Στις 22 Ιουνίου αναμένεται η προβολή της ταινίας Elvis σε σκηνοθεσία Μπαζ Λούρμαν. Το OK! κάνει ένα flashback στη ζωή του εμβληματικού σταρ.

Το κοινό τον αποθεώνει κατά τη διάρκεια συναυλίας του το 1957.

Τα μοναχικά βράδια

«Ένα από τα πράγματα που έχουν ακουστεί για μένα είναι ότι δεν είμαι ποτέ αγχωμένος. Ότι δεν ανησυχώ για τίποτα και ότι κοιμάμαι 8 με 10 ώρες τη νύχτα. Μακάρι να είχαν δίκιο. Αλλά δεν έχουν. Ήμουν αγχωμένος όλη μου τη ζωή. Κάνοντας συνεχώς ζωντανές εμφανίσεις, δεν μπορώ να χαλαρώσω. Μετά από κάθε σόου πηγαίνω στο κρεβάτι στο δωμάτιο του ξενοδοχείου μου και εκεί προσπαθώ να κοιμηθώ. Ξέρετε, όμως, πόσο δύσκολο είναι να κοιμάσαι σε ένα παράξενο δωμάτιο μακριά από το σπίτι σου, ιδιαίτερα όταν είσαι τόσο στρεσαρισμένος και νευρικός; Πηγαίνω στο κρεβάτι το βράδυ και απλά κάθομαι εκεί με κλειστά τα μάτια και μετά αρχίζω να στριφογυρίζω. Οι ώρες περνούν και δεν έχω καταφέρει να κοιμηθώ καθόλου. Λένε ότι μαθαίνεις να χαλαρώνεις όταν μεγαλώνεις. Ελπίζω να έχουν δίκιο. Δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό. Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει. Ίσως έχει να κάνει με το ότι δεν ήμουν ποτέ μακριά από το σπίτι μου, την οικογένεια και τους φίλους μου για πολύ καιρό. Είναι ένα περίεργο, μοναχικό συναίσθημα».

Το πρόωρο τέλος

Το πρωί της 16ης Αυγούστου 1977 ο Έλβις Πρίσλεϊ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 42 ετών. Η τότε αρραβωνιαστικιά του Τζίντζερ Άλντεν ήταν εκείνη που τον βρήκε ξαπλωμένο μπρούμυτα και αναίσθητο στην κρεβατοκάμαρα της έπαυλής του Graceland στο Μέμφις του Τενεσί. Ο ίδιος την επόμενη μέρα επρόκειτο να εμφανιστεί στην πολιτεία του Μέιν, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης περιοδείας του, και είχε ανάγκη από ξεκούραση. Αιτία θανάτου θεωρήθηκε η καρδιακή αρρυθμία, η οποία προκλήθηκε από κατανάλωση μεγάλης δόσης φαρμάκων. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο Έλβις Πρίσλεϊ είχε πάρει πολλά κιλά και, όπως τόνιζε το στενό του περιβάλλον, δεν ήταν πολύ καλά. Λέγεται, μάλιστα, πως τους τελευταίους 7 μήνες της ζωής του είχε πάρει συνολικά 9.000 συνταγογραφημένα χάπια.

Σε live εμφάνισή του στη Νότια Καρολίνα τον Ιούλιο του 1975.


H κηδεία του έγινε δύο μέρες μετά τον θάνατό του στην πολυτελή βίλα όπου διέμενε. Περίπου 80.000 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί έξω από την έπαυλη του Έλβις κλαίγοντας, ενώ κάποιοι λιποθύμησαν από την ένταση του πένθους που ένιωθαν. Ενδεικτικό του χάους που επικρατούσε ήταν το περιστατικό με ένα αυτοκίνητο που έπεσε πάνω στο συγκεντρωμένο πλήθος, με αποτέλεσμα δύο νεαρές γυναίκες να χάσουν τη ζωή τους και μια τρίτη να τραυματιστεί πολύ σοβαρά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο εβδομάδες μετά την ταφή του «βασιλιά του rock ‘n’ roll» τρεις άντρες αποπειράθηκαν να κλέψουν τη σορό του, που βρισκόταν δίπλα από εκείνη της μητέρας του. Δεν τα κατάφεραν και συνελήφθησαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους τρεις άντρες ήταν μυστικός πράκτορας του FBI, ο οποίος έδωσε τις απαραίτητες πληροφορίες στην αστυνομία λέγοντας ότι επρόκειτο να ζητήσουν λύτρα εκατομμυρίων για το άψυχο σώμα του. Όσο για το τι πίστευε ο ίδιος ο Έλβις για τον θάνατο; «Το να τον αποδεχτείς είναι το πιο δύσκολο πράγμα, αλλά πρέπει να το κάνεις,
αλλιώς θα ζεις πάντα με τον φόβο του».

Φωτογραφίες; Alamy/Visual Helles, Getty Images/Ideal Image, Shutterstock

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με Τα Νέα Σαββατοκύριακο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ