Κατά τη διάρκεια της παραμονής της, η 31χρονη τότε τραγουδίστρια γνωρίζει τον 25χρονο ηθοποιό Δημήτρη Χορν και τον ερωτεύεται παράφορα, χωρίς όμως ανταπόκριση.

Την ημέρα εκείνη ανάμεσα στο κοινό που είχε συγκεντρωθεί για να την ακούσει, βρισκόταν και ο 25χρονος Δημήτρης Χορν που ήταν ήδη παντρεμένος με τη Ρίτα Φιλίππου. Αρχικά, προσπάθησε να τον διεκδικήσει με ερωτικές επιστολές που του έστελνε από το Παρίσι.

Στις 20 Σεπτεμβρίου 1946, δύο ημέρες μετά τη συναυλία, η Εντίθ Πιάφ γράφει την πρώτη της επιστολή προς τον Δημήτρη Χορν, ζητώντας του απεγνωσμένα να τη συναντήσει στο Παρίσι, αλλά δεν είχε ανταπόκριση.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’60 γνώρισε τον Έλληνα κομμωτή και τραγουδιστή Θεοφάνη Λαμπούκα, είκοσι χρόνια μικρότερό της. Τον ερωτεύτηκε αμέσως και τον παντρεύτηκε το 1962. Η Εντίθ Πιάφ του έδωσε το παρατσούκλι Theo Sarapo (Τεό σ’ αγαπώ), μια παράφραση του «Σ’ αγαπώ» που της έλεγε στα ελληνικά.

Το ιατρικό ιστορικό της περιλαμβάνει τραυματισμούς σε τροχαία, επτά εγχειρήσεις και μία απόπειρα αυτοκτονίας. Άρρωστη και καταβεβλημένη, η Εντίθ Πιάφ έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα στις 10 Οκτωβρίου 1963, προτού προλάβει να συμπληρώσει τα 48 της χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ